[ Memomax @ 21.01.2010. 19:56 ] @
izgleda da će mnogima laknuti nakon ove vesti, jer nokia od danas na svojim telefonima daje besplatnu turn by turn navigaciju kroz ovi maps! ne znam da li je srbija obuhvaćena, ali kažu da će turn by turn raditi u nekih preko 100 zemalja ( ukupno 180 zemalja). znači da će doći kraj krekovanju garmina i tako dalje. verovatno je da tom tom, garmin, apple, google i ostali neće baš radosno dočekati ovu vest. za sada već mape mogu da skinu svi koji imaju nokia symbian s60v3 i v5 ali FP2, za FP 1 kažu uskoro. veliki događaj, koji kod nas još niko izgleda nije zabeležio!

spisak telefona koji već mogu da koriste free mape je na nokia sajtu!
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 21.01.2010. 20:09 ] @
Što Apple neće radosno dočekati tu vest? I Apple koristi ili besplatne Google Mape ili nekoliko komercijalnih TbT navigacionih rešenja.

Lepa vest od Nokije. Doduše očekivana. Videli da je đavo odneo šalu i da glavni konkurenti imaju besplatnu navigaciju u vidu Google Mapa.
[ Memomax @ 21.01.2010. 20:13 ] @
google maps imaju turn by turn samo za ameriku, a za ostatak sveta nemaju. to je to što se tiče besplatnog.

a komercijalno je komercijalno, ja pričam o besplatnom. od aprila valjda će svaki nokia telefon koji ima ugrađen gps imati besplatan turn by turn kroz ovi maps, trenutno će pokriti postojeće telefone. nokia je vlasnik navteqa, inače. zanima me samo gde se može naći spisak zemalja za koje imaju turn by turn navigaciju, ukupno inače pokrivaju oko 180 zemalja.

i takodje važno, ovi maps će moći da rade i offline.

[Ovu poruku je menjao Memomax dana 21.01.2010. u 21:57 GMT+1]