[ gagacar @ 22.01.2010. 01:23 ] @
Pozdrav, imam sledeci problem. Pokusavam da napisem kod koji treba da me prebaci na stranu, a strana zavisi od toga koja se drzava izabere i koji jezik ![]() Napisao sam neki kod, ali ne znam gde gresim pa ako moze neko da mi priskoci u pomoc: Code: <form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post"> <p>izaberi jezik:</p> <p> <select name="jezik"> <option value="0">izaberite jezik</option> <option value="engleski">engleski jezik</option> <option value="francuski">francuski jezik</option> <option value="grcki">grčki jezik</option> <option value="italijanski">italijanski jezik</option> <option value="nemacki">nemački jezik</option> <option value="portugalski">portugalski jezik</option> <option value="ruski">ruski jezik</option> <option value="srpski">srpski jezik</option> <option value="spanski">španski jezik</option> </select> </p> <p><input type="submit" name="submit" value="Izaberi jezik" /></p> <?php include_once ($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/baza.php"); $jezik = @$_REQUEST['jezik']; $submit = @$_POST['submit']; if ($jezik == "srpski") $jez=1; if ($jezik == "engleski") $jez=2; if ($jezik == "francuski") $jez=3; if ($jezik == "italijanski") $jez=4; if ($jezik == "spanski") $jez=5; if ($jezik == "nemacki") $jez=6; if ($jezik == "ruski") $jez=7; if ($jezik == "portugalski") $jez=8; if ($jezik == "grcki") $jez=9; for ($k=1; $k<=10; $k++) { if ($jez == $k) { $sqljez = "SELECT drzava FROM tabela WHERE ($jezik='1')"; // U bazi sve drzave za vrednosti jezika koji koriste imaju 1, a za ostale 0, a i stavke se bas tako zovu srpski, engleski... $resjez = mysql_query ($sqljez); echo "<select name='drzava'>"; if ($resjez) { while($rowjez=mysql_fetch_array($resjez)) { echo "<option value='".$rowjez['drzava']."'>".$rowjez['drzava']."</option>"; } } echo "</select>"; ?> <input type="submit" name="submit2" value="Izaberi drzavu" /> <?php $drzava = @$_POST['drzava']; $submit2 = @$_POST['submit2']; if (!empty($submit2)) { if ($drzava == 'Srbija') { header("Location: http://www.adresasajta.com/blabla/index.php"); } // Do ovde prolazi ali ovu stranu nece da mi redirektuje. } ?> </form> Unapred hvala |