[ 10milan10 @ 23.01.2010. 12:32 ] @
Pozdrav svima, da li je moguće izvesti da mi se kod broja sa dve decimale deceimale prikazuji manjim fontom. Npr. "999,00" ali da "999" bude font 48 a "00" 12. pozz |
[ 10milan10 @ 23.01.2010. 12:32 ] @
[ ib.kroki @ 25.01.2010. 15:00 ] @
Ja sam nešto uz pomoć štapa i kanapa uradio.
Pogledaj fajl u prilogu, imaš dva načina. [ timmy @ 25.01.2010. 18:39 ] @
Da li je
Code: SUM(B3-C3) isto sto i Code: B3-C3 Ili mozda ova funkcija SUM tu nesto racuna??????? Mozda ne bi bilo lose pogledati sta 'kaze' alat Evaluate Formula... Pozdrav [ Ivek33 @ 25.01.2010. 20:22 ] @
Citat: ib.kroki: Pogledaj fajl u prilogu, imaš dva načina. Citat: 10milan10: Npr. "999,00" ali da "999" bude font 48 a "00" 12. ![]() Code: Mislim da bi ovdje decidirano trebalo reći slijedeće ( zbog druguh čitalaca teme i pogleda na prikačeni file )SUM(B3-C3) Citat: SUM funkcija zbraja sve podatke u rasponu ćelija ili podatke u pojedinačnim ćelijama. Sintaksa SUM(number1;number2; ...) Number1, number2, ... je niz od 1 do 30 argumenata za koje želite ukupnu vrijednost ili zbroj. Funkcija SUM ima argumente koji se odvajaju sa "zarez" ili "točka-zarez" ( ovisno o regional postavkama OS-a ) ako griješim ispravite me ![]() pozdrav [ 10milan10 @ 26.01.2010. 09:00 ] @
Da, trebalo bi da bude u excelu i u jednoj ćelji. U jednoj ćeliji zato što se ceo broj pomera na sredinu jer stoji ispod teksta pošto je u pitanju "cena" pa mora sve i estetski da izgleda. Rešenja na koja ste mi ukazali su interesantna i najverovatnije ću ih primeniti jer mislim da ono što bi meni trebalo nije izvodljivo.
Hvala vam. [ ib.kroki @ 26.01.2010. 09:55 ] @
@timmy
U rezultatu ispade da je SUM(B3-C3) isto što i B3-C3, a sad posle tvoje primedbe kada pogledam šta kaže help za SUM shvatih da godinama grešim. Hvala za ovu primedbu. Kada smo kod nje, pošto je to stara navika i navike se teško ispravljaju, da li ovakav način može napraviti neki problem ili grešku u računu? @Ivek33 Citat: ib.kroki: Ja sam nešto uz pomoć štapa i kanapa uradio. U startu sam se ogradio da ovo nije rešenje, ali vredi pokušati možda može da se iskoristi. U svakom slučaju hvala na primedbi za SUM, čovek se uči dok je živ a neki kažu posle se uče doktori. POZDRAV!!! [ timmy @ 26.01.2010. 20:14 ] @
Ma ne moze da bude greska, no je sasvim suvisno.
Godinama ljudima skrecem paznju na ovo, pa sam mozda bio malo grublji. Izvini. Najgore od svega, sto mi je jedan korisnik rekao (slicno kao i ti) da je tako naucen, i pokazao mi knjigu - vise se ne secam kog je domaceg izdavaca (mislim da nije CET ;-), u kojoj za zbir celija A1, A2 i A3 navode kao resenje Code: =SUM(A1,A2,A3) a ne kao sto je logicno ispravno Code: =SUM(A1:A3) Iz takvog primera, knjige koja je namenja totalnim pocetnicima, ljudi 'shvate' da je pisanje funkcije SUM neophodno. Tako, sam (istina ranijih godina) u mnogim firmama gde sam bio vidjao formule tipa Code: =SUM(A1/B2*C3) Funkcija SUM ovde apsolutno nicemu ne sluzi. Sto je najbitnije, ovo radi i daje, naravno, isti rezultat kao i Code: =A1/B2*C3 jer je postupak racunanja (zato sam se pozvao na Evaluate Formula) da se izracuna A1, pa B2, pa A1/B2, pa C3, pa da se prethodni kolicnik i vrednost C3 pomnoze. To se, opet kazem, moze korak po korak proverti kroz Evaluate Formula. Recimo da je rezultat 10, tj neka konstanta, sa funkciojom SUM to bi bilo kao Code: =SUM(10) Sto je po sintaksi funkcije SUM potpuno ispravno, ali nema sta da se sabira!!! Sintaksa funkcije sum je Code: SUM(cell1:cell2,cell3:cell4,...cell5,cell6,...,10,20,30,...) tj. opseg celija koje treba sabrati, a mozda i vise tih opsega medjusobno razdvojenih zarezima (ili ; ako su srpska regionalna podesavanja u pitanju, zatim eventualno pojedine celije ili konstante... Naravno to bi bilo isto kao: Code: SUM(cell1:cell2)+SUM(cell3:cell4)+...+cell5+cell6+...+10+20+30+... Drugim recima, sve sto treba sabrati pisemo kao parametre funckije SUM razdvojeno separatorom nabrajanja. Izvinjavam se za offtopic... Pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|