[ narko @ 29.01.2010. 00:58 ] @
Imam proglem sa konektovanjem na sqlserver 2008. Pokusao sam preko jdbc:odbc drivera i nije htelo. Napravim ODBC za sqlserver 2008 i on prodje test prilikom kreiranja, ali kada treba da ga pozovem odavde, nece :( Zatim sam sam pokusao preko com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver i opet nije htelo. Nije mi jasno gde gresim. ovo je code: Code: String driverName = "com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver"; String username = "admin"; String password = "12345"; String serverName = "DEJANS-TOP\\SQLSERVER"; String portNumber = "1433"; String dataBaseName = "ADMIS_NET_20"; String mydatabase = serverName + ":" + portNumber; String url = "jdbc:sqlserver://" + mydatabase + ";databaseName=" + dataBaseName + ";user=" + username + ";password=" + password; Connection connection; public DBBroker() { try { Class.forName(driverName); openConnection(); } catch (ClassNotFoundException e) { System.out.println("nema drivera"); e.printStackTrace(); } } public void openConnection() { try { connection = DriverManager.getConnection(url); } catch (SQLException e) { System.out.println("nema konekcije"); e.printStackTrace(); } } ovo mi baca Code: com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerException: The TCP/IP connection to the host has failed. java.net.ConnectException: Connection refused: connect at com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerException.makeFromDriverError(Unknown Source) at com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerConnection.connectHelper(Unknown Source) at com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerConnection.loginWithoutFailover(Unknown Source) at com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerConnection.connect(Unknown Source) at com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver.connect(Unknown Source) at java.sql.DriverManager.getConnection(Unknown Source) at java.sql.DriverManager.getConnection(Unknown Source) at parser.DBBroker.openConnection(DBBroker.java:59) at parser.DBBroker.<init>(DBBroker.java:50) at parser.SAXParser.main(SAXParser.java:15) pokusao sam sve sto mi je palo na pamet ali nista mi ne dozvoljava da se konektujem... Napravim ODBC za sqlserver 2008 i on prodje test prilikom kreiranja, ali kada treba da ga pozovem odavde, nece :( unapred hvala na pomoci |