[ Daniel Fat @ 30.01.2010. 08:48 ] @
| Interesuje me, koja je razlika u dobitku perfromansi između defragmentacije registra i čišcenja istoimenog? Takođe, ako neko može da mi pobliže pojasni šta se defragmentacijom registra (pretpostavljam zbijanje registra u jedan kontinualni segment i optimizovanje njegove putanje na cilindru). |
[ Catch 22 @ 30.01.2010. 11:14 ] @
Registri baza je raspoređena u više fizičkih fajlova na disku, koji vremenom postaju fragmentirani, kao i svaki drugi fajl. Defragmentacija podrazumeva isti postupak kao i za bilo koji fajl (grupu fajlova).
Čišćenje i sabijanje (compact) baze podrazumeva brisanje ključeva koji više nisu aktivni ("repovi" od deinstaliranih programa) i eventualne ispravke pogrešnih referenci u ključevima baze (pogrešno upisane putanje prečica i tome slično).
Ove operaciji treba izvoditi uz obavezne mere predostrožnosti (kompletan backup registri baze / system restore point), pošto neki od utility programa umeju da naprave priličnu štetu svojim "čišćenjem"...
Dobitak u performansama kompletnog sistema se kreće u opsegu: od zanemarljiv do jedva primetan (osim u slučaju totalno zapuštenog sistema).
[ Daniel Fat @ 30.01.2010. 22:37 ] @
Dobitci pri defragmentaciji registra su takodje zanemarljivi, zar ne?
[ 93 Stefan @ 01.02.2010. 18:37 ] @
Jesu, samo nemoj baš da zapustiš, uzmeš lepo jednom mesečno očistiš.
Ne moraš da defragmentuješ, ja to više ni ne radim.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.