[ abitbp6 @ 31.01.2010. 13:10 ] @
| Slučajno sam okrenuo polaritet baterije i izgorela mi je dioda sa oznakom ZD2 (Zener?). Treba mi šema da vidim koja je to dioda, da bih je zamenio. Hvala.
Edit:
ŠBBKBB - može li telefon da radi bez ove diode, i kakve bi bile eventualne posledice? Sada pravi kratak spoj. |
[ ogylab @ 31.01.2010. 14:50 ] @
Stize sema.Pozdrav!
[ PedjaZ @ 31.01.2010. 22:22 ] @
ZD2
zener dioda 5V6 0.5W
cena - manje od 10 din
Proveri i D8, D9, D10, D11, D12
cena svih - manje od 10 din
Ne isplati se proveravati da li ce raditi bez nje :)
--------------------
Hvala ogylab za šemu
[ abitbp6 @ 01.02.2010. 12:47 ] @
Bila je izgorela samo ZD2, ostale sam proverio i ispravne su. ZD2 zamenjena i telefon radi :)
ogylab, hvala puno za šemu, PedjaZ hvala puno za savet za ostale diode.
[ bvasecki @ 28.06.2011. 19:07 ] @
Treba mi pomoc, posedujem identicni model telefona, ali ga nisam koristio 3 meseca (pre toga je normalno radio) i danas ga prikljucim, zvoni normalno,ali se u slusalici ne cuje nista. kada nekoga pozovem sa njega u drugoj slusalici cujem svoj glas, ali se na njegovom zvucniku ne cuje apsolutno nista. Na kraju sam u telefon prikljucio i male slusalice od mobilnog telefona (u otvor na slusalici) i na njima se cuje i zvuk i sve. Da li neko ima predstavu da li je do zvucnika, da li nekoo to moze da mi popravi ili me uputi sta da radim. Telefon je star ali mi je veoma drag.
[ Kolya @ 09.12.2014. 17:47 ] @
I ja takodje posedujem identican bezicni i problem se manifestuje tako sto slusalica nece uopste da se poveze na bazu. CItao sam malo o sinhronizaciji i koliko sam razumeo ovaj stariji model nema takve opcije. Samo channel (valjda frekvenciju) mogu da menjam ali to samo u toku razovora. Takodje, svaki put kada sam stavio slusalicu na bazu, LED na bazi se upalila a slusalica se oglasija jednim beep-om i telefon se punio. Predpostavljam da je taj beep znacio sinhronizaciju. E sada se beep vise ne cuje (slusalica se puni).
Nadam se da neko ima predstavu o cemu je rec i ako ima, zahvaljujem se u napred. Inace nedavna promena je nova baterija.
Pozdrav!
[ Trick Fix @ 09.12.2014. 18:13 ] @
Kolya,
ne ljuti se ali moram da kažem :
-JJooojj BOŽE ! ___Evo još jedan što bi da popravlja Panasonic telefone,a od opreme ima samo "dobru Volju".
IZVINI !
-Batali To, "Leba se nećeš najesti" !
(čisto da Ti skratim muke)
pOz
[ Kolya @ 10.12.2014. 15:55 ] @
Hahaha, a taman sa novu batt kupio :D No hvala na odgovoru... :)
[ Trick Fix @ 10.12.2014. 16:31 ] @
Imam osećaj da je mobilni deo ot tog bežičnog sistema pao/ispušten (sa stola na pr.)
i da sada ne može baza da "nađe" frekvenciju i kanal mobilnog dela.
[ branko tod @ 10.12.2014. 18:38 ] @
Kolja , ovde imaš rezervne delove : http://www.limundo.com/kupovin...ni-telefon-KX-TC1484B/30960043 :D
Ja sam moj panasonik tako popravio, kupio za 400 din i još dobio dosta dobre baterije. Doduše meni je kutija bila "pokvarena".
[Ovu poruku je menjao branko tod dana 10.12.2014. u 22:20 GMT+1]
[ Kolya @ 15.12.2014. 00:14 ] @
Trick Fix telefon nije dobio nikakve sokove tog tipa :D
Branko osecam se kao idiJot sada sto se nisam setio da pretrazim oglasne sajtove :O
Hvala puno.
[ 3055 @ 15.12.2014. 03:07 ] @
Citat: Kolya: ....osecam se kao idiJot sada sto se nisam setio da pretrazim ....
Nemaš potrebe da se tako osećaš,
Svi mi ponekad pitamo sve i svašta, od količine svakojakih podataka stvari nam promiču,
gledamo u njih, vidimo ih ali taj INFO nekako ne dođe do "Hard Diska",
Sve je to normalno,
pOz
[ dddooo @ 06.02.2015. 13:02 ] @
i moj, isti tip telefona, promenula sam mu lokaciju, pre toga je bio skroz ispravan, pa oko 3 meseca iskopčan, a sada kad sam ga uključila zvoni i mene čuju ali ja ništa ne čujem, čak ni signal ne čujem. Zna li neko šta je u pitanju?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|