[ benassi @ 31.01.2010. 15:35 ] @
Pozz svima..ovako dobijo sam graficki iz statike na kojem se nalaze 3 zadatka,u pitanju je prosta greda opterecena sa kontinuiranim i trokutnim opterecenjem gdje treba izracunati graf. i anal. reakcije veza,staticke dijagrame (Mf,Ft,Fa) i max vrijednost momenta savijanja.U 2. zadatku dat je resetkasti nosac gdje treba analiticki odrediti otpore oslonaca,metodom Kremone,Rittera i Kulmana odrediti sile u stapovima i zadatak broj 3. analiticki i graficki odrediti kordinate tezista..posto je prof rekao da se ovo moze uraditi na racunaru,mene interesuje u kojem programu se moze to uraditi ?
[ mensa @ 17.02.2010. 13:34 ] @
pa zadaci ti sve u svemu nisu teski,a to za program nije mislio da ti resis te zadatke u nekom softveru. mislio je da ramove i greda crtas u auto cadu da se ne bi mucio da radis rucno
[ milanovicka99 @ 13.06.2017. 10:55 ] @
Dobila sam graficku vezbu "analiza savijanja" a zadatak glasi:
Uraditi analizu opterecenja sa dimenzionisanje za terasu od drveta planinske kuce prema datoj skici
p=1,2 KN m2
l=2,4 m
a=80 cm
E sad meni nije jasno kako treba da ga odradim? Pokusavala sam ali mi ne ide pa ako moze pomoc?? Od nastave sam odsustvovala od tog casa, a iz odeljenja niko nece da pomogne pa ako moze pomoc oko zadatka da uradim hitno mi treba???