[ milos23 @ 07.01.2004. 00:13 ] @
je li koristio neki isti i sta to on ima sto obican builder nema (sem sto je za vishe platformi)? |
[ milos23 @ 07.01.2004. 00:13 ] @
[ NastyBoy @ 07.01.2004. 13:21 ] @
Mislish shta nema u odnosu na "obichni" ?
Josh ga nisam instalirao, mislim i da necu, jer to nema nikakve veze sa Builder-om. [ milos23 @ 07.01.2004. 17:56 ] @
Citat: NastyBoy: Mislish shta nema u odnosu na "obichni" ? nema? pa kako to kad ceo paket (original) ide valjda na 12 diskova...........tu mora valjda da ima mnogo toga josh.....ili je cisto radi fore [ NastyBoy @ 07.01.2004. 18:28 ] @
Nisam potpuno upoznat sa BuilderX-om, zato sam samo naveo ono shto znam - da NIJE nova verzija C++Builder-a kakvu sam ochekivao. Znachi nishta od VCL-a. To je neki konglomerat za multi-platform razvoj, sa opcijom da ustvari ubacujesh razlicite kompajlere ispod i sa IDEom napisanim u Javi, trazhi zmaja od mashine da bi radio kako valja.
Teshko da cu ga ikad uzeti za "home" razvoj bilo chega, ali mozhda bude dobar za velike timove kojima multi-platform razvoj znachi. [ leka @ 07.01.2004. 21:56 ] @
Da ste malo trazili ovde videli bi da sam pre N meseci instalirao isti i da sam odusevljen. Naravno, korisnici koji ocekuju brdo CLX-ova ce biti malo razocarani. C++BuilderX je zapravo jedan korak ka integraciji Borland C++ Builder-a i JBuilder-a. - Istumbali su sav kod koji su mogli od JBuilder-a i napravili veoma mocno multiplatform okruzenje koje jednom recju RAZBIJA (uostalom JBuilder je strasno mocan, naravno i glomazan uz to :).
Licno mislim da C++Builder-u, kad postane stabilan i kada se u njega ubaci i GUI editor i ono sto "fali" (recimo nema code completition jos uvek), nece imati ravna medju IDE-ima. Do sada se nekoliko razvojnih okruzenja i moglo natecati sa ovim IDE-om, ali kada C++BuilderX "zasija" u svojoj puno lepoti i snazi - on vise nece imati konkurenciju medju komercijalnim razvojnim okruzenjima, ali ce itekako imati konkurenciju medju opensource okruzenjima - ovde pre svega mislim na Eclipse. [ silverglider @ 08.01.2004. 02:24 ] @
Hardverski zahtevi i nisu tako strasni, trazi se min 500MHz procesor, a to i nije tako strasno - jedino sto traze sto vise RAM-a.
Alat je dobar, IDE je solidno brz (meni barem brzi od Kylix3 IDEta koji ionako radi pod vmwaretom). Videcemo kako ce proci wxWindows, posto ce njega forsirati izgleda sve vise i vise za GUI za BuilderX. Za pure C++ dusu dalo, za ostalo - videcemo kako ce se toolkit razvijati dalje. [ milos23 @ 08.01.2004. 21:55 ] @
Citat: leka: Da ste malo trazili ovde videli bi da sam pre N meseci instalirao isti i da sam odusevljen. sorry, kasno sam video :o( Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|