[ pauk2 @ 02.02.2010. 18:40 ] @
Pitam se samo da li svi zivimo u Srbiji ili neko samo u Beogradu pa su nam i prava i zakoni zato razliciti. Zasto je osnovnim skolama u Beogradu dozvoljeno da otvaraju odeljenja sa 20-22 ucenika dok su u ostalim skolama sirom Srbije neophodna 28-30 ucenika za jedno odeljenje pa zato i veliki broj ucitelja ostaje bez posla (naravno u Srbiji jer u Beogradu svi rade i sve moze).
Nedavno su mediji u Srbiji preneli vest da se ove godine ocekuje rekordni upis prvaka u Beogradskim osnovnim skolama. To moze da se tumaci na vise nacina. Jedan je da je natalitet u Srbiji u porastu sto APSOLUTNO NIJE TACNO. Istina je da u Srbiji vlada bela kuga a da postoji dugogodisnja migracija stanovnistva iz unutrasnjosti Srbije u Beograd. Ljudi u svim delovima Srbije masovno ostaju bez posla i naravno idu tamo gde ga ima.
Ovo nema veze sa politikom. Hocu da kazem da se ovo radi konstantno zadnjih 20 godina. Ministarstvo prosvete vrsi pritisak na osnovne skole u unutrasnjosti da upisuju prvake u odeljenja koja imaju NE MANJE od 30 ucenika a istovremeno beogradske osnovne skole 'ladno formiraju odeljenja od po 20 ucenika. U ostatku Srbije ucitelj ne moze da dobije posao ni ako javno zapreti samospaljivanjem.
Ko ne veruje moze da odabere neku od 175 osnovnih skola u beogradu, koja ima svoj sajt, i da vidi plan upisa.
Da ne pominjem koliko je tezi i ,prakticno, bez efekta rad sa glomaznim odeljenjima.

[Ovu poruku je menjao pauk2 dana 04.02.2010. u 14:39 GMT+1]