[ ratko83 @ 03.02.2010. 18:16 ] @
Molim vas pomognite mi bas ne znam gde bijem.... Koristim Zeos komponente i firebird server. Imam tabelu tblmenu sa kojom uredjujem meni na glavnoj formi, poenta svega je da se ceo meni nalazi u tabeli zato sto bih menjao pozicije i sl. dinamicki. Code 1: Kad pokrenem aplikaciju izvrsavam ovo: Code: var M, P: TMenuItem; ParentName, MenuName, FormName: String; begin FormNames := TStringList.Create; while not tblMenu.Eof do begin ParentName := tblMenu.FieldByName('Parent').AsString; MenuName := tblMenu.FieldByName('Name').AsString; FormName := tblMenu.FieldByName('Form').AsString; P := FindMenuItem(mnuMain.Items, ParentName); if P = nil then begin P := TMenuItem.Create(mnuMain); P.Name := ParentName; P.Caption := P.Name; mnuMain.Items.Add(P); end; M := TMenuItem.Create(mnuMain); M.Name := MenuName; M.Caption := M.Name; P.Add(M); if FormName <> '' then begin FormNames.Add(FormName); M.Tag := FormNames.Count - 1; M.OnClick := MenuClick; end; tblMenu.Next; end; Kad kliknem na neki item menija radi ovo: Code: Code: 2; var F: TForm; C: TComponentClass; begin F := nil; try C := TComponentClass(FindClass(FormNames[TMenuItem(Sender).Tag])); Application.CreateForm(C, F); F.ShowModal; finally if Assigned(F) then FreeAndNil(F); end; za Code 2 mi treba pomoc, u tabeli imam polja id, parent, nazivforme, nazivprocedure.... Code 2: samo poziva formu ali nece neku proceduru tipa class procedure helloWorld; begin ..... end; to nece, samo forma..... Kako da nekom itemu dam putanju posto u tabeli imam polja nazivforme i nazivprocedure kao forma -> procedura ili samo forma....? Mislim da ce me neko razumeti... Hvala unapred! [Ovu poruku je menjao savkic dana 04.02.2010. u 00:03 GMT+1] |