[ sora @ 06.02.2010. 18:16 ] @
Kako mogu da napravim tabelu u powerpoint-u za asocijacije. Napravio sam tabelu sa tri kolone sa A1, A2, A3 i konacan odgovor. Da li je moguce da mi polja A1, 12, A3 i konacni odgovor budu sakriveni pa kada ja klinem misom na primr na A1 da se otvori sta to polje sadrzi? Slicno nesto asocijacijama na slagalici. Potrebno mi je za neki cas....
Hvala unapred....
[ maliradoznalac @ 06.02.2010. 21:24 ] @
Evo ti jedno od mogucih resenja.
Da bi ti radilo moras dozvoliti makroe.
Asocijacija se sastoji od tabele u koju upisujes termine i resenja a preko tabele su postavljena dugmad koja kad kliknes nestanu. Kada kliknes na resenje kolone, otvore se sva polja u toj koloni koja jos nisu otvorena. Klikom na konacno resenje se otvaraju sva polja.
Nakon zavrsene asocijacije, kliknes na saktija polja u donjem desnom uglu da bi se pojavili dugmici.
Popunjavas tabelu tako sto pomeris dugme, upises termin i vratis dugme. Nije najsrecnije resenje ali za 15 minuta nisam uspeo nista bolje da smislim :-)

Ovu asocijaciju slobodno distribuiraj kolegama ali pod jednim malim uslovom tj molbom. Ostavite moje ime na dnu, valjda vam nece previse smetati a meni ce puno znaciti :-)
[ sora @ 06.02.2010. 21:45 ] @
Puno ti hvala asocijacija je super, ostavicu ime...
[ MMaarrCCoo @ 20.03.2010. 21:31 ] @
Resenje je sasvim adekvatno,i vise od toga.Spaslo mi je ko zna koliko vremena.Svaka cast i hvala.
[ maliradoznalac @ 03.08.2010. 13:17 ] @
evo jos malo slicnih stvari

u pitanju je metoda Magicni zid, za one koji su manje upuceni, ucenici se dele u dve grupe i takmice odgovarajuci na pitanja.

U prilogu je prazna PowerPoint prezentacija u koju treba upisati pitanja. Pitanja treba sloziti po tezini. Ako grupa koja je izabrala pitanje ne zna odgovor, druga grupa ima pravo da odgovori ali tada dobija samo polovinu bodova od ukupne vrednosti pitanja.

Ako bude nesto nejasno, pitajte slobodno