[ seda @ 07.02.2010. 15:07 ] @
imam Ritterovu masinu sa sjecu mesa, salame itd kod koje mi je na ulazu u napajanju crko tranzistor*tiristor ili trijak sta vec* koji se raspo tako da nemogu da ocitam o kom se tranzistoru radi pa ako moze neko da mi pomogne da otkrijem o kom se tranzistoru radi
[ robert63 @ 07.02.2010. 16:38 ] @
Tako je malo Informacija,
-da je NE moguce "pomoci bilo sta " !!!---a da To bude korisno !

Neka slika,,nadpis ili bilo sta korisno?
[ Aleksandar Đokić @ 07.02.2010. 17:04 ] @
na ulazu napajanja slabo koji tranzistor ima, bilo switch bilo klasika, da nije to varistor ili tako nesto, daj sliku
[ seda @ 08.02.2010. 16:30 ] @
na sajtu www.ritterwerk.de mozete u samom vrhu sajta vidjti izgled uredjaja, kod mene je samo stariji model radi se o Type.32 . a izgled komponente koja se raspala je priblizna iygledu ovih dviju komponenti u sredini ali bez ovog metalnog haltera za hladjenje ioborenom desnom prednjom ivicom http://img-europe.electrocompo...com/largeimages/R657117-04.jpg
[ robert63 @ 08.02.2010. 16:58 ] @
@seda

Takav idi-mi-dodji-mi opis NE dozvoljava sagovorniku da Te savetuje na osnovu tako nejasnih informacija,

Citat:
seda:,,,, u samom vrhu sajta vidjti izgled uredjaja

Izgled uredjaja NE pomaze u definisanju elementa,,

Predlog sa druge slike je tek ludilo,,,

NE moze to tako u elektronici,
tu su elementi "definisaniji" i Ne moze se dati savet na osnovu slike kucista uredjaja,,

Morace da upetlja prste neko ko je vicniji i snalazljiviji u snimanju same seme uredjaja i shvatanja principa rada,,
bez toga ,nema napretka u resvanju problema,
[ peca26000 @ 08.02.2010. 19:27 ] @
@seda ako vec znas da je nesto crklo nalik na to sto si opisao , barem zakaci sliku , mozda se neko susreo sa tim ?
Ne moze to tako , naravno pogotovo jer takvih proizvoda ima na gomile !
A zasto je crkla ta masina ? da se nije samo ukocila ? mozda ni taj motor nije dobar ? a mozda i posle zamene sve to pobacas jel motor nevalja ?
Eno neki pozar danas u Beogradu u nekoj zgradi , neko budzao grejalicu i zapaliooooo , steta svi bi hteli da budu neki majstori !
[ seda @ 09.02.2010. 09:32 ] @
problem je sto se element raspao, tako da su ostale samo nozice elementa i tek mali dio a vec sam opiso cemu nalikuje, mislio sam da mozda neko ima masinu slicnu ovoj, da joj se radi o istom napajanju pa da vecz na o cem se radi, ili mozda neko dobro raspolaze znanjem impulsnih napajanja ili tome slicno pa da moze da bar orjentaciono zna o kakvom se elementu radi, a ja cu pogledat da precrtam semu plocice sa svim ostalim elementime pa mozda bude jasnije za prepoznat

a motor sam ispito direktno i radi
[ JECHAM @ 09.02.2010. 10:51 ] @
Citat:
seda:  mislio sam da mozda neko ima masinu slicnu ovoj, da joj se radi o istom napajanju pa da vecz na o cem se radi,

To i jeste problem-slicna masina.
Desava se da se i iste razlikuju, a kamo li slicne
[ shadow88 @ 09.02.2010. 16:05 ] @
ispitao si direktno motor i radi ? na 220VAC ili ? ako mozes da pokrenes motor direktno, napisi kakav je motor u pitanju, jel sinhroni sa cetkicama ili je asinhroni sa kavezastim rotorom ? ako je sinhroni sa cetkicama a nije neke prevelike snage, mozes mu regulisati br obrtaja sa najobicnijim dimmer-om za rasvetu, sto ti se isplati jer nije skup, ili da napravis mali regulator broja obrtaja motora koji ce raditi na istom principu kao dimmer samo ce biti vece snage a nije komplikovano napraviti ga...

e sad , ako je asinhroni motor , pretpostavljam da napajanje ima svicher u sebi pa tako menja frekvenciju tj regulise br obrtaja, ili malo teze da ima u sebi frekventni regulator...

javi koji je motor i za koji napon, pa mozemo nesto i izmuvati da proradi kako valja...

pozz
[ seda @ 11.02.2010. 12:05 ] @
radi se o kolektorskom motoricu, pokusat cu ovo sa dimerom
[ lm741 @ 11.02.2010. 22:54 ] @
malko će da pršti na kolektoru tog motorića,..taj dimer je za omski teret a motorče je induktivni,..
[ shadow88 @ 12.02.2010. 01:53 ] @
imam ja shemu za induktivna opterecenja, ne razlikuje se mnogo od dimmer-a za omsko, samo su mu dodate prigusnice i povecana frekvencija... skuplje i stabilnije regulisanje motora bi bio regulacioni trafo odgovarajuce snage ;)

ili stari reostat za svetlo :) ali to bolje nemoj stavljati, ima da se greje da odma peces meso kako seces :)