naletih ovih dana na External Floppy (USB Portable Diskette Drive IBM) i rijesih problem iz treceg pokusaja sa USB Floppy-em i CRISDISK-om. Definitivno sam sebe ubjedio se ova ploca ne moze ucitati sa USB-a (razlicitih formata i razlicitih metoda snimanja na USB) a ni sa Floppy-a sa externim napajanjem (nemam objesnjenje) koji je bio slican ovom sa kojeg je misija uspjela.
Ako nekom zatreba.
Znaci ovako:
Laptop
AcerAspire7520G, maticna ploca sa oznakom Acer MB.AK302.003. (CMOS restart ne postoji - bar ga ja nisam nasao, baterija (ispod F10 i F11) je zalemljena na ploci tako da ....)
Kao sto sam vec napomenuo kvar je nastao posle flash-ovanja biosa iz Windowsa sa WinPhlash -om gdje se proces zaledio i obrisao sve podatke sa ploce. Posle restarta samo crni ekran, dugme za paljene svijetli, ventilator zavrti oko 5-10 sec., blikne po neka lampica, okrene CD/DVD na trenutak, ako ubacimo USB ili neki drugi ex. uredjaj i njemu se doda struja na tren i to je to. Posle 10-ak sec. nista se ne cuje, laptop kao radi a nikakvih ocitavanja na ekranu itd. - Acer Aspire 7520G Black Screen.
Rjesenje je ipak External Floppy Drive i samo External Floppy Drive u kombinaciji sa
CRISDISK-om.
Nikako servis (isao sam u 3 ovlastena i jos par "?"), oni valjda po Default-u kada ustanove da je ploca prazna predloze zamjenu iste (oko 350 € za ovaj model)
Jos jednom hvala clanovima koji su pomogli i probali pomoci.
L.P.