Dobro pitanje !!!
Postoje midi klavijature, (kontroleri) koje na sebi imaju potove i reglere ( da se odrazim po srpski), i ne kostaju puno.
Nije bas da su im `dirke` najbolje na svetu, ali vrede svaku paru...
Drugo je pitanje koliko ti to treba u realnom radu, danas kada imas sve pogodnosti `crtanja` svih
midi kontrola . To samo zavisi od toga, koliko je muzika koju pravis uzivo svirana, (na midi instrumentu) ili
sekvencirana uz pomoc `lupova` (gle mene, po srpski o5). Skoro sam snimao i mixao etno bend, igrom slucajeva
bilo je i po 40 ili vishe audio kanala...Koristim digitalni mixer sa reglerima koji imaju motore, i naprosto sam se izgubio
sa 17 reglera i 8 potova (potovi na midi kontroleru), te sam brze i preciznije odradio mix `crtajuci` krive.
Ako se pak radi o loop based muzici, u kojima koristis audio filtere, i po koji kat of na vst ili rtsa plaginovima
(o5 ja po srpski ) , i imas recimo 8 kanala, svaki kontroler, bio on pot ili regler je dobrodosao. Vladimir je sasvim u pravu
da je sve potrebno, i ja takodje mislim da se muzika vraca onome ko svira, a ne sekvencira...a dobra audio oprema
ne gubi brzo vrednost kao komponente za kompjuter...te uvek moze da se proda ili menja.
Nista ti nisam pametno rekao
.... kao i uvek, kao i svima, i tebi kazem, odluci sam, pa ces se sam
( kao i mi za mnoge komponente koje smo bzvz kupili) sam i kajati ako ti ne rade posao ;-)
Sto se padova tice, imao sam prilike do sada da snimam samo profi elktronske bubnjeve, i realno mislim
da ti padovi ne trebaju, osim ako ih koristis za zive nastupe, kao sempler.
Pozdrav