[ bgillegal @ 10.02.2010. 10:58 ] @
Da li ovde ima korisnika Trixbox -a za kucnu ili poslovnu primenu?

Licno ga koristim na jedno 5 servera i sve prilicno lepo radi sem manjih problema. Kakva su vasa iskustva itd?
[ Sleepless_mind @ 10.02.2010. 14:10 ] @
Koristim ga poprilichno posebno zbog udaljenih lokacija.

Ima svojih mana kojih je, bar za mene, mnogo manje nego dobrih strana.

Konkretan problem sa kojim se suochio je da nisam uspeo da ga nateram da radi sa ISDN HFC BRI karticom i OpenVox karticom sa 2 FXS i 2 FXO u isto vreme. Sam sistem vidi obe kartice ali asterisk ne mozhe da uchita module za obe kartice. Dodushe, probao sam kratko, nisam se dublje upushtao u problem.
[ bgillegal @ 10.02.2010. 16:46 ] @
Slican problem kao i ti sam imao, ali sa verzijom Asterisk-a 1.4, prelaskom na Asterisk 1.6 i to je proradilo.

Licno imam par problema koje nikako ne mogu da izbegnem. Pokusavao sam milion razlicitih stvari i uvek sam dolazio na pocetak.

Problem 1: Nikako ne mogu da ga nateram da mi na ext iz queue-a salje po jedan poziv. Ako posalje jedan poziv i agent ga stavi na hold, eto ga za njim jos jedan. Nikako ne mogu da obezbedim da agent ima iskljucivo jedan poziv u trenutku, a da sledeci dobije po prekidanju veze ili nakon preusmeravanja poziva.

Problem 2: U konfiguraciji imam 2 servera, Server1 i Server2. Server1 ima PRI karticu sa 30 linija i par analognih linija na analognoj kartici, Server2 ima 4 analogne linije. Izmedju njih postoji trunk IAX2 i izrutirane su ekstenzije tako da se svi lepo tu medjusobno vide. Zadatak u celoj semi je bio da se svi pozivi koji dolaze na analogne linije na Server2 preusmere na Server1 u odgovarajuce queue. To sam resio tako sto sam na Server2 napravio ring grupe u koje sam stavio odgovarajuce queue sa Servera1, tako da je ring grupa 601 na Serveru2 imala u sebi broj 1001# sto je odgovarajuci queue na Server1. Sve to takodje lepo radi, ALI posle jedno 3-4 sata meni na Server2 prikazuje kako imam do 200 aktivnih poziva i 400 otvorenih kanala. Sto naravno nije tacno. Na Server1 se sve najnormalnije ponasa i radi, kao i na Server2 s tim sto on zaista otvara toliko kanala i misli da ima toliko aktivnih poziva. A naravno nema ni 10X manje.

Ostala konfiguracija na svim ostalim serverima je takodje veoma komplikovana i veoma lepo radi. Gotovo svaki server je mali call centar za sebe i iskorisceno je gotovo sve od opcija koje Trixbox poseduje :)
[ scenarist @ 13.02.2010. 22:03 ] @
Installing the ISO

Warning: installing this ISO will format your computer and erase your hard drive.
It will remove all partitions as soon at you boot the cd without confirming. If it happened you can try to recover partitions with TestDisk


Preuzeto sa

http://www.trixbox.org/wiki/trixbox-quick-install-guide

Jel ovo znaci da ce mi sve particije sa drugim sistemima kojem imam instalirane na disku prebrisati ili sta vec ???
[ bgillegal @ 16.02.2010. 10:26 ] @
Tako je. Instalacija uzme ceo hard disk, formatira i napravi particije prema svojim potrebama.