[ slovas @ 11.02.2010. 16:10 ] @
Da li je moguce prikljuciti kucni DVD player u antenski ulaz na tv-u? Mislim na onaj standardni najobicniji ulaz, a da se vidi slika i cuje zvuk. Kvalitet slike i zvuka uopste nije narocito bitan - bitno je samo da ovo radi. Ako neko zna kako to da uradi, koji kabl da koristim i gde da ga kupim, bio bih zahvalan. Ako ne sme na forumu o tome gde da kupim, posaljite mi poruku.
[ slavisa.c @ 11.02.2010. 17:16 ] @
Moze,preko RF modulatora iz vcr-a.
[ slovas @ 11.02.2010. 18:19 ] @
Slavisa, hvala ti puno, ali ja ne razumem te skracenice. Jel moze to da se uradi nekim kablom i gde ima da se kupi taj kabl, kako se zove, sta da trazim?
[ jugotb @ 11.02.2010. 18:53 ] @
Slavisa je vjerovatno mislio ako imas neki video rekorder da iskoristis njega jer je to najjeftinije, a i bude najkvalitetnija slika. U protivnom imas kupiti rf modulator (uredjaj koji signal sa skarta ili cinca "preradi" u rf- antenski), ali je njihov kvalitet kao i kvalitet slike koju daju diskutabilan.
[ slavisa.c @ 11.02.2010. 19:35 ] @
Sa starog video rekordera,uzeti RF modulator i dovesti mu napajanje 5 ili 12v zavisno od modulatora.
Cinc kablovima povezes DVD i RF modulator a iz modulatora na antenski ulaz u tv prijemnik,kablom kakav se nekad i koristio za vezivanje video rekordera i tv-a.
Znaci ne moze samim kablom.
[ baki. @ 11.02.2010. 21:16 ] @
slovas, posto se ne razumes, poslusaj jugotb-a i bit ces zadovoljan...

Citat:
jugotb: Slavisa je vjerovatno mislio ako imas neki video rekorder da iskoristis njega jer je to najjeftinije, a i bude najkvalitetnija slika. U protivnom imas kupiti rf modulator (uredjaj koji signal sa skarta ili cinca "preradi" u rf- antenski), ali je njihov kvalitet kao i kvalitet slike koju daju diskutabilan.
[ slovas @ 11.02.2010. 23:13 ] @
Hvala vam na odgovorima. Kupicu onda rf modulator. Nadam se da to nije nesto mnogo skupo.
[ NenadSM @ 12.02.2010. 00:12 ] @
Mozes, ako negde nadjes, da za sitne pare kupis neki video rekorder i na njega preko kablova spojis DVD a sa njega antenskim koaksijalnim kablom spojis taj video rekorder na tv i gledas kao sto su se nekada davno gledale VHS kasete.
[ baki. @ 12.02.2010. 01:11 ] @
Ma mozes svasta ...
[ slavisa.c @ 12.02.2010. 08:18 ] @

Ovu varijantu RF modulatora iz video rekordera uzeo sam zato sto se lako postavi u kutiju DVD-a odakle se uzme napajanje
i cini jednu cjelinu.
[ jugotb @ 12.02.2010. 10:35 ] @
Tu si potpuno u pravu, da se tako srediti da izgleda kao original, ali nisu svi majstori:)
[ nikola stanisic 95 @ 06.12.2012. 00:24 ] @
Pitanje
da li neko zna mozda da li ima u ovom uredjaju rf modulator?hvala unapred pozz
http://www.sbb.rs/upload/images/receiver_z3375.png