[ Marshall2056 @ 12.02.2010. 10:15 ] @
Pozdrav svima, Radim jedan CMS, ali htio bi da on ima podrsku za pluginove da bi cim lakse mogao inastalirati neke dodatke ili preinake sustava, bez da neka treca strana ne treba prckati po kôdu CMS-a. Naime, sistem bi trebao raditi preko XML-a tj. ja bi trebao imati jednu stranicu u admin sucelju za modifikacije te unutar te stranice treba biti jedan input type="file", kada se odabere file podaci bi se trebali ucitati u formu kao npr. naziv plugina, verzija, autor, opis itd.. prilikom spremanja tj potvrdjivanja modifikacije skripta bi trebala napraviti svoje kako je definirano u XML-u <plugin> <naziv></naziv> <autor></autor> <opis></opis> <baza> // ovdje ide jedan obicni query ..npr create table, insert into ..etc </baza> <file dat="index.php"> <trazi>$nekaVarijabla = 1;</trazi> <dodajprije>$nekaVarijabla2 = 0;</dodajprije> </file> </plugin> e sada mene zanima, naime kako pronaci jedan red u datoteci (npr dat="index.php") te pomaknuti sve za jedan red dolje pa vratiti ponter za 1 i dodati novi red koji je definiran kao <dodajprije> tagom nadam se da sam bio dosta jasan sto bi htio napraviti Hvala svima na pomoci |