[ nerol @ 12.02.2010. 11:32 ] @
| Pitanje je vjerovatno glupo za vecinu vas.. Ali meni trenutno predstavlja problem jer sam novi u bazama podataka..
Napravio sam bazu, koja zadovoljava potrebe, radi se o evidenciji nalaza za pacijente.
Uradjen je report da stampa nalaz na odredjeni tip papira.
Report sadrzi polja: trenutni datum i Nalaz_i_Misljenje_Ljekara.
Problem je sljedeci, iako je polje Nalaz_i_Misljenje_Ljekara u tabeli tipa Memo, i text format postavljen na Rich text, Report prilikom ispisa ne printa vise od 256 karaktera.
Bez obzira koliko karaktera se nalazilo u polju iz kojeg vuce podatak..
Znaci sve je uredu dok ne dodje do PrintPreview-a ili Printa.
Gdje sam pogrijesio? |
[ BiloKoje @ 12.02.2010. 11:58 ] @
Neznam za takav problem. Evo proverio sam na jednom primeru, nema problema sa prikazom teksta na izveštaju.
Dobro bi bilo da okačiš deo baze, izveštaj i odgovarajuću tabelu, da vidimo u čemu je problem.
[ nerol @ 12.02.2010. 12:45 ] @
evo kompletna baza, pa pogledaj.. pogledao sam sada postavke tabela i ispisa kod tebe, po svemu sudeci ne bi trebao biti problem.. :S
[ BiloKoje @ 12.02.2010. 13:22 ] @
Izgleda da ti problem pravi upit Report_Query. Kada uklonim Total red u upitu odnosno "GROUP BY Nalaz.Datum, Nalaz.NalazID, Nalaz.[Nalaz i mišljenje];" deo iz SQL izraza, onda radi dobro. Total ti i inače ne treba jer preko upita NalazID max vršiš izbor podataka za izveštaj. Ovo i nije najbolje rešenje, izbor treba da se vrši preko neke forme, pretpostavljam da ti je ovo privremeno rešenje.
[ nerol @ 12.02.2010. 13:26 ] @
Aha to je bio problem znaci, hvala.. :)
Mozesh li mi objasniti zbog cega je to pravilo problem?
Jeste privremeno rijesenje, bice josh dorada..
[ BiloKoje @ 12.02.2010. 13:36 ] @
Ne znam zašto je pravilo problem, mislim da se radi o nekim ograničenjima koje ima SQL. To bi bilo dobro da nam kaže neko od boljih pozbavaoca samog SQLa.
Inače tek sam naknadno pogledao i ostatak baze, pa mislim da bi štampa izveštaja trebalo da se veže za formu Pacijenti, odnosno podformu Nalaz Subform. U tom slučaju upit Report_Query bi bio suvišan ili bar NalazID max, pa bi i rad bio jednostavniji.
[ nerol @ 12.02.2010. 13:41 ] @
Ako nije tesko poznavaocima SQL-a da objasne, bio bih jako zahvalan, s obzirom da sam jako nov u ovome..
A sto se tice tog NalazIdMax, jedino sam na taj nacin uspio izdovojiti posljednji nalaz, jer se jedini taj printa, odnosno u momentu kada nastane..
Ako mislish da postoji neko jednostavnije rijesenje a da radi isto, bio bih zahvalan da uploadash rijesenje ili da napisesh.. Jer i ja josh uvijek ucim raditi u access-u..
[ BiloKoje @ 12.02.2010. 14:13 ] @
Jednostavnije je da se štampa izveštaj za trenutno aktivni zapis u podformi Nalaz Subform. Tako ne štampa samo zadnji nalaz nego bilo koji koji odabereš.
Dodao sam na dugme za štampu samo uslov da štampa trenutni zapis.
[ nerol @ 12.02.2010. 15:47 ] @
Zahvaljujem se na posvecenom vremenu, i velikoj pomoci..
Josh samo ja da nacim SQL, odnosno VB, i bice sve uredu.. :)
U svakom slucaju hvala josh jednom.. :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|