[ hercegyu @ 12.02.2010. 11:34 ] @
Već izvesno vreme sam tražio kako se zove daj lepo mod na Apache serverima koji one odvratne kuke i motike u URL pretvara u lepe virtualne pod direktoriume. Pošto nisam imao pojma kako da nadjem bar ime pitao sam jednog od moderatora na forumu i on mi rece da je rec o url rewrite modu (ovim mu se jos jednom zahvaljujem). Nasao sam nakon toga nekoliko vrlo dobrih tutorijala i krenuo sve po njima da podesavam, ali -bip- nevredi neće ni osnovni da radi. ![]() #Odkomentirao sam LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so i proverio mod je tu.... #Resetovao server #Napisao jednostavan kod u .htaccess koji sam satvio u prazan root: RewriteEngine on RewriteRule ivan.php newivan.php #Napravio oba file i redirekcija neradi Može li neko da mi kaže sta sam propustio i ako u svim tutorijalima samo ovo piše(cak i na oficialnom sajtu Apache)? Da napomenem da koristim EasyPHP i da je ver Apache 2.2.13. Procitao sam da može da se desi da ima problema sa nekim drugim modovima, ali za naprednije funkcije ne i za ovako jednostavnu. HVALA |