[ Daci10 @ 13.02.2010. 04:28 ] @
Svatko želi kvalitetan povratni link koje će generirati relevantan promet i povećati njihov rang u tražilicama kao sto je Google ili Yahoo.

Evo moj popis od 8 najbrzi načina uz potpune dokaze za link building koji će donijeti rezultate. Ne očekujete ključ u ruke "zlatno rješenje" koje će učiniti sve za vas. Morat ćete potrošiti vrijeme i novaca eventualno, ali ćete dobiti rezultate ako radite stvari na ovaj način.

Yahoo! Directory - Biti na listi Yahoo Directory! to vam može dati kvalitetne povratne linkove i dodatni promet posjetilaca koji koriste Yahoo Directory!. Cijena - $ 299 godišnje za komercijalne web stranice, inače besplatno (ne jamči uključivanje).

Press Release-Press release - Objavljivanje Članaka - Ako je kvalitetan tekst, može postati vijest koju ce objaviti mnoge web stranice i može uveliko povećati posjecenost vase stranice i to je garancija za povratne linkove na vasu web stranivu. Cijena - $ 200 + po objavljivanju - možete koristiti besplatni web press release ', ali da biste dobili maksimalno od toga ja vam predlazem da uzmete ovaj sto se placa. Web stranica koja se bavi time "Marketwire".

Wordpress Template-s (dizajn) - Malo znanja o web dizajnu i PHP (samo osnovne stvari) možete razviti dizajn za Wordpress.org. Dizajn možete postaviti besplatno na wordpress.org za besplatno skidanje naravno sa linkom od vase web stranice i to uključuje povratni link na vašu web stranicu. Možete poslati više od jednog dizajna i ažurirati ih u budućnosti. Cijena - besplatno + dizajner rad ~ 10-20 sati po dizajnu je moja procjena, i ako to ovisi o tome koliko vremena želite potrošiti na dizajn i razvoj procesa.

Kompanijski Blog - često ažuriran blog sa relevantnim, kvalitetnim sadržajem povećava promet na web stranici, povratni link i povećava rankings - posebno tekstovi koji sadrze dosta ključni riječi. Osim toga, blog je dobro mjesto za objavljivanje razlicitih sadržaja. Cijena besplatno + vrijeme da obnovite ~ 1 - 1.5 sati po članku.

Objavljivanje Članaka na http://www.itworld.com - Članak sa visoke kvalitete mogu se objaviti na http://www.itworld.com . Rezultat veliki broj povratni likova. Cijena besplatno + vrijeme ažurirati ~ 1.5 - 2 sata po tekstu ( pisati kvalitetne sadržaje, ne samo opći opis - ponuditi nešto zanimljivo ili vezano za tehnologiju) .

Directory Submission - Prijavljivanje u directorje, kao što je DMOZ, mogu li dobiti veliki broj povratnih linkova. Cijena besplatno.

3-Way Razmjena Linkova - Trazite web stranica da imaju visok PageRank, zamolite webmastere tih stranica da razmjenite linkove ali samo 3-way razmjena. Trošak - besplatno + moguće troškove pribavljanja resursa stranicama (kupovina postojeće web stranice, domena).

Opći Link Building - Postoje mnoge opće link building tehnike da se koriste. Klasični pristup je da se e-mail webmastere i zamolite ih staviti gore link na vaše web stranice. To je također poznat kao "Link Begging", te je puno vremena - možda ćete poslati 100 e-maila a mozete dobiti samo jedan link u zamjenu. Mozda nekim da bi dobili link morate i platiti ili uciniti neku drugu uslugu, probajte vrijedi.

Postoje jos mnogo drugih tehnika, kao što je kupovina linkova, razmjena linkova directno i cijeli rezultat od Black Hat tehnike, ali ovo gore sto sam naveo izgleda kao da rade najbolje (barem po mom skromnom mišljenju). Naravno, oni mogu uzeti vremena i novca, ali oni to rade. U kombinaciji s dobrim ključnim riječima za pretragu i pametno optimizirana stranica su najbolji alati uspjeti na Search Engine Marketingu.

[Ovu poruku je menjao Vukan Karadžić dana 13.02.2010. u 16:53 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao ||NeX|| dana 28.06.2010. u 10:37 GMT+1]
[ iizuzetan @ 25.06.2010. 12:02 ] @
Sve je Zabranjeno vrijeđanje sagovornika (||NeX||) (ili jaaako minimalno korisno) a jedino sto je bitno je sledece podebljano u citatu:

Citat:
Daci10:Opći Link Building - Postoje mnoge opće link building tehnike da se koriste.


I u pravu si postoje tehnike link buildinga i u tome se i razlikuju SEO majstori. Pravi SEO majstori drze u tajnosti svoje dobitnicke tehnike. Onaj ko uspe da za prihvatljivo vreme sakupi 100 000 back link-ova e taj je SEO majstor.

[Ovu poruku je menjao ||NeX|| dana 28.06.2010. u 10:39 GMT+1]
[ Max Payne @ 25.06.2010. 14:14 ] @
Citat:
iizuzetan: Sve je glupost (ili jaaako minimalno korisno)


Moze biti da je minimalno korisno, ali glupost svakako nije...

Edit: tek sad vidim da je ovo staro 4 meseca, gde ga iskopa :)
[ old @ 25.06.2010. 15:08 ] @
Zvuči gluplje nego što jeste zbog promašenog naslova. Sve su to samo link building metode, koje uz pogrešnu on-page optimizaciju nikog ne bi dovele na prvo mesto.
Drugi glavni promašaj je što većina ovih tehnika ima smisla samo za članke na engleskom jeziku, eventualno na još nekom od svetskih.

Nešto mi se čak i sviđa, a to je poruka da ovo jako mnogo košta. Prva stavka 300 usd, druga 200, ostale koštaju vremena i truda. (Samo što, ponoviću, ni to nije dovoljno. Inače bi svi koji ovo primene bili prvi )
[ ||NeX|| @ 28.06.2010. 09:40 ] @
1. Prilagođen je naslov.
2. Zamolio bih vas da ne vrijeđate, nego argumentujete.
3. Sve što je nabrojao stoji i sve će doprinjeti boljem rankingu, tako da nije ništa pogriješio. Pogotovo jer su to sve trajni linkovi.