[ marjan89 @ 13.02.2010. 15:28 ] @
Da li neko ima iskustva sa hyper-v problemima koji se tichu hypervisora?

Naime podigo sam server 2008 r2 na compaq 615ici (NX568EA ako nekog zanima konfiguracija) instalirao role hyper-v i sve je islo kako treba dok nisam krenuo da startujem virtuelnu mashinu kada mi je prijavljena greska "hypervisor is not running". Event logovi pokazuju 2 greske koje idu uz ovaj dogadjaj : EVENT 26 i EVENT 14098.
14098 : 'Hypervisor' driver required by the Virtual Machine Management service is not installed or is disabled. Check your settings or try reinstalling the Hyper-V role.
26 : Hyper-V launch failed; the hypervisor boot loader's internal logic failed. (status 0x3).

U pitanju je Turion RM-74, i aktivni su i AMD-V (virtuelizacija) i NX (Hardware DEP) koji su neophodni za Hyper-v,sto sam proverio na vise nacina a takodje sam i u VMWARE-u podigao server 2008 r2 x64.
U boot configuration editoru (BCDEDIT) situacija je sledeca :
========================================================
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {0bf0acb2-16ac-11df-a154-d37b16eaec2d}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.exe
description Windows Server 2008 R2
locale en-US
inherit {6efb52bf-1766-41db-a6b3-0ee5eff72bd7}
recoverysequence {0bf0acb3-16ac-11df-a154-d37b16eaec2d}
recoveryenabled Yes
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {0bf0acb1-16ac-11df-a154-d37b16eaec2d}
nx AlwaysOn
hypervisorlaunchtype Auto
========================================================

Driveri za CPU, Chipset,i sve ostalo su instalirani. Problem se javlja na novoj instaliciji (6 ili 7oj po redu), bez ikakvih dodataka u bilo kom smislu (software,podesavanja),BIOS je podesen kako treba (virtuelizacija je ukljucena) i windows prijavljuje da je Hardware DEP dostupan.

Jedina greska koju sam uspeo da primetim jeste pri Bootovanju "pci controler error" ali nisam uspeo da ustanovim sta je tacno u pitanju jer osim problema sa hypervisorom sve ostalo radi kako treba.

Ako bilo ko moze da pomogne zahvalan sam unapred!!!