[ 10milan10 @ 13.02.2010. 23:03 ] @
Pozdrav svima,

Misterija zato sto se meni nikada ovo nije desilo.
Problem sledeci: Upalim komp, na ekranu ispise procesor i pre nego sto uradi proveru memorije stane. I to je to. Ne mogu da udjem u bios, ne mogu nista. Memorija ispravna, graficka ispravna, hard ispravan. Sve ove komponente sam tesitrao na drugom kompu.

Komp je stariji, amd 2000 sempron, ploca Matsonic....

Sta ciniti?

[ Miroslav Cvejić @ 14.02.2010. 00:19 ] @
Možda ploča nije ispravna (ako ostale komponente provereno jesu).

Otkači hardove, optičke uređaje i kartice sa ploče. Ostavi procesor, memoriju (samo 1 modul ako ih ima više) i grafičku kartu pa probaj upaliti.
Takođe, resetuj CMOS (jumer ili vađenje baterije dok je napajanje isključeno iz struje).
[ JOJO847 @ 14.02.2010. 11:14 ] @
Sto je zadnje sto ispise na ekranu?
[ 10milan10 @ 14.02.2010. 14:00 ] @
Zadnje sto ispise je procesor "AMD sempron procesor 2000+"

u drugom redu bi trebao da radi proveru memorije ali toga nema.
Zaglupi se tu i to je to.

Na dnu pres del for BIOS i pres E (a trebalo bi ESC) for exit. Ne stigne da ucita ESC.

Kupio sam odmah isti dan drugi komp ali bi ovaj hteo da sredim cerkici.

Unapred hvala na savetima.

[ Binary Mind @ 14.02.2010. 23:16 ] @
Poslusaj predlog kolege Miroslava i evenualno proveri da li ce masina drugacije da se ponasa sa drugim napajanjem + istestiraj CPU tako sto ces ga prebaciti na neku drugu kompatibilnu plocu (nema efikasnog nacina za dijagnostiju kvara kod racunara bez rezervnih komponenti za testiranje sto nije uvek moguce postici u kucnim uslovima.). Sve komponente se trebaju istestirati da bi dosao do kvara sistemom eliminacije. Ako se ispostavi da su sve ostale komponente sem ploce ispravne posle svog tog testiranja a stari racunar bude pokazivao iste simptome, odvoj 10-ak evra za polovnu Socket A plocu i problem resen...
[ fidel_urga @ 15.02.2010. 08:10 ] @
Proveri ima li nadutih kondenzatora na ploci. Naravno novo napajanje nece biti na odmet:)
[ 10milan10 @ 28.02.2010. 21:44 ] @
Misterija rešena.

Kad je komp vrisno prvo što sam uradio je bilo da sam izvadio bios bateriju na 2 sata ali nije bilo efekta. I dans mi đavo nije dao mira pa sam ponovo izvadio bateriju i napravio kratak spoj na kontaktima kako bih ispraynio kondezator i gle cuda SVE FERCERA KAO PRE. Ne znam kako ali bios se bio zaglupio.

Zahvaljujem svima na korisnim predlozima.