[ majstorina @ 15.02.2010. 16:47 ] @
pozdrav svima,ako je neko imao slican problem,pomoc bi mi dobro dosla,naime,problem je sa vertikalom slika se pomjerila prema gore samo se vidi donji dio slike na gornjoj polovici ekrana a donja polovica je osvjetljena pa mislim da nije problem sa vertikalnim stepenom,mjenjao sam i procesor i eprom,provjerio napone i neke smd elemente ali sve ured,pa ako neko zna pomozite,hvala
[ alexa_pg @ 15.02.2010. 23:38 ] @
Interesantno. Ja bih prije probao ic u vetikali nego procesor. A i lakse zamijeniti.
[ majstorina @ 16.02.2010. 08:07 ] @
probao sam na prvu ono sto obicno bude kao sto je vertikalni stepen i kolo i ostale stvari ali nista,tv cak i proradi na 5-10 min. i bude u redu i onda slika pobjegne gore,naponi i sve ono osnovno bude u redu i kad se poremeti pa kontam da nije kakva caka koja je bas nesvakidasnja pojava
[ banetv @ 16.02.2010. 10:40 ] @
Ne poznajem taj TV nemem čak ni šemu ali sam imao taj problem na nekoliko Sony-ja. Nikad nije bio vertical flyback (on pravi geometriju)
već vertical blanking a davput sandcastle signal (sink slike). Proveri povratne signale sa trafoa.
[ majstorina @ 17.02.2010. 09:27 ] @
Samo da javim da je problem rijesen,diode 1N4148 2 komada oznaka DF002 i DF003 na vertikali tj.na sinhronizaciji pokazuju ba su dobre ali kad sam ih zamjenio novim tv radi bez problema.Pozdrav