[ JBL @ 15.02.2010. 22:30 ] @
Pozdrav svima,evo ovako stoje stvari. Koristimo Telekom-ov adsl,nalog na 6mbit.Net koristimo ja (sa svojom home mrezom) i komsija ( sa svojom home mrezom).Svi smo u lan-u.Ruter je HG520.Iz porta 1 ide lan kabel u moj svitch gde su plus ukljuceni cale i keva (koji retko koriste komp) i ista varijanta kod komsije.Iz porta 4 ide kabel gore u svitch i tamo su + 2 komp-a u mrezi.Spoijili smo se,sve podesili i radi.Net je radio super 2 meseca ali nedavno su poceli problemi....Ja recimo slusham non stop streaming radio i desava se da mi puca na svakih 2-3-4-5 min zavisi kako kad,uglavnom pukne mi mnoooogo puta na dan i primetio sam da se to desava samo kada i komsija nesto vuche,kada on nije aktivan meni sve super radi. Inace svi smo za download limitirani net limiterom.Ja i komsija smo po 3mbit a matorcima smo stavili na po 1mbit.Upload nismo ogranicavali.... Komsija isto tako ima problema kao i ja,zabada you tube,puca streaming,msn i icq i meni i njemu,svakih 5-10min pukne pa se opet konektuje i tako..kad skidam nesto sa nekog megaupload,rapid ili bilo sta jako cesto mi se desava da download pukne na 20% ili 99% i to sad vec pochinje jako da nam smeta obojici! :( Inace komsija kaze da njemu nekad ruter nece da dodeli automatski ip nego mora da je rucno upisuje,meni tu nesto smrdi? Zasto se to njemu desava? Meni i svima u mojoj mrezi se lepo dodeli adresa i sve lepo radi... Bio bi jako zahvalan ako bi neko imao neki predlog sta da radimo? Da mozda stavimo istu semu za lan meni i njemu,posto kontam da nemamo istu semu i da li to uopste ima veze? Da li moze biti da je njegov svitch nesto ne ispravan? Ne pada mi nista drugo na pamet :( Hvala unapred :) |