[ benjo_1 @ 17.02.2010. 08:11 ] @
pozdrav
korsitim d link ap na koji se dva racunara spajaju mreznim kablom te imaju stalnu konekciju.
Zanima me slejdece, koja je razlika izmedji wisp client router i wisp repater moda ? trenutno radi u wisp client router i imamo stalnu konekciju napravljenu na njemu tako da oba racunara imaju net nezavisno i bez iakkvog konektovanja.

Inace primjetio sam neuobicajeni download od 4GB danas, ja nisam to skinuo a drugi korisnik tako kaze da nije. Da li je moguce AP pristupiti bilo kako osim mreznim kablom tj da li se vidi kao kada je u ap modu ?
[ tox master @ 17.02.2010. 16:43 ] @
Ako ti je u repeater modu onda moguce da ti se neko "nakacio" posto u tom modu uredjaj radi kao klijent i ap istovremeno.
Klasican wisp mode radi samo preko lan portova.
[ benjo_1 @ 17.02.2010. 16:53 ] @
Citat:
tox master: Ako ti je u repeater modu onda moguce da ti se neko "nakacio" posto u tom modu uredjaj radi kao klijent i ap istovremeno.
Klasican wisp mode radi samo preko lan portova.

trenutno radi u wisp client router...znaci ne mozese vidjeti kao AP ?
[ tox master @ 17.02.2010. 20:35 ] @
Ne bi trebalo.
Uostalom,proveri,skeniraj sa nekim laptopom koji ima wireless ili na slican nacin.
Proveri da ti nije neki update ukljucen ,mada 4gb je puno za bilo sta...
[ zivanicd @ 19.02.2010. 16:23 ] @
Wisp cliejent router ti bridzuje sve ehternet portove na tom ruteru i rutira ih kroz wireless port.
Wisp repeater mod bridzuje sve portove i wireless port je ujedno i ripiter (client i ap).

Vezano za trafic... proveri da li mozda taj ruter ima mogucnost da vidis koliko ti je saobracaja islo po ethernet portovima posebno (ovo je ako su ti racunari ukaceni u posebne portove na ruteru, a ne preko switcha pa u ruter).

Najbolje je da uzmes i instaliras dumeter ili slican software na oba kompa pa da pratis sta se desava i koliko koj komp shalje saobracaja.

pozdrav,
Dejan