[ BLACK_SWORD @ 17.02.2010. 13:21 ] @
Pozdrav! Napravio sam skriptu za registraciju korisnika, skripta sadrzi korisnicko ime ime prezime lozinka spol godina rodjenja e sad ja sam stavio da kad korisnik upisuje ime ili prezime da ako upise prvo slovo malim da skripta pretvori prvo slovo u veliko a ostala malo: Primjer Code: include "Postavke.php"; $_POST[ime] = ucfirst($_POST[ime]); $_POST[ime] = ucfirst(strtolower($_POST[ime])); $_POST[prezime] = ucfirst($_POST[prezime]); $_POST[prezime] = ucfirst(strtolower($_POST[prezime])); $imebaze="INSERT INTO korisnici (korisnickoime, ime, prezime, lozinka, email, spol, dan, mjesec, godina) VALUES ('$_POST[korisnickoime]', '$_POST[ime]', '$_POST[prezime]', '$_POST[lozinka]', '$_POST[email]', '$_POST[spol]', '$_POST[dan]', '$_POST[mjesec]', '$_POST[godina]')"; e sad kad korisnik upise npr prezime pavloviĆ skripta ce upisati u mysql bazu PavloviĆ greška je što slovo šđžćč ne prepoznaje ako je veliko i ostat ce veliko, znali neko kako to da napravim, i interesuje me dali se može uraditi npr. ako neko upiše prezime pavloviĆ-golijaNin da skripta pretvori u Pavlović-Golijanin i da upiše u mysql bazu. Nadam se da ste me razumjeli. Hvala na pomoći |