[ ddz @ 09.01.2004. 00:39 ] @
Pa, pošto smo dosta koristili ovaj forum za pljuvanje SBBa, red je da ih malo i pohvalimo. Ne znam za vas, ali ja sam prezadovoljan njihovom uslugom u poslednjih nedelju dana. Gde god da odem strana se otvara gotovo trenutno, sredili su problem sa ARP paketima (već nedelju dana mi se nije desilo da activity poludi), meri se samo onaj saobraćaj koji sam napravio, tako da sad jedva potrošim 5-6 mb dnevno. Uz to, za iste pare dobijam još 100MB u svom paketu.

Ne znam šta se dešava, ali sviđa mi se :)
[ UroS @ 10.01.2004. 01:19 ] @
Kolko sam čuo izgleda da su upgradeovali firmware na svim modemima daljinski pa moguće da to ima neke veze sa ovim poboljšanjima.
[ Bojan Basic @ 10.01.2004. 01:32 ] @
Citat:
ddz:
tako da sad jedva potrošim 5-6 mb dnevno.

Jadan ti, sad moraš da se mučiš da naguraš tih 5-6 MB
[ ddz @ 10.01.2004. 02:04 ] @
Pre će biti da ima veze sa novim Ciscom koga sad koriste umesto Motorolinog BSRa. Znam da zbog njega sad imamo isti pass i za stanje i za mail (naravno, niko se nije setio da javi korisnicima da se pass za stanje promenio), a njemu možemo da "zahvalimo" i zbog toga što više nema grafika potrošnje (koje, btw, ne nameravaju da vraćaju).

Bojane, što se onih 5-6MB dnevno tiče, veruj mi - tako mala potrošnja je za mene veliki uspeh :)
[ vertig0 @ 10.01.2004. 13:35 ] @
bas me interesuje koje pakete koristite i koliko vam MB ode, recimo mesecno, na download??? da li se "raspadate" od download-a filmova, muzike i ostalih "vecih" stvari u zavisnosti od interesovanja? koliko vam u proseku vremena treba da biste skinuli npr. film od 700 MB?
[ srdjandakic @ 10.01.2004. 13:47 ] @
Citat:
vertig0:
bas me interesuje koje pakete koristite i koliko vam MB ode, recimo mesecno, na download??? da li se "raspadate" od download-a filmova, muzike i ostalih "vecih" stvari u zavisnosti od interesovanja? koliko vam u proseku vremena treba da biste skinuli npr. film od 700 MB?

Film od 700 MB se ne isplati, jer to moze lako da bude i preko 1 GB transfera odnosno oko 30-40 EUR, a za te pare mozes da uzmes bez problema 2 DVD-a sa Amazona sa sve postarinom.

Brzinu lako izracunas, uglavnom ide skoro max protok koji je moguc (128/256 kbps)
[ Gojko Vujovic @ 10.01.2004. 14:48 ] @
Bacate pare na taj sbb sa limitiranim protokom dok imate kod Verata FLAT za mnogo manje pare. Raspitajte se malo... koristi se ista kablovska infrastruktura. I recite gde ste saznali za to kad budete prelazili na njih. ;)
[ ddz @ 10.01.2004. 16:08 ] @
Ne verujem da bi SBB dozvolio da još neko pušta signal kroz njihovu mrežu, kad već imaju funkcionalni internet servis na kome uzimaju pare. Možda postoji takva kombinacija kod nekog drugog operatera, za SBB mi to zvuči neverovatno.
[ sasadjak @ 10.01.2004. 16:55 ] @
Bas mi pre dva sata bili na Banovom Brdu iz Danijel sat-a da mi uzmu pare za pretplatu jer nisam placao par meseci i kada sam ih pitao za internet kazu pusteno na Brdu pre dva tri meseca.
Posto sam pre dva meseca zvao telefonom i posle vozanja sa telefona na telefon javio se momak koji mi je objasnio da jos nisu poceli sa davanjem interneta na Banovim Brdu, uzeli su mi podatke i rekli da ce javiti kad krenu ali se niko nije javio.
E sad ovi sto su dosli po harac kazu da je Telefonija zaduzena za internet i da oni iz danijel sata nemaju veze sa tim. Za Verat nisam ni pitao...
Jel upoznat neko uopste u kojim je krajevima grada SBB internet radi ???
[ Gojko Vujovic @ 10.01.2004. 18:40 ] @
Već je Sale jednom rekao ovo za Verat i to nije više nikakva tajna.. verovatno samo još nisu počeli javno da reklamiraju, ali servis provereno radi.

Evo gde je prvi put spomenuto to na esu: http://www.elitesecurity.org/poruka/251737
[ legend @ 10.01.2004. 19:20 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
Bacate pare na taj sbb sa limitiranim protokom dok imate kod Verata FLAT za mnogo manje pare. Raspitajte se malo... koristi se ista kablovska infrastruktura. I recite gde ste saznali za to kad budete prelazili na njih. ;)

jel mozes malo blize o ovome.....ja sam pre nekih mesec/mesec i po, razgovarao sa nekim iz verata i rekao mi je da je za sada moguce samo za pravna lica i da se cena krece oko 11.000,00 din za 256kbps, dok za privatna lice tek treba da krene test faza.....

da li ti znas neke cene za privatna lica i da li sistem funkcionise na BBrdu?
da li moram biti na nekom odredjenom KDS sistemu?

pozdrav.
[ MaRaToNcI @ 10.01.2004. 20:11 ] @
evo Vako:

cena za flat je 1700 dinkica mesecno -pravi FLAT:)

mod: mrvo zašto quote cele poruke kada se nalazi odmah iznad tvoje??

[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 10.01.2004. u 23:22 GMT]
[ Reljam @ 10.01.2004. 20:26 ] @
SBB i Verat flat su razliciti proizvodi, i tesko ih je porediti. SBB nudi always on vezu i visok transfer, sto je sjajno za internet telefon, brzi mail, stalni IM. Verat je vise za sirovo downloadovanje - ako imas dosta vremena na raspolaganju.

Posto meni (odnosno mojoj majci) treba always on veza i visok transfer za telefon i kamericu, SBB je mnogo bolje resenje. Kada bi ona skidala ISOe, onda bi verovatno Verat bio bolji.
[ Gojko Vujovic @ 10.01.2004. 21:23 ] @
Koliki to visok transfer imaš kod sbb-a?
[ legend @ 10.01.2004. 21:25 ] @
Citat:
MaRaToNcI:
evo Vako:

cena za flat je 1700 dinkica mesecno -pravi FLAT:)

mod: mrvo zašto quote cele poruke kada se nalazi odmah iznad tvoje??

[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 10.01.2004. u 23:22 GMT]

jel mozes malo blize informacije......tipa, gde je dostupno, koja brzina i slicno? kome da se obratim u veratu za uvodjenje? da li je dostupno na BBrdu?
[ MaRaToNcI @ 10.01.2004. 21:58 ] @
na zalost ne smem vise iznositi, radi odredbe u ugovoru:( zato fino u ponedeljak zovite verat i raspitajte se.

reljam- SBB sve sto nudi nudi od verat-a (jer nema svoj link) ja sad ozbiljno razmisljam da podnesem tuzbu protiv SBB-a a zbog radi prevare jer prodaju mi muda za bubrege ( i po tom osnovu imam ograomno pravo) nije to vise preprodaja vec bezobrazluk- prodaja iste usluge sa visestrukim nadogradjivanjem (reci ce neko pa sto si uzimao, svako ima pravo da ceni svoju robu koliko hoce - to je tacno ali niko ne sme da preprodaje tudju) i da bi sudstvo (cyber serifi) i ostali shvatili -trazicu da se primeni zakon koji se primenjuje prema STOCNIM nakupcima-cak su nakupci posteniji pa se ugrade 20-50 % a ne ko ovi 300-1000 %
[ NLO @ 10.01.2004. 23:39 ] @
cekajte, nisam bash najbolje shvatio, verat, flat, 1700 din, preko sbb kablovske?
istina? kada? gde? kako? :)
[ srdjandakic @ 10.01.2004. 23:51 ] @

:)

Nisu isto stocni nakupci i ISP

Uostalom, ne moras da pijes pivo u fancy kaficu za 200 din, mozes da sedis ispred diskonta i pijes za 20
[ Reljam @ 11.01.2004. 02:59 ] @
Ne znam koliki je transfer preko SBBa - nisam u Beogradu, meni je samo bitno da radi za ono sto mojoj majci treba. A to je 10 KB/sec bidirekcionalno, i always on konekcija. E sad, kvalitet nije najkonzistentniji (upload ponekad pada ispod 10 KB/sec), ali uglavnom radi. Drugi problem je to sto skoro dve nedelje nije bilo interneta u celoj zgradi, ali ajde da kazemo da su to prolazni problemi.
[ MaRaToNcI @ 11.01.2004. 05:45 ] @
Citat:
srdjandakic:

Nisu isto stocni nakupci i ISP

Uostalom, ne moras da pijes pivo u fancy kaficu za 200 din, mozes da sedis ispred diskonta i pijes za 20

gresis sinko, silno gresis:)

ako sedis u fancy kaficu onda si u fancy kaficu, kao i obratno birtija je birtija, ali ako ti u JEDNOM lokalu valjaju cugu nekom za 200 nekom za 20 e to je prevara,

a da bi objasnio nasem pravosudju moras koristiti poredjenja, jerbo se ne razumeju bas
[ legend @ 11.01.2004. 10:04 ] @
da li se mora biti na SBB-u ili moze i sa drugim kablovskim distributerima?

pozdrav.
[ srdjandakic @ 11.01.2004. 10:11 ] @
Citat:

ako sedis u fancy kaficu onda si u fancy kaficu, kao i obratno birtija je birtija, ali ako ti u JEDNOM lokalu valjaju cugu nekom za 200 nekom za 20 e to je prevara

I dalje ne kapiram rezon, ali OK, nije vredno rasprave ...

Ja imam samo SBB kao pristup internetu, nemam cak ni fiksni telefon (GPRS ne racunam) tako da su mogli da mi kazu protok 1 MB = 10 EUR, uzmi ili ostavi. Sta meni znaci koliko kosta kod Verata kad 1) Verat nema kablove po Novom Sadu, 2) SBB/Media Plus naplacuje te svoje kablove kroz koje pusta Veratov internet.
[ Gojko Vujovic @ 11.01.2004. 11:21 ] @
Jesi li ti pitao uopšte u Veratu koliko bi te koštao flat internet kod njih, ili pričaš napamet?

Hajde sačekajte ponedeljak barem pa zovite i objavite podatke ovde.
[ srdjandakic @ 11.01.2004. 11:44 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
Jesi li ti pitao uopšte u Veratu koliko bi te koštao flat internet kod njih, ili pričaš napamet?

Pitao sam u SBB kad sam isao da platim i kablovsku TV, koje su im novosti u 2004. i postoji li pravi flat rate i dobio odgovor da je to "u planu" kao i forward na cenovnik na zidu ("evo to je za internet, to sto vidis tu").

A i ne uzbudjem se previse oko toga, posto nisam do sad potrosio vise od 1700 din mesecno limitiranog 256k interneta, ako bude nesto od toga, good for you, moci ce da se downloaduje vise :)
[ metatron @ 11.01.2004. 13:28 ] @
Ne pominje se veratov flat preko mreze sbb-a, na sajtu verata. Ne znam odkle vam to?
Dok sbb nepusti flat-rate rezim nista, ali nista se sustinski nece promeniti na bolje.
Pre par dana gledao sam cene (na zvanicnom sajtu) ptt-ovog flat-a, preko njihove kablovske mreze. E doslo mi da placem.
Sbb ima monopol nad svojim korisnicima, zbog nemogucnosti da neki drugi ISP (npr. verat, ptt, itd.) pruzi internet usluge preko njihove mreze. Kada bi i drugi ISP mogli da pruzaju usluge preko sbb kablovske mreze (npr. verat, ptt, itd.), sbb bi pustio fflat vec danas i to po istim cenama kao i ostali, ako ne i nizim. Posto je to nemoguce, ostaje nam samo da cekamo milost imperije sbb.
[ UroS @ 11.01.2004. 13:51 ] @
Pa metatrone čitaš li ti šta pišu ljudi ? Možeš uzeti preko sbb-ovog sistema net na veratu. Za 1600 din je 128 kbit flat a 2100 je 256 kbit-a. Za više informacija nazovite verat sutra i to je to.
[ legend @ 11.01.2004. 15:20 ] @
da li se to odnosi samo na infrastrukturu SBB-a ili i drugih kablovskih sistema, npr. IKOM?

pozdrav.
[ ddz @ 11.01.2004. 16:04 ] @
Mrvo, jel' ti to teraš preko sbb mreže? Ja pročitah triput, vidim da pominju coax kablove ali nigde se ne pominje sbb.
[ MaRaToNcI @ 11.01.2004. 16:23 ] @
pa na sbb -u sam, a IP od verat-a:)
[ sasadjak @ 11.01.2004. 16:44 ] @
ako mije tajna Mrvo u kom kraju zivis?
[ vertig0 @ 12.01.2004. 12:02 ] @
i je l' zvao neko verat? meni je frka... lol...
[ legend @ 12.01.2004. 12:17 ] @
ja sam zvao i nazalost nista za sada. naime, postoji komercijalna ponuda za firme sa statickom IP adresom i odnosi se na 128Kbps FLAT za ~11.000,00 din/mesecno.

istina je da je jedan (ili mozda dva, u svakom slucaju par ljudi) dobilo ono o cemu smo pricali (128Kbps FLAT 1.700,00 din/mesecno) ali to nije trebalo da izadje u javnost. Ber tako mi je covek iz Verat rekao. Inace ovo sve vazi samo za SBB kablovski sistem.

rekao je jos da do daljnjeg nema nista od ovakvih ponuda.

pozdrav.
[ NLO @ 12.01.2004. 16:07 ] @
bilo je previshe dobro da bi bilo istinito :(
[ nemanya @ 12.01.2004. 22:13 ] @
Citat:
legend:
ja sam zvao i nazalost nista za sada. ....
rekao je jos da do daljnjeg nema nista od ovakvih ponuda.

Ne znam kakva je situacija u samom Veratu, ali izgleda da i tamo ima onih koji nisu obavešteni. Prema dugim, takođe zvaničnim izvorima (2 telefonska poziva u ponedeljak posle podne), ponuda će biti objavljena na veratovom sajtu za dan-dva a najkasnije do kraja nedelje.
Gde ima dima ima i vatre....... ili je ipak u pitanju ispala, saznaćemo uskoro!
[ Gojko Vujovic @ 13.01.2004. 10:32 ] @
Verovatno nisu ni svi komercijalisti obavešteni. Eto koliko su vesti na es-u ispred vremena. ;)
[ S a l e @ 14.01.2004. 11:21 ] @
A sta da se radi kada sam ovo saznao 'iz prve ruke'... I ne samo ja, nego jos ~50 ljudi, samo niko nije nasao za shodno da tu info. podijeli sa ostalim korisnicima ovof FORUMA... Tako da to nije bila neka 'tajna operacija'... MrVa je potrvrdio da To postoji. A sta je To? Potrudite se sami... Morate da ih razumijete...
[ Krajisnik @ 15.01.2004. 00:35 ] @
A jel moze da se preko SBBa kupe samo modem i razvodjenje kablova a da posle uzmem od verata FLAT...?
Mislim nema neki monopol, pa ono kao "ne moze sve to bez internet plana... itd."
[ nemanya @ 16.01.2004. 14:48 ] @
Danas sam na Veratovom satu pojavilo "NEŠTO"
http://vline.verat.net/srp/vline_usluge/

V-Line sektor pruža usluge Stalnog pristupa Internetu u vašem stanu, na jednom ili više računara, bez ograničenja protoka i korišćenja telefonske linije

Stalni pristup Internetu biće Vam omogućen putem permanentne veze, uspostavljene između Vas i pristupne tačke VeratNet-a.

Mesečna naknada je fiksna, nezavisno od protoka.
Na raspolaganju su, u zavisnosti od vaših potreba, brzine konekcija od 64, 128 i 256 Kbit/s.

Stalni pristup Internetu predstavlja najkvalitetniji način korišćenja Interneta za personalnu upotrebu, uz visok stepen pouzdanosti i uvek istu, izabranu brzinu veze.

Možete zaboraviti na svakodnevna povezivanja na Internet zato što su korisnici usluga Stalnog pristupa uvek on-line.
[ S a l e @ 16.01.2004. 19:17 ] @
http://vline.verat.net/srp/vline_info/211/517/

Citat:
Tehnički uslovi za realizaciju Stalne veze

Stalnu vezu moguće je realizovati:

Iznajmljivanjem analognog ili digitalnog mesnog voda “JP Telekom Srbija”;
Iznajmljivanjem digitalnog međumesnog voda “JP Telekom Srbija”;
Korišćenjem koaksijalnog kabla postojećeg KDS operatera;
Korišćenjem optičkog kabla;
Zakupom Frame Relay usluge kod ”JP Telekom Srbija”

...

U slučaju da se korisnik odluči za način realizacije koji ne podrazumeva iznajmljivanje voda “JP Telekom Srbija”, potrebno je izvršiti konsultacije sa sektorom V-Line u vezi sa ispitivanjem tehničkih mogućnosti za realizaciju veze. U drugom slučaju, potrebno je zahtev dostaviti “JP Telekom Srbija”.

...

Nakon realizacije veze, tehnička ekipa VeratNet-a izvršiće neophodna merenja kako bi utvrdila potreban kvalitet veze. Korisnik je obavezan da obezbedi opremu prema specifikaciji VeratNet-a. Inženjeri VeratNet-a izvršiće konfiguraciju i instalaciju potrebne opreme.

Oprema za uspostavljanje veze zavisi od načina realizacije. Za sve dalje informacije potrebno je kontaktirati V-Line sektor VeratNet-a.

Kablovske modeme imate na ebuy.com za 30tak $
[ vertig0 @ 16.01.2004. 23:02 ] @
da, sale ali ta STALNA VEZA postoji samo za POSLOVNE korisnike (a i cene su bogami "poslovne"), ne i za privatne...

za privatne - Wireless Client:

brzina Cena (din.)
64 kbit/s 1.900
128 kbit/s 3.700
256 kbit/s 7.100

plus:

Tehnički uslovi za realizaciju Wireless Client usluge:

Preporuka VeratNet-a za komunikacionu opremu

Wireless Client usluga podrazumeva korišćenje opreme prema specifikaciji i standardima VeratNet-a. U specifikaciju i standard VeratNet-a ulazi sledeća oprema:

Linksys WAP 11 indoor varijanta 25 200 din.

Linksys WAP 11 outdoor varijanta 33 200 din.

Alvarion Breezenet DS.11 125 500 din.
[ GirlScout @ 17.01.2004. 02:08 ] @
eto.. igrom slucaja i moj momak i ja smo se raspitivali .. ali niko ne zna tacno .. medjutim bas sinotj smo sreli Radovitja u igraoni .. gde je nekom liku objasnjavao kaok sta gde .. tako da smo se i mi ukljucili .. i od njega direktno culi da to sve radi .. pitao je samo da li imam kablovsku ..i koju .. i da dodjemo do verata u ponedeljak .. .. oko 5..6 hiljada din je je taj setup ( ne znam tacno sta ukljucuje to) .. i nesto preko 2000 din 256k flet naravno .. i covek je licno preporucio to ( naravno svoju robu prodaje ) .. ali deluje kao veoma zadovoljavajutja ponuda:) u svakom slucaju bolje od ISDN-a koji cekamo mesec ipo dana.. (a sada vidim i zasto je dobro sto pre nismo resili isdn) :)

i tako ... :)
[ momsab @ 17.01.2004. 17:19 ] @
Samo treba da budem na kablovskoj, da uzmem od Verata to njihovo i ja sam na net-u za manje od 50€ mesečno za vezu od 256K. Ne moram da budem korisnik kablovskog neta već samo da imam kablovsku.

Tako sam ja razumeo.
[ legend @ 17.01.2004. 19:05 ] @
samo ako si na SBB kablovskoj i samo ako vec imaju pusten internet u tvom kraju......recimo ima SBB i na BBrdu ali nema neta jer je mreza u ovom kraju katastrofa (inace DANIEL SATTV je podizvodjac).......

pozdrav.....
[ kobrejabre @ 17.01.2004. 20:59 ] @
Zna li neko da li je ovo (sbb internet) moguce na Vracaru, blizu kaleniceve pijace? Inace, kablovsku su uveli letos (u julu 2003.) i u prospektu je bila ponuda za internet ali nisam se interesovao da li stvarno moze da se uvede zbog pljackaskih cena. Ovo kod Verata je OK, ako je istina.
[ S a l e @ 17.01.2004. 22:13 ] @
A zasto ne pozoves Verat ili Sbb i pitas, a ne ovako... OK mozda je neko iz tog kraja ovdje, ali ces onako info prije dobiti... BTW ako je 256 kbps oko 2000 DIN, onda je 64 oko 700 din sto je dosta realna cijena jer sa ISDN tu istu brzinu imas, a ovako imaju manje troskove...
[ legend @ 17.01.2004. 22:41 ] @
Moze da zove koliko hoce mada ovi u Veratu i SBB-u nemaju pojma o "kablovskom netu za fizicka lica preko Verata"......ili mozda znaju ali nece da kazu....nesto kriju i navodno ce biti na sajtu uskoro.....

pozdrav.
[ nemanya @ 18.01.2004. 00:49 ] @
SBB, je malo poboljšao izgled svog sajta i spustio cene u proseku 30%
Ne znam kada se to desilo, ni šta bi time želeli da postignu, samo znam da sam bar 5 puta od različitih osoba iz te firme dobijao uveravanja da je pristup internetu u mom kraju (Karaburma) moguć i da će "sutra doći neki iz SBB-a da instalira modem". Pošto su me svih 5 puta ispalili i napravili budalu od mene, da umesto završavam svoje poslove čekam kući nekog Godoa ceo dan, digao sam ruke od njih. Izgubljeno poverenje se teško vraća, čak i primamljivim ponudama.

http://www.sbb.co.yu/internet.php

[ nemesis @ 19.01.2004. 18:13 ] @

:) raznorazna pitanja :)
za ovog sa vrachar... da na vracharu radi net :) ... ne celom...
samo morash reci tachno gde... :) ...

rad je jednostavan ... :) .. ili prave VPN ka verat-u ili PPPoE :)
:) ...
cifra stvarno nije velika :)

[ legend @ 19.01.2004. 18:27 ] @
evo email koji sam dobio danas:
----------------------------------------------------------------------------

Postovani gospodine,

Zahvaljujemo Vam se na interesovanju za usluge VeratNet-a. Trenutno nasa
kompanija nudi uslugu Stalni pristup Internetu putem koaksijalnog kabla -
staticka IP adresa, i to za korisnike KDS sistema SBBa. Cena za ovu uslugu
je :

Setup: 5.900 din
64 Kbps...4170 din
128 Kbps....7850 din

Cene su date bez poreza.

U nameri nam je da asortiman usluga prosirimo i molim Vas da pratite nas site
kako bi ste se obavestili o novim uslugama.
S postovanjem,
--
Vladimir Kosanovic
VeratNet
--------
89, Karadjordjeva street, Belgrade, Serbia & Montenegro
V-Line Department
International Carrier Sales & Services
Phone: +381 11 3065 427
Fax: +381 11 3613 941
Mobile: +381 64 2448 881
E-mail: [email protected]
Internet: http://www.verat.net
---------------------------------------------------------------------------
ni malo povoljno, ali radi se o statickoj IP adresi.........mozda spremaju neku varijantu i sa dinamickom IP adresom pa ce mozda biti bolja cena.....

[ Sa1Nt @ 19.01.2004. 20:07 ] @
Nema nishta od toga josh uvek :(

Danas smo bili u veratu i 2ki, to je samo za pravna lica a ko zna da li cce uopshte biti za privatna i pitanje je da li ce biti ta cena.. tako da od toga josh nishta nema kod nas :(

eh moj bredbandbolaget.se :(((

[ momsab @ 19.01.2004. 22:09 ] @
Skoro 4200 dinara za 64K vezu?!!

Nešto mi je privlačan ISDN u poslednje vreme :(
[ nemesis @ 20.01.2004. 01:04 ] @
Citat:
legend:
Setup: 5.900 din
64 Kbps...4170 din
128 Kbps....7850 din
ni malo povoljno, ali radi se o statickoj IP adresi.........mozda spremaju neku varijantu i sa dinamickom IP adresom pa ce mozda biti bolja cena.....

pa pazi...
ako je u tu cenu urachunat i setup kod sbb-a... 1300 kao
i mesechno njihova cena za prenos podataka po meni i nije puno :)) ...
za hm... 64kbps da uzmesh preko ISDN-a ... em ti je zauzet jedan kanal ...
em morash josh da placash i pretplatu kod isp ... hm...
ne znam...
e da... veeelika prednost... mislim da ti je latencija ispod 30ms ... :)
jer do SBB putuje 10-15 i nek putuje do verata josh toliko :)
:) ...
ono ... mozesh priiistojno da djuskash na netu neke igre ... :)
[ Sa1Nt @ 20.01.2004. 13:58 ] @
Postovani,

Usluga je u pripremi, jos ne znamo tacan datum njene realizacije.
Bicete obavesteni putem sajta i medija.

Pozdrav,
[ Bojan Basic @ 20.01.2004. 14:42 ] @
Sa1Nt, odakle ti to što si napisao?
[ Marko[VOP] @ 20.01.2004. 22:52 ] @
ljudi sbb je alternativa telekomu, u narednih mesec dana instalirace mi u firmu 2 linka propusnog opsega 10mb/s (optika), jedan od linkova ici ce bas ka veratu.

poz
[ S a l e @ 20.01.2004. 23:20 ] @
Preko njih povezujes 2 lokacije? I imaces izlaz na net preko verata?
[ Marko[VOP] @ 20.01.2004. 23:40 ] @
da, ladno.

[ torbica @ 21.01.2004. 00:07 ] @
SBB je sa BVK sklopio bio deal da polazu optiku uz cevi za vodovod/kanalizaciju te ih ima po celom gradu :)
[ stargatenow @ 21.01.2004. 11:29 ] @
Citat:
torbica:
SBB je sa BVK sklopio bio deal da polazu optiku uz cevi za vodovod/kanalizaciju te ih ima po celom gradu :)

Ili u cevi za vodovod i kanalizaciju? Bas je skoro na Telfor-u bila jedna prezentacija o tome...
[ Sa1Nt @ 21.01.2004. 15:31 ] @
Citat:
Bojan Basic:
Sa1Nt, odakle ti to što si napisao?

Dobio mail od nekog iz verata opshto sam se interesovao .. e'o ceo mail:

Citat:

Postovani,

Usluga je u pripremi, jos ne znamo tacan datum njene realizacije.
Bicete obavesteni putem sajta i medija.

Pozdrav,

Forwarded From: [email protected]

>
> Forwarded from: [email protected]
>
> Postovani,
>
> Cuo sam neke glasine o kablovskom internetu koji dajete, medjutim
> nisam nista mogao da nadjem na sajtu.Da li bi ste mogli da mi
> posaljete uslove i cene?
>
> Hvala unapred
>

--

Lidija Ivanovic
VeratNet
--------
89, Karadjordjeva, Belgrade, Serbia & Montenegro
Marketing Department
Assistant director

Phone: +381 11 3065 425
Fax: +381 11 3613 941
Mobile: +381 64 2385 901
E-mail: [email protected]
Internet: http://www.verat.net

[ marko37 @ 23.01.2004. 09:04 ] @
Citat:
stargatenow
Ili *u* cevi za vodovod i kanalizaciju? Bas je skoro na Telfor-u bila jedna
prezentacija o tome...

Ne, bila je prezentacija metode naknadnog uduvavanja optičkog kabla u
KABLOVSKU kanalizaciju.

--
“1st Rule of Bayonette Fighting: Never get close enough to do it!”
[ banej @ 11.02.2004. 19:46 ] @
evo novih ne tako dobrih vesti
Na zalost nasa incijativa je ostala bez uspeha nismo uspeli da postignemo
dogovor sa SBB-om.
citat ljudi iz verata, prema tome sve po starom...
[ dejanet @ 14.02.2004. 10:21 ] @
Evo i ja da pohvalim SBB, uz zamerku za cenu.

Ukratko, nekoliko poslednjih download-ova imao sam oko 100 kb/s (ranije oko 30).

Mislim da ce ove godine dosta toga dobrog da se desi na nasem provider trzistu.
[ nemesis @ 15.02.2004. 08:28 ] @
Citat:
dejanet:
Evo i ja da pohvalim SBB, uz zamerku za cenu.
Ukratko, nekoliko poslednjih download-ova imao sam oko 100 kb/s (ranije oko 30).
Mislim da ce ove godine dosta toga dobrog da se desi na nasem provider trzistu.

naravno kad su experimentalno pustili 1Mb svima ;) ...
onako da probaju sistem ili shta vec :)
znash kakvo poodushevljavanje palo kod ljudi
:) ... kad muse zakuca na 98 ili100Kbps :) ...
bilo je ono .. "MOOOLIIIIM ?"

[ stargatenow @ 15.02.2004. 13:37 ] @
Jos kada bi eksperimentalno uveli flat rate...
[ neetzach @ 15.02.2004. 19:55 ] @
A kad bi eksperimentalno doveli cenu na nivo sa kvalitetom...
[ danilo.s @ 16.02.2004. 16:06 ] @
Citat:
stargatenow:
Jos kada bi eksperimentalno uveli flat rate...

NOVO U INTERNET PONUDI: TARIFNI PAKET FLAT64

--------------------------------------------------------------------------------
Potpuno neograniceno koriscenje interneta 24h, 30 dana u mesecu, pri protoku 64Kbit/s. Cena 1500 dinara.

Nije baš nešto mnogo dobra cena, ali flat je flat.
[ Sa1Nt @ 16.02.2004. 18:09 ] @
Heh upravo su mi rekli da josh uvek nemaju tehnichkih moguccnosti da to uvedu kod mene i da cce biti za par meseci.U pitanju je Vishnjichka Banja... blah ... a taman sam se ponadao :(
[ nemesis @ 17.02.2004. 18:31 ] @
Citat:
neetzach:
A kad bi eksperimentalno doveli cenu na nivo sa kvalitetom...

ponovo ogovaram jer mi je moderator obrisao poruku ...

nevuci me za jezik ... kad evo u medjuvremenu jeizashla ponuda :) ..
[ Sa1Nt @ 18.02.2004. 00:40 ] @
Josh kad bi obezbedili za ceo grad....
[ metatron @ 19.02.2004. 14:00 ] @
KONACNO,KONACNO,KONACNO,KONACNO,KONACNO,KONACNO,KONACNO,KONACNO SU PUSTILI FLAT. JESTE DA IMAJU U PONUDI SAMO 64kb/s ALI TO JE POCETAK JEDNOG DIVNOG PRIJATELJSTVA
[ exPirat @ 19.02.2004. 19:50 ] @
http://www.sbb.co.yu/novosti.php#1

NOVO U INTERNET PONUDI: TARIFNI PAKET FLAT64

--------------------------------------------------------------------------------
Potpuno neograniceno koriscenje interneta 24h, 30 dana u mesecu, pri protoku 64Kbit/s. Cena 1500 dinara.
[ pctel @ 20.02.2004. 17:19 ] @
Ne branim sbb, ali ni ja ne bih svoju mrezu dao nikom...
Gde su bili kad se razvlace kablovi !
SBB je inace pustio FLAT64, nadam se da to opterecenje nece mnogo uticati na kvalitet...
[ zverkons @ 22.02.2004. 15:30 ] @
Istina je oko flat-rate-a(barem tako pise na njihovom sajtu :) ),cena je 1500din,brzina 64 kbps!

Evo link ka novostima sbb-a!
http://www.sbb.co.yu/novosti.php#1
[ banej @ 22.02.2004. 18:36 ] @
Flat 64 ponudu poceo sam da koristim, naravno posle 256 kbit/s ovo je jako sporo ali usluga je korektna dobijate 6-8 kb/s transfer i napokon nema famoznog ' izvestaja o potrosnji' , nadam se da je ovo samo pocetak i da ce ubrzo doci do neke nove ponude npr. FLAT128...(nadam se da neko ima o tome vise informacija).
pozdrav
[ zverkons @ 22.02.2004. 19:36 ] @
Video sam na njihovom sajtu da se moze uzeti modem sa nekim depozitom 4000 din,jel to dam tih 4000din pa kada prestanem da koristim internet kod njih oni meni vrate pare a ja njima modem?Koliko ste vi platili modem?
[ banej @ 26.02.2004. 17:52 ] @
Modem ne kupujes vec iznajmljujes od SBB-a, a postoji i opcija da ga kupis pa potom da im prijavis MAC adresu kablovskog modema i naravno da modem podrzava standard kablovskog operatera, za vise informacija poseti sbb veb sajt...sve je objasnjeno...
pozdrav
[ danilo.s @ 26.02.2004. 19:12 ] @
Uzeo sam kablovski net pre neki dan preko SBB-a i uglavnom radi okej, mada danas ima neka frka sa kablovima i radi dosta kilavo. Tech support kaže da je priličan broj ljudi zvalo zbog toga i da se nadaju da će biti sređeno do jutra.

Transfer je obično 7.x KB/s, što mu dođe 100 mega za otprilike 4 sata. Daleko od fenomenalnog ali ipak je to stalna veza i niko ti ne brani da pustiš nešto da se skida i nekoliko dana ako treba.
[ zverkons @ 27.02.2004. 20:05 ] @
tako je!ja cu ih sutra nazvati,pa se nadam da ce mi ubrzo to instalirati!Jel probao neko da se igra (counter i ostale) preko ovog flata?
[ ssteva @ 27.02.2004. 21:19 ] @
Par lamerskih pitanja...
Da li neko zna koliki je upload sa FLAT64 paketom? Da li je 64 kpb/s ukupan bandwidth u koji su ubudzeni i dl i upload ili je to nekako razdvojeno?
[ zaraza @ 27.02.2004. 21:23 ] @
kod mene je d/u 64/64
[ danilo.s @ 28.02.2004. 18:20 ] @
Hm, nije sve baš tako super kao što mi se isprva činilo. Oće ponekad da se zezne veza. U SBB-u tvrde da je to do "šuma" koji se eto tako ponekad pojavi i protiv kojeg ne mogu puno toga da urade. Do sada mi se dvaput desilo da nemam net na jedno sat vremena. Nije tragično ali iritira jer si se taman navikao da imaš stalnu vezu kad se odjednom ispostavi se da nije baš totalno stalna.

Je l' može neko ko zna nešto o kablovskoj televiziji/netu da potvrdi njihovu priču o šumu? Meni to deluje dosta nategnuto.
[ pctel @ 28.02.2004. 21:10 ] @
Kod mene je mesecima nije bilo interneta svakodnevno od 21-01. Prihvatio sam njihovo objasnjenje da je u okolini neki neispravan televizor koji kad se ukljuci ometa signale. Sada internet funkcionise ~23 h dnevno, a onaj 1 sat nije uvek u isto vreme.
[ Dragan Varagic @ 29.02.2004. 07:50 ] @
Pričao sam na Sajmu medija sa čovekom koji je zadužen za nove usluge SBB-a. Rekao mi je da je sada pušten flat 64, da treba da vide kako će funkcionisati, kako radi u praksi, a ako se sve pokaže kako treba, puštaće nove usluge.

Što se tiče šuma, bio sam jedan od beta testera na kabovskom KDS NS Internetu, i koristim ga od tada. Desilo mi se da nekih mesec-dva nisam imao Internet od 18.30 na dalje. Nisam to jedno vreme ni primetio jer nisam u to vreme radio uveče. Kada sam prijavio slučaj, prvo nisu znali o čemu se radi (par meseci od početka servisa), i zatim su ustanovili da neki deda ima pokvareni televizor koji šalje povratni šum u sistem. Kada su ubacili neki jači uređaj u mojoj blizini (ne znam tačno kako se zove), problemi su prestali.

Znači, kablovski operateri prvo ubace jeftinije uređaje, i ako imate te smetnje, kažite im da znate o čemu se radi, i neka ubace uređaje jače snage.
[ nemesis @ 29.02.2004. 12:01 ] @
Citat:
Dragan Varagic:
Znači, kablovski operateri prvo ubace jeftinije uređaje, i ako imate te smetnje, kažite im da znate o čemu se radi, i neka ubace uređaje jače snage.

pa cela mreza je uradjena tako da recimo stavish otpornik 5Koma ili 10Koma
direktno na kabl ... i svi u kraju mogu se slikaju od interneta... :)
Probao ortak na NBGD .. celo soliter sjebe jedan korisnika... :)
Valjda zato shto koriste ono 1/20 razdelnike itd... :)
[ nemesis @ 29.02.2004. 12:04 ] @
Citat:
Dragan Varagic:

Dvoljno je prespojish kontakte :) ... ubacish recimo neki otpornik ili poooveci kondish
i moze se slikaju od kable neta svi u komshiluku :)
[ vertig0 @ 29.02.2004. 14:24 ] @
Citat:
banej:
Modem ne kupujes vec iznajmljujes od SBB-a, a postoji i opcija da ga kupis pa potom da im prijavis MAC adresu kablovskog modema i naravno da modem podrzava standard kablovskog operatera, za vise informacija poseti sbb veb sajt...sve je objasnjeno...
pozdrav

zvao sam njihov call centar i ako si novi korisnik, a hoces flat 64, ne "iznajmljujes" modem, tj. ne ostavljas nikakav depozit, vec samo placas inicijalno prikljucenje 650 din + 650 din i naravno 1500 mesecno...
ali napominjem to sve vazi samo ako uzimas flat...
pozz...
[ operic @ 29.02.2004. 15:06 ] @
evo jednog čisto klinačkog pitanja: jel mogu oni da znaju koje sam sajtove posećivao?
[ Shadow_bg @ 29.02.2004. 15:29 ] @
Citat:
operic:
evo jednog čisto klinačkog pitanja: jel mogu oni da znaju koje sam sajtove posećivao? :D

Glupog li pitanja :)) Pa sta mislis? :)))
[ stargatenow @ 29.02.2004. 15:43 ] @
Da li je neko probao da igra online igre preko SBB-a? U Battlefield:1942 imam ping oko 60ms ali primetno secka, dok kada igram preko ISDN-a nemam takvih problema (ping je oko 130ms).

A i modem cesto izgubi konekciju pa je odmah potpm uspostavi (u proseku svakih 30-40min) - sto ume da bude prilicno iritirajuce jer mi tada prekine VPN konekciju :(

[Ovu poruku je menjao stargatenow dana 02.03.2004. u 11:22 GMT]
[ nemesis @ 01.03.2004. 19:25 ] @
Citat:
stargatenow:
Da li je neko probao da igra online igre preko SBB-a? U Battlefield:1942 imam ping oko 60ms ali primetno secka, dok kada igram preko ISDN-a nemam takvih problema (ping je oko 130ms).
A i modem cesto izgubi konekciju pa je odmah potpm uspostavi (u proseku svakih 30-40min) - sto ume da bude prilicno iritirajuce jer min tada prekine VPN konekciju :(

e ne samo ti nego josh ljudi u tvojoj okolini ... :)
zestoke smetnje :) ...
[ pierre @ 03.03.2004. 23:13 ] @
drago mi je da je sbb postao kvalitetan, mada ja spadam u one korisnike sbb-a koji o kvalitetu njihovih usluga mogu samo da čuju od drugih, da čitaju sa njihovog sajta ili sa njihovog info kanala.

16. decembra prošle godine sam ih nazvao i zatražio informacije od njih - da li mogu da imam i kada kablovski internet. odgovor me vrlo obradovao, nema problema kako da ne. sutra, 17. decembra je došao dečko i doneo modem, aneks ugovora i naplatio mi setup, instalaciju i dva paketa.

od tada do dana današnjeg čekam da mi "puste signal". trenutno je to dva i po meseca.

do dana današnjeg poslao sam im deset emailova - 17. decembra 2003, 18. decembra 2003, 19. decembra 2003, 20. decembra 2003, 29. decembra 2003, 14. januara 2004, 22. januara 2004, 6. februara 2004, 16. februara 2004 i 29. februara 2004.

ni na jedan email mi nisu odgovorili.

telefonom ih jako teško dobijam. i kad ih dobijem oni mi samo kažu nešto bezveze, čisto da me otkače. u decembru je bilo "biće do kraja nedelje", "biće ovih dana" i "biće za petnaestak dana".

u januaru smo imali varijacije na temu - "biće sledeće nedelje", "biće" i "biće uskoro, ekipe su zauzete".

početkom februara su mi rekli "biće do kraja meseca", a krajem februara da "u narednih mesec dana sigurno neće biti".

inače, pošto je prošlo dva i po meseca, na webmailu u izveštajima o potrošnji vidim da mi je jedan paket istekao, ali mi oni kažu da je to u redu i da "nema problema za to".

imao bih tu još po nešto da dodam o nivou komuniciranja, o kvalitetu slike, o broju obećanih kanala, o ceni pretplate koja je 25 posto viša od one koju su naveli u ugovoru i tako dalje, ali, iako sam vrlo besan nije mi želja da ih antireklamiram ni da se svetim, već bih da se uključim i ja u temu - dakle, ako vam kažu da u vašem kraju postoje tehničke mogućnosti za kablovski internet, to uopšte ne mora da znači da u vašem kraju zaista postoje tehničke mogućnosti za kablovski internet.

naime, svi oni (ovlašćena lica...) dobijaju svoju proviziju i njima je glavno da vam uzmu novac - vi ste za njih samo jedna recka, jedan korisnik koga su namamili. ako zaista želite da imate kablovski internet a da se ne razočarate ovako, dobro se raspitajte, možda je najbolje sačekati i videti kako će neko iz komšiluka da prodje. tako su bar uradile moje komšije (i uglavnom se svi vratili na ikom).

ali da ne širim priču preterano, što se tiče kvaliteta usluga i poslovnosti sbb-a, po ovome ih ja znam. možda je u drugim krajevima grada drugačije, ali kod mene na karaburmi je ovako.

[ Zoran Rašković @ 04.03.2004. 00:43 ] @
Kakav bezobrazluk... Čovek je dao pare za sve, a još uvek nema ono za šta je dao novac! E da, i to što su povećali cenu pretplate za kablovsku sa 150 din (kao što piše u ugovoru) na 195 din, i to bez ikakvog obaveštenja.... Mislim šta se njima čini, kakva je to neprofesionalnost?!

Danas sam i ja saznao za ovaj SBB-ov 64k flat paket i odmah ih pozvao, i kao, "verovatno" ima tehničkih mogućnosti u mom kraju za to. Mada nešto mi sve to deluje nesigurno, odnosno već spomenuti njihovi potezi me odvlače od trenutne kupovine ovog flata, tako da mislim da je najbolje sačekati malo da vidim kako će se stvari razvijati, za mesec-dva.

E ali ovo što je pierre rekao, baš ne mogu da verujem, pa ja bih otišao tamo u beogradsku 47-49 i lepo tražio da mi puste net istog momenta ili pare natrag.
[ nemesis @ 04.03.2004. 10:27 ] @
Citat:
Judge Dred:
Kakav bezobrazluk... Čovek je dao pare za sve, a još uvek nema ono za šta je dao novac! E da, i to što su povećali cenu pretplate za kablovsku sa 150 din (kao što piše u ugovoru) na 195 din, i to bez ikakvog obaveštenja.... Mislim šta se njima čini, kakva je to neprofesionalnost?!

chudno mi je to da je pristao da da pare dok mu sve ne proradi ... generalno tek kad ti prodju prvi tcp/ip paketi tek onda dash pare... barem je tako bilo ...
mislim da oni po ugovoru imaju pravo da dizu pretplatu :) .. ona je samo u trenutku ugovora bila 150din...

Citat:

Danas sam i ja saznao za ovaj SBB-ov 64k flat paket i odmah ih pozvao, i kao, "verovatno" ima tehničkih mogućnosti u mom kraju za to. Mada nešto mi sve to deluje nesigurno, odnosno već spomenuti njihovi potezi me odvlače od trenutne kupovine ovog flata, tako da mislim da je najbolje sačekati malo da vidim kako će se stvari razvijati, za mesec-dva.

pa ono uvek mozesh da ih pozovesh da ti do ugrade ali im nedajesh pare dok ti neproradi ... :) ...

Citat:

E ali ovo što je pierre rekao, baš ne mogu da verujem, pa ja bih otišao tamo u beogradsku 47-49 i lepo tražio da mi puste net istog momenta ili pare natrag.

u beogradskoj 47 se nalazi samo odeljenju za naplatu tv usluga kao i neshto malo majstora itd... internet je na drugoj lokaciji :) ... :)))
[ nemesis @ 04.03.2004. 10:33 ] @
Citat:
pierre:
da imam i kada kablovski internet. odgovor me vrlo obradovao, nema problema kako da ne. sutra, 17. decembra je došao dečko i doneo modem, aneks ugovora i naplatio mi setup, instalaciju i dva paketa.

nije mi jasno shto si platio neshto shto ti nije odmah proradilo ?
trebao si odmah da se zalish sektoru interneta :)
Citat:

naime, svi oni (ovlašćena lica...) dobijaju svoju proviziju i njima je glavno da vam uzmu novac - vi ste za njih samo jedna recka, jedan korisnik koga su namamili. ako

mogu samo da ti kazem kako je bilo ... bilo je da se dobije provizija tek kad korisniku
sve proradi :) ... zbog gluposti i idiotskog ponashanja nekih ljudi nekad po nekoliko puta se cimash do nekih korisnika ... :) ... a pare su smeshne ... zato je tamo veliki promet ljudi ... :) ... samim tim i chudni likovi se pojave :)
[ pierre @ 04.03.2004. 14:01 ] @
Citat:

chudno mi je to da je pristao da da pare dok mu sve ne proradi ... generalno tek kad ti prodju prvi tcp/ip paketi tek onda dash pare... barem je tako bilo ...

ma ne znam ja za to - da li to tako može.
?!...

koilko se sećam, nije postojala takva mogućnost, čovek je ubacio splitter, priključio modem na njega i u struju i onda primetio da nema signala, tojest da "CABLE" lampica trepće a treba da sija konstantno. pozvao je kolege i izvestio ih a onda mi ispisao aneks, IP brojeve i priznanice.

mislim da me nije pitao da li hoću sada da platim ili ne, ali nemogu da grešim dušu - ipak je to bilo pre 79 dana. a osim toga nisam ni slutio šta me čeka. i da ti pravo ka?em, pošto je bila sreda, ja sam se samo plašio da li će to oni u četvrtak i petak stići da mi puste - razmišljao sam "joj, nisam valjda takve sreće da ostave to za posle vikenda..."

ali da budem potpuno iskren, i meni kao i velikom broju vas ovde, internet treba za posao i, moraš mi verovati na reč - da su mi rekli biće za petnaest dana, ili da su mi rekli biće kad prodju praznici i srpska nova godina, ne bi mi bilo pravo ali nisam ni ja nedokazan. znam da oni imaju jako puno korisnika, a i ja sam na dial-upu sedam godina - mogu da sačekam malo, nisam malo dete (ovo ti ja prepričavam kako sam onda razmišljao...)

Citat:

mislim da oni po ugovoru imaju pravo da dizu pretplatu :) .. ona je samo u trenutku ugovora bila 150din...

kod mene u ugovoru stoji da ću u toku prvih pet meseci da plaćam po 150 dinara, a onda su mi stigle uplatnice za prva tri meseca po 195 dinara.

Citat:

u beogradskoj 47 se nalazi samo odeljenju za naplatu tv usluga kao i neshto malo majstora itd... internet je na drugoj lokaciji :) ... :)))

u kralja petra 45.

i tamo sam bio - naime, negde u prvoj polovini januara su primetili da su mi isporučili modem baš u trenutku kad su upgradeovali sistem, tojest da je jedino u mom modemu stari software i da moram da dodjem tamo da mi izvrše upgrade. pošto rintam i rmbačim od 06 - 18 h nekako se odbauljam do njih i završimo to. medjutim, iako je software novi, modem i dalje nemože da se ukonektuje na mrežu. tojest - da se registruje, kako oni vele (CABLE lampica trepće i modem se na svakih oko pola minuta sam od sebe resetuje)
[ pierre @ 04.03.2004. 14:03 ] @
Citat:
nemesis:
nije mi jasno shto si platio neshto shto ti nije odmah proradilo ?
trebao si odmah da se zalish sektoru interneta :)

i jesam - u prva tri dana, do vikenda, tri maila sam im poslao. zvao sam ih i telefonom koliko sam stizao.

zvao sam tehničku podršku i govorili su da se radi na tome i da će biti, zatim da je karaburma malo problematična, a i da je moj webstar modem koji sam dobio malo problematičan. ja reko' pročitao sam sva uputstva i proverio sve IP brojeve - da li sam ja dobro shvatio da čak i kad ne uključim računar, modem mora da se uregistruje i da CABLE permanentno zasvetli. a meni tehnička podrška odgovara "ne znam, ja koristim motorolu, daću vam kolegu..."
[ voja_pfc @ 07.03.2004. 14:26 ] @
Pozdrav, prikljucen sam na sablasnu, fantomsku IKOM kablovsku, a sada se pojavila mogucnost da se prebacim na SBB pa bih imao nekoliko pitanja pre nego sto to uradim.

1) vezano za dekoder za pay programe.
Ja sliku primam preko videa (naravno na antenskom ulazu) pa preko scarta saljem u TV na av IN ulaze (ne mogu direktno na tv nikako jer nema sav opseg frekvencija pa moram ovako).
Na sajtu sam video da se dekoder prikljucuje preko scarta.
Problem je sto na videu imam samo antenski ulaz i JEDAN scart prikljucak, pa ako mi dekoder zauzme njega ne mogu nikako da prosledim sliku na tv.
Da li ima mogucnost da iz dekodera izlazi klasican antenski kabl pa da dalje saljem normalno u tv.
Ili druga mogucnost. Video sam na pijaci konvertor scart u 4 av IN i OUT ulaza.
Problem je sto on ima prekidac pa se ne mogu koristiti i IN i OUT istovremeno, malo mi je nelogicno jer mi je stari video imao AV i sve je moglo istovremeno da se koristi. Da li postoji konvertor da to radi istovremeno, dakle da iz dekodera ide u video AV IN a dalje ka tv-u iz videa AV OUT kablovi u tv.
Znam da sam malo zakomplikovao ali sam se trudio sto jednostavnije da napisem problem.
2) da li moze kablovski modem da ide na P1 na 200mhz. Cuo sam da moze preko usb-a na ploci, da li je to tacno?
3) da li uopste vredi uzimati internet preko sbb-a, citao sam ranije na forumu da su dodavaliu neku fantomsku potrosnju.

Unapred hvala na odgovorima ako neko moze da mi pomogne, mnogo bi mi znacilo kad bih sve to mogao nekako izvesti.

Veliki Pozdrav Svima,

Voja
[ Shoshone @ 08.03.2004. 01:06 ] @
Evo i ja da pitam nesto..
Ima li iko predstavu kada ce se pustiti sbb kablnet na vozdovcu?Ima li mogucnosti za time?
Koliko se secam,tj moja keva,u ugovoru koji se podpisivao sa njima stajala je stavka net--pod obavezno...Prodje oko godinu dana,neta za sada ovde koliko ja znam nema...I ako se pojavi,vredi li dati tih 1500 din za flat ili ipak ostati na starom dobrom dial upu..:)
[ madamov @ 08.03.2004. 11:35 ] @
Citat:
zverkons:
Video sam na njihovom sajtu da se moze uzeti modem sa nekim depozitom 4000 din,jel to dam tih 4000din pa kada prestanem da koristim internet kod njih oni meni vrate pare a ja njima modem?Koliko ste vi platili modem?

Mene je sve koštalo 2700 dinara (1300 din setup, 2x700 din dva paketa od 200 MB tada). Bio sam oslobodjen depozita zato što sam kupio dva paketa odjednom. Ne znam da li ta ponuda o oslobadjanju od depozita ako kupiš dva ili više paketa još važi.
[ vertig0 @ 08.03.2004. 17:13 ] @
boohooo@sbb
cekam na uvodjenje flat-a 2 nedelje! navodno imaju manjak instalatera (!)...
mislim... HELLOOOO... zaposlite nove!
kad sam ih zvao prvi put, rekli su, kul, do kraja nedelje... kad je prosla ta nedelja, rekli su ove ili sledece ili...
dobro, u cemu je problem? u velikoj smo guzvi... dosad je sve funkcionisalo kako treba ali, eto, sad imaju manjih problema...
mislim, stvarno... koliko vremena treba za razvodjenje kabla (imam njihovu kablovsku TV) i instalaciju modema???
zar im nije u interesu da to obavljaju malo efikasnije... a prilicno mi je hitno... zbog posla... (a i na staroj centrali sam)...
ili mozda nemaju tehnickih mogucnosti (iako su mi rekli da u mom kraju moze internet), pa malo zavlace...
btw, ja sam u centru...
da li nekome u okolini radi net???
pozdrav
[ Jbyn4e @ 09.03.2004. 10:49 ] @
Citat:
vertig0:
btw, ja sam u centru...

Terazije, firma, radi internet kod SBB-a jos od cini mi se jula ili avgusta prosle godine. Mozda ima veze sto je firma...
[ cdragan @ 13.03.2004. 13:30 ] @
Citat:
vertig0:
zar im nije u interesu da to obavljaju malo efikasnije... a prilicno mi je hitno... zbog posla... (a i na staroj centrali sam)...
ili mozda nemaju tehnickih mogucnosti (iako su mi rekli da u mom kraju moze internet), pa malo zavlace...
btw, ja sam u centru...
pozdrav

Eh, ja sam još u junu/julu prošle godine sa IKOM-a prešao na SBB privučen obećanjem da će Internet biti skoro odmah. Eto, od tada je prošlo skoro devet meseci a od Interneta nema ni I... a objašnjenje je da je podizvođač Danijel Sat i da oni nisu odradili šta treba (što mene čisto zabole - ne dajem ja pare Danijel Sat-u nego SBB-u pa nek oni regulišu to sa njima.) Elem, posle više puta ostavljanih podataka (kao da nemaju jedan kompjuter za to ;), najzad prošle nedelje mi preko njihovog CALL Centra rekoše da u mom kraju nema problema i da je Internet moguć (ne znam kako to odjednom ;), ali da je čovek koji je zadužen za to ima dosta posla pa će se javiti u toku sledeće nedelje... Uopšte ne sumnjam a i prilično sam siguran da se niko neće javiti u sledećih mesec-dva ;) Mislim, baš su katastrofalno neorganizovani i nespretni. Mislim, šta ih košta da kažu, taj i taj kraj može, taj i taj kraj su u neposrednom planu, za leto planiramo to i to pa bar da znamo čemu da se nadamo...

Inače, moj kraj je Vračar, kod Karađorađevog parka - pa ako bar neko ima Internet tu u blizini nek se javi :)
[ artichoka @ 13.03.2004. 15:37 ] @
ja tu kod kalenica
meni su rekli od januara - februara bice i cable neta po vracaru
ali jok :)
ma investiracu u wireless
[ ddz @ 13.03.2004. 23:35 ] @
Citat:
Inače, moj kraj je Vračar, kod Karađorađevog parka - pa ako bar neko ima Internet tu u blizini nek se javi :)

Ja sam u Makenzijevoj, drugi ćošak od Slavije. Za koju nedelju će biti godinu dana kako koristim SBBov 'net.
[ vertig0 @ 25.03.2004. 23:53 ] @
i tako prodje i mesec dana odkad sam ih zvao da mi uvedu kabl net... rekli su mi da moze u mom kraju
cimao sam ih svake nedelje po nekoliko puta (!) i ne da su me zavlacili nego samo zvoni...
te bice ove nedelje, pa ne moze ove, nego sledece, doci ce neko danas ili sutra, bla, bla, bla...
i konacno nazovem ja i prekjuce, i kazu doci ce neko danas ili sutra
juce se niko nije pojavio ali dodje lik danas
instalira modem i cekamo mi da se pojavi signal
nema signala... i nema i nema...
odvede on kabl direktno od razvodne kutije u zgradi do modema i opet nema signala...
non stop blinka modem umesto da konstantno stoji zelena lampica
resetuje on modem i opet nista...
nazove on svoje "nadredjene", ne znaju ni oni u cemu je problem... mozda je kvar na cvoru...
nego "nadredjeni" zapovedi svom instalateru da instalira on meni modem, i da ja platim tu instalaciju 1300 din, a oni su obavezni da mi po ugovoru obezbede signal do 30 dana
a posto sam citao na ovom forumu da je jedan decko na to pristao i posle cekao jos 3 meseca (i verovatno jos uvek ceka), ja odustanem od te ideje, zato sto i ovako idem iz ovog stana za 3 meseca...
e tu nastaje problem...
kaze meni instalater doci ce neko da pogleda u cemu je problem, ali tek kad neko drugi zatrazi uvodjenje neta u zgradi, posto im se drugacije valjda ne isplati da se cimaju za jednog korisnika...
mene kao nece imati na spisku za popravke, posto necu da instaliram modem...
i jos mi objasni da su mnogo neozbiljni (SBB), da im je velika navala za net od kada su uveli "flat", a da nemaju tehnickih mogucnosti da opskrbe sve potencijalne korisnike...
i eto tako sam ja "uveo" kablovski internet...

P.S. sorry za ovako dugacak post
[ cdragan @ 26.03.2004. 11:19 ] @
Citat:
cdragan:

Eh, vidim da i dalje dosta ljudi ima problema, ali moj slučaj je uspešno rešen :) Naime, desetak dana posle mog poslednjeg poziva, u petak uveče me zvao momak iz SBB-a i rekao da će sutra doći da instalira modem. I stvarno, u subotu u zakazano vreme, dodje momak, prikači razdelink na kabl, prikači modem, instalira softver i na W98 i na XP particiju, napisa račune i to je bilo to. Signala je odmah bilo i još dok je on bio tu probali smo par sajtova. Pošto sam za probu uzeo one pakete - stvarno ide brzo, što je i za očekivati od 512Kb/s veze ;)

Inače, koliko sam video, momci su u subotu bili baš vredni, imali su zakazane instalacije sve do nekoh 6 sati popodne... Dakle, da li će biti signala kod vas izgleda baš zavisi od ćoška do ćoška.
[ vertig0 @ 26.03.2004. 12:37 ] @
Citat:
pierre:
16. decembra prošle godine sam ih nazvao i zatražio informacije od njih - da li mogu da imam i kada kablovski internet. odgovor me vrlo obradovao, nema problema kako da ne. sutra, 17. decembra je došao dečko i doneo modem, aneks ugovora i naplatio mi setup, instalaciju i dva paketa.

od tada do dana današnjeg čekam da mi "puste signal". trenutno je to dva i po meseca.

da li si jos uvek na "cekanju"???
[ pierre @ 26.03.2004. 15:34 ] @
Citat:
cdragan:
Dakle, da li ce biti signala kod vas izgleda bas zavisi od coska do coska.

da, dragane, ako zavisi od coska do coska to i nije lose.
a ako zavisi od SBB-a, onda pisi propalo...

sad izvini sto ti se mesam u post, nije mi namera da tebe ispravljam, nego sam puk'o vise...
(vidi moju sledecu poruku - ispod ove)
[ pierre @ 26.03.2004. 15:35 ] @
Citat:
pierre:
16. decembra prosle godine sam ih nazvao...
17. decembra je dosao decko i doneo modem, aneks ugovora i naplatio mi setup, instalaciju i dva paketa.
od tada do dana danasnjeg cekam da mi "puste signal". trenutno je to dva i po meseca.

Citat:
vertig0:
da li si jos uvek na "cekanju"???

jesam, prijatelju, hvala ti na pitanju...

citajuci tvoju jutrosnju poruku sam se suzdrzavao da se opet ne oglasim, da Vam ne bih dosadjivao ovde svojim problemima. ali kad me tako lepo pitas da ti kazem da slavim jedan mali jubilej, naime za sat i po ce biti tacno 100 dana kako cekam da 'ispostuju svoje obaveze'.

to za obaveze je njihova terminologija - kad prete neplatisama da ce da ih iseku. mada to ne vazi za mene, ja sam internet platio pre nego sto sam ga dobio, a i njihovu televiziju sam bio platio dva meseca unapred...

ne bih puno da ti pricam o tome kakve razgovore sam imao i sta sam cuo i kakva obecanja sam dobio, jer ne bih da se zameram sa SBB-ovcima, moj je cilj samo da ja KONACNO dobijem 'internet' koji cekam vec STO DANA.

posto znam da oni ovo citaju, zeleo bih da im porucim da cu da cutim i necu puno da talasam samo nek me prikljuce konacno. DAJTE TAJ INTERNET - SVE VAM OPRASTAM. za posao mi treba...

da, vertig0, jos uvek sam na cekanju...
[ blajs @ 26.03.2004. 19:02 ] @
Citat:
pierre:
...samo nek me prikljuce konacno. DAJTE TAJ INTERNET - SVE VAM OPRASTAM. za posao mi treba...

da, vertig0, jos uvek sam na cekanju...

Izgleda da postoji (ne)izvesna, naravno vrlo sumnjiva nada (koju svakako treba uzeti sa velikom rezervom) da se konačno nešto pokrenolo kad je SBB internet na Karaburmi u pitanju.
Pre dva dana u rano jutro sam se vratio sa puta i zakačio na net da podgledam poštu i koji forum i imam šta videti na BG Wirelee forumu....

Citat: "PS i z pouzdanih izvora SBB na karaburmi je pustio KABLOVSKI INTERNET, zvanicno pustanje u rad je oko 15 aprila 2004 , OPTIKA SE TRENUTNO USKLADJUJE
(POVEZUJE ) sa KOLAKSIALNOM mrezom ....aj nek im lepo vreme ide na ruku da sto pre sve postave"

Naravno jedva sam dočekao 8 ujutro da zovem SBB i naravno da me opet ispale!
Otprilike ovako..
....Jeste, istina je, da smo KONAČNO počeli da sređujemo mrežu na Karaburmi i eto upravo danas ekipe izlaze na teren.....ovaj,..... posle ćemo i Višnjičku Banju...
.....ALI KAD ĆU DOBITI INTERNET???!!!!!!...
...pa,.. javi se za 30 dana pa ćemo tada MOŽDA moći nešto konkretnije da ti kažemo.......???????????
Kod našeg naroda postoji jedna vremenska odrednica, 5 minuta, koja je izgubila svoj smisao, tačnije niko više ne smatra da ona označava vremenski period na koji se odnosi! Tokom samoupravljanje smišljena je još jedna, "Dođi jedan dan od nedelje!"
Izgleda da će se "stručnjaci" iz SBB proslaviti sa svojih 30 dana, koji nikako da počnu da se obrojavaju.
Mislim, naravno, nisu oni dužni da po svaku cenu svojim korisnicma na Karaburmi isporučuju internet, niko ih na to ne može prisiliti, ali ne mogu da razumem zašto imaju patološku potrebu da LAŽU!
Prilikom potpisivanja ugovora bilo je ...ODMAH
kad su isekli IKOM-ove kablove i postavili svoje, bilo je 10 dana
kada sam im uplatio prva tri meseca za TV, bilo je za MESEC dana
a posle poskupljenja pretplate za cable TV, SBB-ovih MESEC DANA TRAJE duže od 100 zemaljskih....
A trebalo je u početku da kažu NIKAD ili možda za GODINU DANA, i sve bi bilo OK!
[ dejanet @ 28.03.2004. 11:47 ] @
Pa kada bi imali pravu konkurenciju, sredili bi vam net za 24 h. Neshvataju koliki je Evro ili dolar, neka malo vide na zapadu ili istoku. Brzo prodje svačijih 5 minuta. Inače ja sam čekao 8 meseci, ali stvarno svakom preporučujem SBB, ako hoće pravi internet. A što se paketa tiče kupujte po megabajtima, mnogo je bolje da platite pravi 1mb na (80-100kb/s efektivno) nego neki smuljani/unakaženi flat rate. A što se tiče ostalih provajdera nebi trošio reči i živce.
[ zverkons @ 28.03.2004. 22:00 ] @
ja cekam jedno tri meseca,valjda ce se smilovati!
[ pailhead @ 01.04.2004. 01:21 ] @
Ja i dalje cekam konkurencija da se pojavi...
[ pierre @ 25.04.2004. 12:12 ] @
Citat:
blajs:
Pre dva dana u rano jutro sam se vratio sa puta i zakačio na net da podgledam poštu i koji forum i imam šta videti na BG Wirelee forumu....
Citat:

"PS i z pouzdanih izvora SBB na karaburmi je pustio KABLOVSKI INTERNET, zvanicno pustanje u rad je oko 15 aprila 2004 , OPTIKA SE TRENUTNO USKLADJUJE (POVEZUJE ) sa KOLAKSIALNOM mrezom ....aj nek im lepo vreme ide na ruku da sto pre sve postave"

a informacija iz prve ruke glasi da to nazalost - nije tacno. vec je 25 april 2004, a KOLAKSIALNA mreza nije USKLADJENA (POVEZANA) sa OPTIKOM... ili obrnuto...

po upotrebljenoj terminologiji i kvalitetu informacije, da se predpostaviti da su pouzdani izvori to culi od nadleznih iz SBB-a.

iz licnog iskustva mogu da kazem da je malo jedan zivot da se uziva ono sto su nadlezni iz SBB-a u stanju da izmisle i obecaju. to sto cujes od njih - to uglavnom nema veze sa zivotom, oni ti kazu bilo sta, samo da te otkace. i tako u nedogled...

ne znam ni sam koga treba pitati kada ce oni da puste kablovski internet na Karaburmi, ali ako pitas njih - to ti je kao da pitas Kleopatru, ili onog Ramovica...

vise o slucaju "SBB kablovski internet @ karaburma":
http://www.elitesecurity.org/tema/39193/3#296838
http://www.elitesecurity.org/tema/29580/4#299333

a uskoro i na malom "sajt"-u koji spremam na tu temu...
[ blajs @ 25.04.2004. 19:22 ] @
[quote]pierre:
Citat:
blajs:
vise o slucaju "SBB kablovski internet @ karaburma":
http://www.elitesecurity.org/tema/39193/3#296838
http://www.elitesecurity.org/tema/29580/4#299333

a uskoro i na malom "sajt"-u koji spremam na tu temu...

Što ćeš da ih potreseš!!!

Poslednja informacija koju sam dobio iz SBB-a (juče) da ne očekujem ništa u naredna 3 meseca, a posle toga, možda će biti nešto.
Mislim da ti preostaje nešto od navedenog:
a. da se odseliš u drugi deo grada (još bolje u drugu državu) gde cable net funkcioniše
b. da probaš sa nekom wireless opcijom
c. da čekaš Telekom i ADSL (pod uslovom da nisi na staroj centrali kao ja)
[ SuMMer_JaM @ 29.09.2004. 12:29 ] @
da li neko zna KADA ce IKOM kablovski net moci da se koristi na vozdovcu?!?!
[ pailhead @ 29.09.2004. 13:24 ] @
hahahahhahaha
lol lmao

ikom?

hahahahahaha

*EDIT*

sledeceg meseca :)

(kao i protekle 4 godine)
[ dbg @ 03.10.2004. 20:17 ] @
Citat:
pailhead: hahahahhahaha
lol lmao

ikom?

hahahahahaha

*EDIT*

sledeceg meseca :)

(kao i protekle 4 godine)

isti fazon i za ptt... NEVER izvan KDS "Tosin bunar"!
[ ::cypher:: @ 17.02.2005. 01:17 ] @
Ajde da malo vratim ovu temu u zivot!
Posto uskoro treba da se prebacim na kablovski net i to upravo preko SBB zanima me za koje vreme je potrebno skinuti recimo 100 mb na 256 kbps konekciji?
I da li je bolje da uzmem ADSL ili kablovski?
[ psihodel @ 17.02.2005. 09:47 ] @
Pogledaj OVDE za informacije vezane za ADSL, a što se tiče kablovskog neta, takođe ima dosta tema vezanih za ovo.
Meni su juče uveli net preko SBB-a i za sada sam zadovoljan kako radi...
Što se tiče skidanja 100MB na 256kb/s, to je bar lako izračunati - teorijski download je oko 30KB/s, tako da bi za tih 100MB (ako ne grešim) trebalo nešto manje od sat vremena.
poz
[ bokili @ 18.02.2005. 14:56 ] @
Citat:
SBB i Verat flat su razliciti proizvodi, i tesko ih je porediti. SBB nudi always on vezu i visok transfer, sto je sjajno za internet telefon, brzi mail, stalni IM. Verat je vise za sirovo downloadovanje - ako imas dosta vremena na raspolaganju.

Posto meni (odnosno mojoj majci) treba always on veza i visok transfer za telefon i kamericu, SBB je mnogo bolje resenje. Kada bi ona skidala ISOe, onda bi verovatno Verat bio bolji.

Ovo je vec smesno cuti... Mislim da poredis Verat i SBB... Isto kad bi poredio
BMW i Yugo!
[ aleksandaraleksandar @ 20.02.2005. 13:32 ] @
lako se racuna
128: 1 MB =~ 1 min
256: 2 MB =~ 2 min
[ ostaobezinterneta @ 18.01.2006. 09:15 ] @
Citat:
SBB kablovski internet je postao kvalitetan!

ha ha ha Ovo je vic 21. veka.
A onda je mrmot zamotao cokoladu i svim korisnicima sbb kablovskog interneta dovezao po cisternu Nessquicka ali sa rumom, da se obeute, jer jedino pijani mou da hvale taj krsh od providera...

Sto nemam one djavolske smajlije da stavim...
[ BytEfLUSh @ 18.01.2006. 09:24 ] @
Wow, ostaobezinterneta... calm down... :)

Meni baš lepo radi SBB u zadnjih godinu dana.
[ neca @ 18.01.2006. 09:27 ] @
Meni takodje!
A ti mora da si neki heavy downloader pa te sabotiraju...
[ ostaobezinterneta @ 18.01.2006. 09:52 ] @
Naprotiv.
Nista ne daunloudujem, jer mi je kom ionak zastareo pa i da hocu ne mogu da gleam filmove ili skidam muziku.

Cisto surfovanje.

I sta, vama kao sve sljaka i posle 31.12 2005.?
Da, da, mrmot cuda pravi.
Jeste li culi da je mrmot najstarija srpska zivotinjka, bila je na zaboravljenom grbu cara Dusana...?

I sta "calm down", jesam li iznosio neistine i uvrede?

Kazite vi lepo u kojoj ste opstini kako vam to lepo sljaka SBB "citavih godinu dana".
Pa tamo nema nikog sada u SBB-u, svi praznuju jos od svetog Nikole.
Nema help servisa osim "Slobodana" niko ne odgovara na mejlove Supportu, opste rasulo i jos se ne zna sta je to bilo u noci 27. na 28. XII kada je prekid trajao, kazu, 8 sati. Od tada sve skripi, a kod mene i stoji.
[ BytEfLUSh @ 18.01.2006. 10:19 ] @
OK, manimo se flore i faune, to je offtopic.

Sombor se nalazi u opštini Sombor. SBB sasvim lepo radi i posle 31. decembra.
[ Vladimir Petrovic @ 28.01.2006. 00:47 ] @
Moje iskustvo sa SBB-om:

12.09.2003. sam potpisao ugovor sa SBB-om o uvodjenju signala, pri cemu nisam ja isao kod njih da trazim da mi uvedu signal, vec su oni dosli kod mene na vrata. Rok u ugovoru je bio 45 radnih dana, a signala posle vise od 2 godine jos uvek nema.

Korisnicki servis sam zvao dosta puta i odgovor je uvek bio da cu dobiti signal za najvise 30 dana, a kada bi se pobunio da mi taj odgovor daju non stop, uvek obecavaju da ce me neko od nadleznih pozvati, kako bi mi rekao zasto su prekrsili ugovor.

Zbog svega toga o SBB-u imam katastrofalno misljenje.

Kopija prve strane mog ugovora se moze naci na:

[url]http://private.belgradeonline.net/razno/sbb.jpg[/url]
[ NemanjaBGD @ 28.01.2006. 17:14 ] @
SBB kablovski internet je postao kvalitetan!?????
daj,nemoj da lupas gluposti ! ! !Koristim njihov kablovski internet od samog pocetka i uvek je bilo problema sa njima,ne mogu da spojim 2 dana,a da mi je internet radio kako treba.6 meseci sam cekao da zamene neki deo na zgradi,uvek kada imam neki problem ja okrenem tehnicku podrsku i oni mi za svaki problem kazu RESTARTUJ MODEM...da napomenem skoro svakog dana ostanem bez interneta na par sat...
[ NemanjaBGD @ 28.01.2006. 17:15 ] @
Evropske Cene,a srpski kvalitet...zaboravio
[ vladimirt @ 29.01.2006. 19:33 ] @
Dobro, zna li neko kakva je razlika između FlatLight i Flathome paketa? Po njihovoj specifikaciji ne vidim razliku.
[ Jbyn4e @ 30.01.2006. 11:07 ] @
DA li si slep?

Citat:

FlatLIGHT - Paketi su namenjeni pretežno kućnim korisnicima. Omogućen je e-mail, Web, FTP i chat (kroz proxy). Označena je maksimalna propusna moć koja se ostvaruje paketom, bez realne IP adrese.Odnos brzine download/upload kod ove vrste paketa je 2:1.

FlatHOME - Paketi su namenjeni pretežno kućnim korisnicima. Omogućeni su svi Internet servisi. Označena je maksimalna propusna moć koja se ostvaruje paketom.Korisnici dobijaju dinamičke javne IP adrese.Odnos brzine download/upload kod ove vrste paketa je 2:1.

Citaj boldirano. Ako ti i dalje nije jasno, e onda... zovi korisnicki centar da ti objasne.
[ pctel @ 30.01.2006. 14:16 ] @
Ili se ja ne razumem u matematiku, ili ovde nesto nije u redu:
Citat:
lako se racuna
128: 1 MB =~ 1 min
256: 2 MB =~ 2 min
[ vladimirt @ 30.01.2006. 20:28 ] @
Citat:
Jbyn4e: DA li si slep?

Citaj boldirano. Ako ti i dalje nije jasno, e onda... zovi korisnicki centar da ti objasne.

A da li si ti blesav ili se samo praviš? Koji to servisi na internetu postoje osim recimo telneta?
[ vladimirt @ 30.01.2006. 20:38 ] @
Dobro, zaboravio sam VOIP. Ali to i onako sigurno nije u pitanju.
[ vladimirt @ 30.01.2006. 20:50 ] @
Nego, ti li si onaj Slavoljub (Filipović), bre? Nemo da se zajebavaš, imam te u evidenciju.
[ ironman @ 30.01.2006. 22:42 ] @
Nemam nekih vecih problema sa SBB-om
Svi koji su odabrali SBB umesto PTT KDSa napravili su pravi potez
[ Jbyn4e @ 31.01.2006. 11:50 ] @
Vladimirt, mi se nesto kao poznajemo, a? Kakava evidencija, prevedi.
Dakle, ukoliko ti servisi zvani PASSIVE ftp, news, p2p (peer to peer), icq, msn, yahoo i ostali messengeri, ssh, telnet, smtp i ostali servisi (pogledati /etc/services na linuxu za spisak, odnosno adekvatno na windowsu naci gde je taj fajl (vervoatno /windows/system32/drivers/etc ili slicno)) ne znace nista, vec zelis da samo pristupas KROZ PROXY, onda ne vidis razliku.
Jel malo jasnije?
[ vladimirt @ 31.01.2006. 19:06 ] @
Možda sam neupućen, ali kad mi neko kaže e-mail, ja tu podrazumvevam: pop, smtp, imap.

Kad mi kaže FTP, podrazumevam sve varijante FTP.

Kad mi kaže web, podrazumevam sve servise na Web-u.

A kad piše onako kako piše tj. Omogućen je e-mail, Web, FTP i chat (kroz proxy) to meni znači (i svakom pismenom čoveku; pitaj Ivanu ako ne veruješ -- znači poznajem vas oboje, pa se ti sad seti odakle se znamo) da samo chat ide kroz proxy, a ne da se to odnosi na sve servise, jer bi u tom slučaju trebalo da piše: Omogućen je e-mail, Web, FTP i chat (svi servisi kroz proxy).

Drugo, nikako ne volim da se stavlja znak jednakosti između internet servisa (mrežnih, onih koji su bazirani na protokolima) i komercijalnih servisa koji se oslanjaju na prethodno pomenute, jer to nisu pravi servisi već služe samo za zaluđivanje “potrošača” iz komercijalnih razloga.

Je sam li ja sad malo jasniji?
[ Jbyn4e @ 01.02.2006. 09:05 ] @
Citat:
vladimirt: Možda sam neupućen, ali kad mi neko kaže e-mail, ja tu podrazumvevam: pop, smtp, imap.
Kad mi kaže FTP, podrazumevam sve varijante FTP.
Kad mi kaže web, podrazumevam sve servise na Web-u.
A kad piše onako kako piše tj. Omogućen je e-mail, Web, FTP i chat (kroz proxy) to meni znači (i svakom pismenom čoveku; pitaj Ivanu ako ne veruješ -- znači poznajem vas oboje, pa se ti sad seti odakle se znamo) da samo chat ide kroz proxy, a ne da se to odnosi na sve servise, jer bi u tom slučaju trebalo da piše: Omogućen je e-mail, Web, FTP i chat (svi servisi kroz proxy).

Hehe pa ko je rekao da su u SBB-u pismeni? Vlado, ako znas mene i Ivanu (a prezime ti je Todosijevic - a ja te ne znam), znas da nikad ne pricam nesto ako nisam siguran u to, ili barem naglasim da mislim da je tako. Imam prijatelja koji ima FlatLight i po njegovim recima:
1) moze e-mail sa sbb-obim serverom bez proxy-ja. Bilo koji drugi e-mail server NE MOZE direktno vec iskljucivo preko PROXY-ja
2) Skype, Chat programi - samo preko proxy-ja
3) ftp - iskljucivo preko proxy-ja.
4) web - podrazumeva se http protokol, samo preko proxy-ja. Isto vazi i za https
Ne znam kako stoji slucaj sa torentima i slicnim, znam samo da vpn (neka vrsta, pomocu tzv. hamachi-ja koji je covek probao) NE radi.
Dakle, pisi SBB-u i reci im da napisu tako kao sto si rekao, a ne da lazu ljude :)

Citat:

Drugo, nikako ne volim da se stavlja znak jednakosti između internet servisa (mrežnih, onih koji su bazirani na protokolima) i komercijalnih servisa koji se oslanjaju na prethodno pomenute, jer to nisu pravi servisi već služe samo za zaluđivanje “potrošača” iz komercijalnih razloga.
Je sam li ja sad malo jasniji?

Naravno. A i ja sam se potrudio da razjasnim sve sto sam rekao. A to sto SBB pise - pa sad... ne moze se ocekivati od (kvazi)monopoliste na polju kablovskog interneta da se ponasa u skladu sa trzisnim ...zakonima (valjda se tako kaze).

P.S. Podseti me ko je Vlada Todosijevic, ubih se pokusavajuci da se setim ko si...

[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 01.02.2006. u 10:06 GMT+1]
[ vladimirt @ 01.02.2006. 19:45 ] @
Odakle se znamo? Setićeš se, menjao sam povremeno Igora.

Inače, hvala na informacijama, to je upravo ono što me je zanimalo.
[ Techcode.NET @ 23.02.2006. 16:54 ] @
Dok se slazem da tako kako su oni napisali bi covek zakljucio da samo chat ide preko proxy servera - meni je odmah bilo jasno da sve ide preko proxy-a ...

To naravno zato sto znam sta je proxy - a onome ko ne zna, je potpuno sve jedno kako su to napisali. Bolje da navedu sta moze (web, mail ...) a sta ne moze (voip, p2p) ...

Nego kada rece VPN - zar nisu svi korisnici u nekoj "lokalnoj" mrezi povezani sa 512Kbps, bez obzira na to koji paket imaju?
[ calexx @ 24.02.2006. 03:09 ] @
Čini mi se da je sada brzina veća i da mogu da se međusobno povežu svi iz Beograda, Novog Sada i Niša. Još samo da ukapiram kako da to uradim a da ne bude kačenje na one dečje sisteme gde mora da se šeruje 20GB nečega e da bi mogao da pristupiš.
[ NikolaBlink @ 29.03.2006. 23:31 ] @
Pozdrav narode,

verovatno ste vec culi za "nepristojnu ponudu" :) od strane SBB-a: prelazak na SBB besplatno + godinu dana odrzavanje besplatno + 3 meseca internet besplatno. Ja sam korisnik AVCOM-a (par meseci) i zaista sam zadovoljan kako radi njihov kablovski internet (imam 256 kbps). Posto mi je internet veoma bitan, pitanje je sledece: kako radi SBB internet i da li da se prebacujem ili ne?

Znacila bi mi iskustva korisnika kablovskog interneta kod SBB-a...

Hvala unapred
[ calexx @ 30.03.2006. 19:21 ] @
Moje iskustvo od recimo pola godine je dobro. Prvih meseci sam trošio 128k flat i ukupno dva puta nije bilo signala a kasnije su mi produžili pretplatu za ta dva dana. Ovih par meseci od kako sam prešao na 256k nisam primetio ni jedan jedini prekid, sve radi kako bi trebalo. Brzine su očekivane, DL je oko 30k, nekad ode 31 pa i malo više a retko padne ispod 29 dok je UL prosečno 15k. Ponekad koristim i lokalnu vezu i tu je brzina nekih 45-48k prema meni i to ne utiče na pomenutih 30/15. Nisam veliki potrošač mada sam u poslednje vreme imao solidan saobraćaj, bilo je i dana kada sam imao prenetih 3,8GB. Sve ovo ipak ne mora da znači da će i kod tebe da bude dobro, možda im se ekipe i pristup poslu razlikuju.
Sad ne mogu da mi zamere što hvalim SBB pošto je prava tema.
[ mrkidivx @ 31.03.2006. 03:47 ] @
Korisnik sam SBB kablovskog interneta od nedavno (paket 256k flat) i za sada mogu da kažem da radi odlično.Download spolja je kao što je calexx rekao znači oko 30KB/s ili 240Kb/s a u lokalu download mi ide punom brzinom 64KB/s ili 512 Kb/s
[ calexx @ 31.03.2006. 13:26 ] @
Kakav lokal probaš, prema baš lokalnom ili ideš i van? Ja skidam od drugara koji je u Beogradu, on je digao DC++ za probu ali prema meni ide 45-48 a od mene ka njemu manje, do 30k. Nikako da probam kako je sa nekim odavde.
[ mrkidivx @ 31.03.2006. 14:04 ] @
Pa kačim se sa peerweb-om na beogradski i novosadski hub i skida sa punim protokom 512kb, naravno zavisi i koliko je neki korisnik na hubu opterećen od koga skidaš ali zato staviš da skida više različitih fajlova pa ukupan zbir protoka ispadne oko 512.
[ pctel @ 31.03.2006. 16:41 ] @
Citat:
Beograd 455
Mladenovac 455
Bor 355
Šabac 355
Požarevac 455
Kostolac 295
Valjevo 355
Novi Sad 545
Kikinda 395
Sombor 355
Kula 355
Vrbas 355
Vršac 300
Zrenjanin 295
Kragujevac 455
Kraljevo 225
Kruševac 295
Arilje 455
Trstenik 455
Vrnjačka Banja 455
Čačak 295
Novi Pazar 455
Ivanjica 455
Užice 300
Niš 330
Pirot 355
Leskovac 300
Vlasotince 150

* Cenovnik je važeći od 01.04.2006.

Eto, dodjosmo i do 5,2 EUR mesecno za kablovsku. Davno sam ovde napisao informaciju da im je krajnji cilj 8 EUR-a, a tada mi niko nije verovao jer je trenutna pretplata bila 2,5 EUR-a. Sada tih 8 i ne izgleda kao tako nedostizno mnogo, tajna je u postepenom povecavanju cene i navikavanju korisnika na to postepeno povecavanje. Kad saberemo SBB i RTS svake godine prakticno placamo novi televizor. Pisem ovo u rubriku ISP zato sto kao sto znate nije moguce placati internet bez placanja televizije.
[ calexx @ 31.03.2006. 21:51 ] @
Citat:
mrkidivx: Pa kačim se sa peerweb-om na beogradski i novosadski hub i skida sa punim protokom 512kb, naravno zavisi i koliko je neki korisnik na hubu opterećen od koga skidaš ali zato staviš da skida više različitih fajlova pa ukupan zbir protoka ispadne oko 512.
Ja koristim isti program i skidam od drugara koji ima vezu samo sa mnom. Moram da probam i kombinaciju sa javnim hubovima mada ne volim način na koji se oni koriste. Ipak, trebalo bi da u mom slučaju bolje radi, pod uslovom da se pod lokalnom vezom podrazumeva 512/512.
Citat:
pctel: Eto, dodjosmo i do 5,2 EUR mesecno za kablovsku. Davno sam ovde napisao informaciju da im je krajnji cilj 8 EUR-a, a tada mi niko nije verovao jer je trenutna pretplata bila 2,5 EUR-a. Sada tih 8 i ne izgleda kao tako nedostizno mnogo, tajna je u postepenom povecavanju cene i navikavanju korisnika na to postepeno povecavanje. Kad saberemo SBB i RTS svake godine prakticno placamo novi televizor. Pisem ovo u rubriku ISP zato sto kao sto znate nije moguce placati internet bez placanja televizije.
Ma ajde, prvo sam pomislio da je poskupeo Internet. ;) Nema veze, cena za TV kod nas nije menjana pa ću još malo da koristim nešto nižu cenu. Inače može da se koristi neki Internet bez plaćanja TV pretplate (uračunata u Internet) ali je to meni preskupo. ;)
[ mrkidivx @ 31.03.2006. 22:28 ] @
Citat:
Ja koristim isti program i skidam od drugara koji ima vezu samo sa mnom. Moram da probam i kombinaciju sa javnim hubovima mada ne volim način na koji se oni koriste. Ipak, trebalo bi da u mom slučaju bolje radi, pod uslovom da se pod lokalnom vezom podrazumeva 512/512.

Pazi lokal ti je 512/384 tako da je normalno da skidaš od njega 45 do 48KB/s jer je to maksimalni upload za lokal od pojedinačnog korisnika, 512kb/s download možeš dostići samo ako još neko deli isti fajl pored njega.Ne znam šta ne voliš kod hubova ali stvarno ima mnogo toga i peerweb na njima radi odlično.
[ calexx @ 01.04.2006. 11:14 ] @
Onda je u redu, nisam bio siguran da li je i lokal asimetričan ili je 512/512, vidim da često menjaju brzine a i nisu iste u svim gradovima. Što se hubova tiče, sinoć sam se kao prijavio i malo pogledao šta se traži i šta ko skida. Sve se svodi na igre (koje me ne interesuju), hit filmove (koji me takođe ne interesuju) i poneku hit muziku (koja me najmanje od svega ovoga interesuje). Više mi znači da od tog drugara skinem neki DVD sa koncertom koji me interesuje ili da razmenimo koju desetinu GB sMRZnute muzike od svega onog što sam sinoć video. Još jedna glupost, moram da prihvatim da je sve što sam podelio moje i samo moje i da vlasnici nemaju ništa s tim. Malo debilno, kao kada bi neko ponudio lokal u kome će da se prodaje belo roblje ili koka ali bez ikakve njegove odgovornosti.
[ centaur @ 01.04.2006. 14:01 ] @
U mom slucaju SBB je odlican.
Uveli su mi i kablovsku TV i net za svega 10 dana od potpisivanja ugovora.
Morao sam malo da ih cimam ali su ispostovali sve sto su rekli.
Sto se tice protoka @calexx je sve rekao.

PS Cujem da ce se menjati i politika i cene od 15. aprila (iz nekoliko nepovezanih izvora ali ne i mnogo pouzdanih).
Ima li neko neke informacije?
[ mrkidivx @ 01.04.2006. 14:32 ] @
E calexx Ti baš ne voliš sve što vole mladi (muzika, filmovi itd) ,ali OK svako ima svoj ukus.

Citat:
PS Cujem da ce se menjati i politika i cene od 15. aprila (iz nekoliko nepovezanih izvora ali ne i mnogo pouzdanih).

Pa ne verujem da će menjati nešto na štetu korisnika jer im se to zaista ne bi isplatilo, drugo konkurencija (ADSL) sve više jača i obara cene tako da ono-videćemo.
[ centaur @ 01.04.2006. 14:37 ] @
Citat:
mrkidivx:
Pa ne verujem da će menjati nešto na štetu korisnika jer im se to zaista ne bi isplatilo, drugo konkurencija (ADSL) sve više jača i obara cene tako da ono-videćemo.

Cuo sam da ce pasti cene Flat paketa ali da ce se lokal na neki nacin tarifirati.
[ mrkidivx @ 01.04.2006. 14:56 ] @
Ako to bude tako onda se u suštini ništa neće menjati spoljni net će postati jeftiniji ali zato će se tarifirati lokal.
Mislim da bi stvarno bilo glupo tarifirati lokal ili u krajnjem slučaju ako ga već budu tarifirali onda neka ovaj sadašnji lokalni protok 512/384 ostane džabe a neki eventualni brži nek se naplaćuje.

Ma ne znam sad samo nagađam, nadajmo se najboljem...
[ calexx @ 01.04.2006. 17:27 ] @
Citat:
centaur: PS Cujem da ce se menjati i politika i cene od 15. aprila (iz nekoliko nepovezanih izvora ali ne i mnogo pouzdanih).
Šta si čuo? Mislim, posle ovih pojeftinjenja i najava da Telekom ulazi u igru oko ADSL, SBB mora da razmisli o ceni jer mnogi gledaju samo to, ne i ostalo.
Citat:
mrkidivx: E calexx Ti baš ne voliš sve što vole mladi (muzika, filmovi itd) ,ali OK svako ima svoj ukus.
E, pa nemoj odmah da me brukaš. Nisam rekao da ne volim muziku i filmove, verovatno imam više muzike nego pola onih javnih hubova zajedno ali ne ono što se tamo traži i nudi. Što se filmova tiče tu sam malo probirljiv, volim filmove koje mogu da gledam više od jednom, takvih je u poslednje vreme malo a to ionako nisu hitovi. Baš kao i kod muzike, uopšte me ne interesuje muzika koja će sledeće godine da bude bajata.

Eto, što se pomenutih promena cene tiče, kao da su mene pitali šta da rade. Ako tako bude, moram da se složim sa imenom teme.
[ vaderru @ 02.04.2006. 10:17 ] @
Imao sam kablovski sbb u Novom Sadu, u pocetku su bili dobri onda su se vremenom poceli kvariti?!
Dok se nisam iskljucio!
Nemam puno poverenja u sbb?
[ centaur @ 02.04.2006. 15:16 ] @
Citat:
vaderru:
Nemam puno poverenja u sbb?

Nekoliko ljudi koje znam,vec 2-3 meseca je totalno zadovoljno SBB-om.

Sto se tice cena,mislim da bi SBB mogao da malo spusti cene.