[ dushan.90 @ 18.02.2010. 12:56 ] @
Moze li mala pomoc molim vas,ovako skinuo sam NBa 2k10 pre interneta i to je 6.84 gb i skoro sve u Winrar i kad pokusam da ekstraktujem pise da ne moze jer nesto preko 4 gb nece i pominje neki NTFS sistem,stvarno ne znam nista o tome,pa ako moze mala pomoc jer mi se sada igra ova igrica hvalaa unapred
[ kristi1 @ 18.02.2010. 13:05 ] @
Gde ti se nalazi ta igrica, na hard disku, na fleski?
[ dushan.90 @ 18.02.2010. 13:09 ] @
na hardu.....
[ kristi1 @ 18.02.2010. 13:13 ] @
Verovatno ti je hard u Fat32 sistemu i nece da prihvati vise od 4gb od jednom.
[ dushan.90 @ 18.02.2010. 13:14 ] @
i sta da radim kako da najbrze resim ovaj problem molim vas pomagajte hvalaa
[ valjan @ 18.02.2010. 13:19 ] @
Postoji vise "fajl sistema", odnosno nacina na koji operativni sistem (Windows, Linux, MacOS,...) smesta i manipulise fajlovima. Ti najverovatnije koristis Windows XP i FAT32 sistem (koji je vec odavno prevazidjen) i ciji je limit za velicinu fajla 4GB minus 2 bajta. Pocev od Windowsa NT, pa preko 2000, XP, Viste do sedmice, svi podrzavaju i NTFS fajl sistem, koji ima daleko vise mogucnosti (mozes videti poredjenje na http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm). Ono sto je najjednostavnije za tebe da uradis je da konvertujes disk iz FAT u NTFS (nista ne boli i prilicno je jednostavno, a podaci ostaju gde su i bili):

Klikni na Start > Run, ukucaj "cmd" pa pritisni Enter.

Kucaj "convert oznaku_diska_koji_konvertujes: /fs:ntfs" - (npr. "convert c: /fs:ntfs" - bez navodnika, obrati paznju na razmake i dvotacke) i pritisni Enter, i sacekaj da zavrsi...
[ kristi1 @ 18.02.2010. 13:24 ] @
Ukoliko ti prijavi da ne moze da konvertuje, restartuj racunar i sacekaj jedno 10-15min. Posle ove operacije odradi defregmentaciju drajva.
[ dushan.90 @ 18.02.2010. 13:37 ] @
e hvala uradio sam to nego mi trazi sledece"enter currnet volume label for drive e?" pa bolje da pitam da ne pogresim hvalaaa
[ valjan @ 18.02.2010. 14:21 ] @
Pa kada otvoris My Computer dvoklikom pa kliknes desnim dugmetom misa na E i odaberes Properties, na kartici General pri samom vrhu imas jedno polje pored ikonice diska. To je taj "label" koji ti trazi. To sto je tu upisano pojavljuje se i pored oznake diska kada otvoris My Computer dvoklikom. Ako je polje prazno upisi bilo sta i potvrsi sa OK, i onda to posle otkucaj kada te konvertor pita za Label...