[ kandelabr @ 18.02.2010. 13:52 ] @
E ovako, zeleo bih da klikom na neko dugme ispod njega iscrta h:inputText, pomocu js/ajax. Prvo sam probao nesto ovako: Code: <script type="text/javascript"> function getContent(){ var zip=document.getElementById("zip").id.toString(); new Ajax.Request("zip.ajax", { method: "get", parameters: "zip=" + zip, onComplete: stateChange }); } function stateChange(asyncRequest){ //rezultat je vracen prema json notaciji document.getElementById("output").innerHTML=asyncRequest.responseText; } </script> </head> <body> <div class="center"> <h:commandButton id="zip" type="button" value="zip" onclick="getContent()" /> </div> <br/> <div id="output" class="watch"></div> <br/> dok servlet AjaxServlet izgleda ovako Code: protected void processRequest(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException { response.setContentType("text/html;charset=UTF-8"); response.setHeader("Cache-Control", "no-cache"); response.setStatus(HttpServletResponse.SC_OK); PrintWriter out = response.getWriter(); System.out.println("AjaxServlet"); try { String zip="<h:inputText value='dsadsa'/>"; out.write(zip); } finally { out.close(); } } i nece da ispise nista, e sad ako bi se ovaj string zip zamenio sa onim uobicajnim <input type = "text.... onda izbaci to input polje. Onda sam probao na drgi nacim koristeci onaj Ajax4JSF: Code: <h:form> <div class='center'> <a4j:commandButton action="#{Dodavac.dodaj}" value = "radi" reRender = "output"/> </div> </h:form> <br> <h:outputLabel value="#{Dodavac.kod}" id="output" /> , gde je ovaj Dodavac neki mali bean koji samo ima jedan string kod i sa metodom dodaj: kod = "<h:inputText value='dsadsa'/>" E ni to i ne radi, nego mi ispise samo <h:inputText value='dsadsa'/>, znaci samo kao text, a ne kao formu. Probao sam i sa drugim h: i f: tagovima i nista. Ako neko ima ideju kako da mi se pomocu ajaxa na ove ili neki drugi nacin ispisuju jsf forme, bio bih mu jako zahvalan. |