[ GRocky @ 18.02.2010. 15:26 ] @
Zdravo svima, zvanicno se ukljucujem u rad .NET foruma :) sa dva pitanja. Imam jedan txt fajl sa imenima gradova cities.txt u kom su redovi tipa: 2334;Vösendorf;AUT i od tog txt fajla trebam da napravim cities.xml fajl tipa: <Ort> <PLZ>2334</PLZ> <Ort>Vö�sendorf</Ort> <Staat>AUT</Staat> </Ort> 2 problema mi se javljaju, pa bih zeleo ako neka zna da mi odgovori zbog cega i kako da ih resim. 1. Prvi problem je da mi u konkretnom gornjem primeru izbaci za grad Vsendorf umesto Vö�sendorf dakle fali ö�. Pretpostavljam zato sto je umlaut a ne standardan znak. Xml dokument sam ovako definisao: <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> 2. Drugi problem je da mi u xml fajl program nije upisao sve gradove. U jednom momentu je samo stao sa upisivanjem. Upisao je 232253 redova, a treba da ih bude 253345. U nastavku vam saljem primer koda koji sam koristio. Code: static void Main(string[] args) { string line; // Read the file and display it line by line. System.IO.StreamReader file = new System.IO.StreamReader(@"C:\Users\Vladimir\Documents\Visual Studio 2008\Projects\txtToXml\txtToXml\cities.txt"); System.IO.StreamWriter inFile = new System.IO.StreamWriter(@"C:\Users\Vladimir\Documents\Visual Studio 2008\Projects\txtToXml\txtToXml\cities.xml", true); while ((line = file.ReadLine()) != null) { string[] parts = line.Split(';'); inFile.WriteLine("<Ort>"); inFile.WriteLine(" <PLZ>" + parts[0] + "</PLZ>");//PLZ inFile.WriteLine(" <Ort>" + parts[1] + "</Ort>");//Ort inFile.WriteLine(" <Staat>" + parts[2] + "</Staat>");//Staat inFile.WriteLine("</Ort>"); } file.Close(); // Suspend the screen. System.Console.Write("GOTOVO"); System.Console.ReadLine(); } Hvala svima unapred na idejama i eventualnoj pomoci ! |