[ LightningLord @ 19.02.2010. 08:02 ] @
E ovako, imam jednu nedoumicu i potreban mi je konstruktivan savjet: Trenutno koristim Windows 7 32-bitnu verziju koja je smjestena na "C:" particiji. S obzirom da namjeravam dodati 4GB RAM-a (pa cu ukupno imati 6GB), moj operativni sistem nece prepoznati vise od 3GB, i tu pocinje "problem". Planiram na drugu particiju "D:" instalirati Windows 7 64-bitnu verziju, koju cu testirati izvjestan vremenski period da vidim da li zadovoljava moja ocekivanja u vezi sa iskoristenjem RAM-a. Ako budem zadovoljan brzinom rada odredjenih aplikacija ( a ne vidim zasto ne bih bio :-) ), ugasio bih Windows 7 32-bitnu verziju na particiji "C:". E sada, 32-bitni Windows 7 je smjesten na particiju "C:" i s obzirom da je on prvi operativni sistem u njegovom boot.ini fajlu se nalaze podaci o drugom operativnom sistemu Windows 7 64-bitnoj verziji. Kada pokrenem 64-bitnu verziju ona vidi svoju maticnu particiju kao particiju "C:", pitanje glasi: "Kako obrisati Windows 7 32-bitnu verziju a ne narusiti integritet boot. ini fajla, s obzirom da se taj fajl nalazi sada na particiji "D:" (tj. Windows 7 64-bitna verzija tu particiju sada vidi kao particiju "D:")?" Da li je dovoljno ostaviti samo taj fajl od cijele instalacije 32-bitne verzije ili postoje i neki prateci fajlovi koje je potrebno ostaviti? Pozdrav. |