[ sonen @ 20.02.2010. 08:12 ] @
| Pozdrav imam pojacalo dual , on je star ko biblija,dosada je stajao u ormaru i nisam ga koristio,juce ga izvadih iz ormara,ukljucim ga i radi,ali otprilike za 15 minuta on pocne da gubi snagu,tj stalno slabe basovi i na kraju imam samo visoke tonove...
rastavim ga i gledam tranzistore,sva 4 su hladna nista se skoro nisu zagrejala,ali ima u napajackom delu jedan grec-koji mi je ispekao ruku kada sam ga dotako...
Toliko mogu da vam opisem o greski na pojacalu...
Pomozite molimvas... :) |
[ ogylab @ 20.02.2010. 08:30 ] @
Ima li taj Dual neku oznaku, tip, model? Ako je star ko" biblija mijenjaj elektrolite, prvo one velike, pa onda ka manjim. Pozdrav!
[ sonen @ 20.02.2010. 15:02 ] @
U Pitanju je DUAL CV40 Tranzistorac

mislim da ima 2x24W
kako bi ga mogao ojacati ? :)
[ 1OXB @ 20.02.2010. 15:38 ] @
Mislim da je greota da to prepravljas. To je lep raritet i bilo bi simpaticno uloziti truda da se vrati u originalno stanje - i funkcionalno i estetski! U toj kutiji i onako nema mesta za nesto jace... niti su hladnjaci za to a nije ni trafo. To je moje misljenje, a ti ces svakako uraditi po svom nahodjenju.
[ sonen @ 20.02.2010. 15:58 ] @
Ja sam ovo pojacalo dobio od druga,on je hteo da ga baci jer ima stare utikace na izlazima i ulazima,ja sam to zamenio na cinceve i radi,Elektrolit na slici onaj od 4700Mf 50V , kod mene je 5000Mf 50V Naduvan,Trudicu se da ga zamenim...
Pored Torg elektrolita na plocici imas grec,stiroflex... Kod mene je izgleda sve to menjano... Ima Grec i mesto stiroflexa 2 elektrolita ... znaci ja zakljucujem da je tu vec bilo problema sa ispravljackim delom u proslosti...
u svakom slucaju,Necu ga prepravljati dosta je full on i ovako samo da ga sredim redovno...samo sam pitao za to... :)
[ 1OXB @ 20.02.2010. 16:08 ] @
Ma tacno tako... tako to uradi. Zameni elektrolite i to SVE ako mozes. Ne moraju biti bas od iste firme ali bi valjalo da ne budu manjeg kapaciteta ili manjeg radnog napona od originalnih. Nece smetati i ako novi budu malo veceg kapaciteta ili napona samo nemoj ni preterati.
Proveri i ako treba podesi mirnu struju i simetriju I NE DIRAJ NISTA! Bice to lep i dobar stari uredjaj koji ce sa godinama samo jos vise vredeti!!!
[ zeoN_Rider @ 20.02.2010. 21:55 ] @
Ako nećeš a ga popravljaš pokloni ga meni, ionako pravim Muzej starih uređaja!
Inače taj pojačavač ima germanijumske tranzistore u izlazu, ako se ne varam!
Pozdrav zeoN_Rider
[ sonen @ 20.02.2010. 22:04 ] @
→nebrini Popravicu ga :)
Samo da nabavim delove :)
[ zeoN_Rider @ 21.02.2010. 00:07 ] @
Ajd da vidimo?!
Pozdrav zeoN_Rider
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.