[ skuzer @ 20.02.2010. 12:55 ] @
Da li neko moze da mi kaze koja sve resenja ovog tipa posluju u Srbiji? Dakle kakvo je trziste Srbije iz oblasti Document management system-a? Hvala unapred.
[ mikaso @ 29.03.2010. 11:42 ] @
Firma Novapoint razvila je jedno takvo rešenje koje se lako prilagođava potrebama svakog preduzeća. Podržane su najznačajnije funkcionalnosti skeniranje i indeksiranje elektronskih dokumenata, obrade dokumenata u elektronskoj formi sa istorijom verzija i dodala radnih zadataka u zavisnosti od tipa dokumenta. Sistem sadrži modul za automatsko generisanje dokumenata. Bogat je izveštajima i snabdeven je naprednim sistemom za pretrživanje sadržaja. Detaljnije se možete informisati na http://www.novapoint.eu/elektronsko-upravljanje-dokumentima.html
[ Dark Oman @ 30.03.2010. 08:01 ] @
da pored Novapointa imas u KGu ogranak DM Dokumenten Management GmbH http://www.dokumenten-manageme...=com_search&searchword=dms .Novi sajt im je u izradi ali sve informacije mozes dobiti i na ovom starom :)... koristio sma njihov LOBO-DMS i mogu da kazem da je za korisnike veoma lagan (da ne kazem prost:)..interfejs je tipa outlooka) dok je administratorski deo isto tako dobro odradjen samo je malo potrebno ukljuciti mozak:) ako ti budu potrebne dodatne info o lobo-u salji pp

zzz
[ MitraX @ 30.04.2010. 16:44 ] @
Naravno, tu je i Microsoft sa svojim veoma ozbiljnim resenjem SharePoint koji ne samo da je document management sistem, vec predstavlja celokupan enterprise content management system - ECM (http://sharepoint.microsoft.com) koji je moguce integrisati sa ostalim proizvodima iz Microsoft Dynamics linije (AX, GP, CRM...).

Ono sto je bitno naglasiti su velike mogucnosti, fleksibilnost u radu, podrska, kao i kvalitetan framework za developere.

Deo tima u mojoj firmi trenutno radi na velikom projektu implementacije Microsoft Sure Step metodologije u kome SharePoint kao platforma igra ogromnu ulogu (http://www.meritsolutions.com/...oft-Sure-Step-Methodology.html)
[ cojka80 @ 03.06.2010. 11:22 ] @
Samo da kazem da sam guglajuci nasao sajt firme Dokumenten Management GmbH. Proizvod koji oni razvijaju zove se LOBODMS.
Imate sve informacije na sajtu (na srpskoj verziji): http://www.lobodms.com

[Ovu poruku je menjao m.petrovic dana 03.06.2010. u 16:49 GMT+1]
[ Doli Bel @ 13.06.2010. 21:37 ] @
Open Text je jedan od tri najveca svetska proizvodjaca sistema za upravljanje dokumentima (najveca instalacija bilo kog :) softvera na svetu - Kanadska Vlada 400.000 korisnika :), NASA, NATO, Evropski Sud za ljudska prava, City of London,.... ) www.opentext.com, ima zastunika u Srbiji - Micro Business Solutions.
Resenje je integrisano u windows i office. Sta dalje reci, koga zanima nek se raspita.
Sve najbolje!
[ ivan.mojsilovic @ 23.07.2011. 12:13 ] @
Od pre nekih godinu dana u Srbiji je pusten u rad prvi online sistem za upravljanje dokumentima.

Baziran je na Alfresco platformi i potpuno prilagodjen SaaS modelu. Sve instance aplikacije se vrte na Amazon AWS cloud sistemu.
[ MitraX @ 25.07.2011. 10:34 ] @
Nakon osnivanja sopstvene firme bio sam u dilemi koji sistem za upravljanje dokumentima da implementiram. "Vlasnicke" tehnologije nisu dolazile u obzir, tako da se izbor sveo na Alfresco i Nuxeo. Nakon duzeg perioda testiranja i planiranja Nuxeo je jednostavno "oduvao" Afresco po svim kriterijumima i mogucnostima, a takodje je potpuno besplatan i zasnovan na Java Enterprise tehnologijama.

Izmedju ostalih, Nuxeo koriste Evropska Komisija, BBC, skoro sva ministarstva u Francuskoj, francuska komisija za nuklearnu energiju... tako da se zaista dokazao u praksi.

Vise informacija na sajtu Nuxeo
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.07.2011. 11:57 ] @
Spider.Net DMS
www.earhiva.com
[ XASCII @ 17.08.2011. 12:34 ] @
Jos jedno od nasih resenja nudi i firma OSA http://www.unidocs.rs
[ alexbg1982 @ 02.10.2012. 14:30 ] @
Spider.NET je jedno od domacih resenja koje sam imao prilike da vidim i detaljno upoznam kako sa korisnicke tako i sa tehnicke strane. U pitanju je domaci proizvod firme MFC-Mikrokomerc. Generalno po meni je sasvim ok resenje koje zadovoljava vecinu potreba. Ovo nije open source resenje , ali posto je domace izmene su moguce u dogovoru sa prozivodjacem (mada samo resenje ima svoju flexibilnost)

Alfresco - open source resenje - znaci i besplatna verzija - potrebno srednji nivo znanja kako bi se kolko tolko primenjivalo (ukoliko ga sami implementirate) dok je kod prethodnog resenja ,Spider.NET, administrator mogao na jednostavniji nacin da definise tipove dokumenata i procese (samo osnovnu logiku , za ostatak moraju programeri , naravno instalaciju obavlja proizvodjac).Alfresco implementira firma PsTech verovatno i jos neka , ali ja samo za ovu znam

Therefore sam samo cuo da ga poseduje firma Malex , verovatno ga i distribuiraju
[ Doli Bel @ 03.10.2012. 16:57 ] @
http://www.MICRO-BS.COM/opentext-documentmanagement.html
[ Magdalena Mara @ 26.10.2012. 08:39 ] @
Citat:
XASCII:
Jos jedno od nasih resenja nudi i firma OSA http://www.unidocs.rsKompanija OSA računarski inženjering od avgusta meseca na našem i inostranom tržištu nudi potpuno novu i redizajniranu verziju softvera za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima UniDocs, pod nazivom UniDocs7. Nova verzija sa sobom nosi niz poboljšanja i izmena, a više detalja o tome možete pročitati na sledećem linku
http://www.unidocs.rs/vesti/iz...-upravljanje-dokumentima?id=42
[ paunik @ 05.11.2013. 16:23 ] @
Zdravo,

Moje pitanje je sledece, kakva je zakonska regulativa za cuvanje faktura putem DMS-a.

Pozdrav
[ ivan.mojsilovic @ 05.11.2013. 17:07 ] @
Procitaj zakon o elektronskom dokumentu, elektronskom potpisu i poslednji o racunovodstvu.

Kratak zakljucak je: zakon je dozvoljava.

Spremi se za razna tumacenja kvazi-racunovodja :)
[ paunik @ 06.11.2013. 21:34 ] @
Hvala, sada cu se bacim na citanje zakona.

Pozdrav
[ formeit @ 03.04.2017. 14:24 ] @
Vidim da je tema Document Management još uvek u povoju u Srbiji. Pojavio se još jedan program pod imenom M-Files. Zastupnik je kompanija Forme Information Technology iz Beograda. Vrlo inovativno rešenje jer ne barata sa folderima to jest fasciklama već je na bazi klasifikacije dokumenata pa tako korisnik sam kreira prikaze (slično folderu) u kome se prikazuju datoteke kako su filtrirane. Nema duplikata niti verizja 1,2,3.... Radni tok je više nego dobar. U igri je destop, web i mobilna aplikacija. null
[ bachi @ 03.04.2017. 17:20 ] @
#onokad reklamiraš samog sebe, a Gojku ni pare!
[ SlobaBgd @ 03.04.2017. 19:33 ] @
Citat:
Da li bi voleli da uvek znate gde su vam dokumenta?

Treba "Da li biste voleli da uvek znate gde su vam dokumenta?"
I tako dalje, ima toga još...
[ formeit @ 04.04.2017. 08:16 ] @
Citat:
bachi:
#onokad reklamiraš samog sebe, a Gojku ni pare!

Jeste vala, u pravu si. Trebalo je da stavim neki pseudonim..pa da fingiram kako mi neko reče za neki program..moja greška na javnom forumu. Admine briši me..
[ bachi @ 04.04.2017. 10:30 ] @
Normalno, na greškama se uči. ;)
[ formeit @ 04.04.2017. 11:22 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Citat:
Da li bi voleli da uvek znate gde su vam dokumenta?

Treba "Da li biste voleli da uvek znate gde su vam dokumenta?"
I tako dalje, ima toga još...

Hvala, ispravljeno
[ Java Beograd @ 04.04.2017. 11:39 ] @
"Da li biste voleli da uvek znate gde su vam dokumenta ? "
" ... omogućuje organizacijama da ujedine sadržaj i pripadajuće poslovne procese kroz jedinstvenu platformu ..."


me jako asocira na ovaj Dilbertov strip


[ formeit @ 04.04.2017. 12:22 ] @
Ovaj strip je uvek bio na vrhu, ali samo za IT ljude. Elem to me je ponukalo na pitanje: Zašto je IT tako malo zastupljen u Srbiji? Svi oni koji misle da to nije tako ne razlikuju se od onih koji večito podržavaju temu "Naša armija je jedna od najboljih na svetu!" ili "Naše školstvo je među prvima u Evropi!" A onda sve to potkrepljuju dokazima o prvim mestima na matematičkim takmičenjima. Pa tako i ljudi iz IT-a. "Mi znamo sve, mi znamo bolje.."
IT je uvek bio i biće uslužna delatnost biznisa, a ne obrnuto. Zašto zaposleni u firmama ne podnose IT sektor? Mora da ima neke veze sa nama... Vazda nešto cepidlačimo, isterujemo neku pravdu i moral. Uvek večita dilema; Da li sam na sajmu automobila zbog atomobila ili da komentarišem lepu devojčicu što ih reklamira? Iskren odgovor.
[ anon115774 @ 04.04.2017. 18:24 ] @
Citat:
formeit: Zašto zaposleni u firmama ne podnose IT sektor?


Mozda zbog sujete...

Evo, podji od sebe na primer. Cim ti je neko rekao da to sto si uradio je besplatno reklamiranje odmah je bilo "Admini brisite me".

A drugi razlog je verovatno to sto u svakoj velikoj firmi za koju sam radio batica u IT-u misli da su svi ostali tu zbog njega odnosno da je on Bogom dan pa onda u sred radnog vremena samo uradi restart sistema koji u tom momentu koristi par stotina ljudi. I slicno...
[ arpiska @ 17.11.2022. 07:34 ] @
Već duže vreme nisu stigle poruke u vezi sa ovom temom.

Molim Vas podelite iskustva, koja su vodeća rešenja u Srbiji s obzirom na aktuelne zahteve (np. elektronsko arhiviranje "Sl. glasnik RS", br. 94/2022).
Zanimaju me i self hosted i cloud rešenja.