[ mixey @ 20.02.2010. 22:45 ] @
Pretrazio sam teme koje vec postoje i nijedna ne nudi resenje mog problema.
Ovako, imam 2 kompa.
Na jednom - prikazuje da radi sve, drajver, zvucnici, ali ne daje zvuk. Imam windows 7 i drajveri su automatski instalirani, tako da mi tu ne pokazuje gresku. Jedino, pokazuje pod "playback devices" i pod opcijom jack information "no jack information available". Nikada nisam imao problem sa ovim, sem sto sam pre imao windows xp i sve je radilo.
Drugi, ima win xp na koji sam prikljucio web kameru. Video radi, cujem sagovornika, al' on mene ne cuje. Posle dosta pokusavanja svega (mic nije mute, cekirao sam mic boost, i jos par stvari) odustao sam, ali sam pri tom pokvario zvuk, tacnije kad pustim audio fajl zvuci kao da neko peva iz bureta. U volume control sam ubacio jos onih podopcija, pa je mozda zbog toga (aux, phone line, line in, mic, stereo mix i jos toga) pa sam ih omogucio i sve pojacao). Sta tacno od playback devices treba da bude chekirano a sta od playback devices? Da odstranim suvisno, mozda je do toga..
Hvala svima koji mi budu pomogli!
[ savgardns @ 22.02.2010. 06:52 ] @
Ajde jos par informacija, tipa da li je integrusa, ili ne, koji je kodek (realtek, via, soundmax), 32 ili 64bitni sistem... Prvo sto ti preporucujem je da skines i instaliras driver za zvuk sa sajta proizvodjaca ploce (ako je integrusa) za win7, a ako to ne uspe, kada budemo imali malo vise detalja mozemo dalje razgovarati...
[ mixey @ 22.02.2010. 21:50 ] @
Ovako, ovaj na kome mi je win 7 je integrisana zvucna. 32 bit. Skinuo sam drajvere i jedna stvar je da mi pokazuje da su drajveri isprani i odgovarajuci, ali kad idem u device manager i pogledam pod sound i td. pokazuje ispravno drajver za realtek Intel (brojevi) ac 97... Ali, ne pokazuje mi da imam sound high definition audio, koji treba da bude tu. Skinuo sam to naknadno, instalirao i opet nista..
A na ovom drugom kompu verovatno treba da se reinstalira drajver.