[ nosferatu_037 @ 09.01.2004. 12:28 ] @
Imam problem sa ATi-jem QY(valjda 7200) na linuxu. Instalirao sam Maju 5.0 na SuSE 9.0 koji furam pomocu ATi Radeona 7200 64mdDDR,i imam sledeci problem. Kada startujem Maju,ona se loaduje,ali Script Editor pokazuje:OpenGL not configured properly,double(ili single??) buffer not available,trying without! E taman kad pomislim,ok ajd da radim nesto,kad ono oce k***c! Stavim najobicniju NURBS sferu i pokusam da joj prikazem vertices,ali se jedva naziru i to pri dnu objekta!!A jos lepse je kad ih izaberem,jer tada sfera menja (?!) boju kako ja vucem vertex!!! Kada pokusam da prikazem texture u pers,Maya ne pokazuje nikakve promene!!Ista boja kao i pre! Pa ajd rekoh,da promenim samo boju da ne dodajem texture.E kad ja krenem to da radim color swatch treperi kako ja biram boju.U atribut editoru i hypershade-u boja na shader swatchu se menja u onu koju ja biram,ali u viewportu totalno drugacija boja se pojavljuje!! I tako dodjoh do zakljucka da materijali i boje ne funkcionisu dobro,kao ni prikaz objekata. Koristim SuSE-ove DRI drajvere za ATi,jer ATi-jevi zvanicni drajveri nemaju po(-)drsku za radeon 7000-7200-7500!!! Maja radi na 1600x1200 32bit paleta sa 3d ukljucenim iz YaST-a. Kada startujem glxinfo pise da nemam TCL podrsku.Mozda je do toga!! Jel zna neko kako bih mogao da aktiviram double buffer,ili da radim u maji bez problema,jer paintFXide ko suntav. Ima li bilo ko ideju??(osim one da menjam graficku!!:-)) Pokusavao sam da u /etc/X11/XF86Config dodajem linije tipa:"ChipId 0x5159""AGPMode" "2" i jos neke zajebancije,ali nista nece da mi ukljuci TCL (dok je u winxp-u aktiviran tcl) Kada izaberem radeon 7500 tcl se aktivira (glxinfo),ali kada startujem glxgears komp zakoci i mora da se restartuje! |