[ marko000 @ 09.01.2004. 12:36 ] @
U poslednje vreme dosta radim sa periferijskim uredjajima koji koriste serijsku komunikaciju sa kompjuterom.Ono sto bi trebalo da uradim je par programcica koji komuniciraju sa serijskim portom.Sada,da bih napisao takve programe treba mi
vec gotov program preko koga bih nadgledao slanje i primanje sa serijskog porta..

pomoc?
[ Dejan Lozanovic @ 09.01.2004. 18:42 ] @
Pogledaj malo po forumu bilo je dosta price oko seriskog porta, ali samo da kazem da bi mogao da napomenes o kom operativnom sistemu je rec,jer od toga zavisi kako ce program da izgleda.
[ veljaradenkovic @ 10.01.2004. 00:13 ] @
Koliko ja tebe razumem tebe ne interesuje kako da isprogramiras komunikaciju preko rs232 interfejsa vec program kojim ces da nadgledas tu komunikaciju.
To ima i zove se protocol analayzer i radi tu i tamo sve u svemu mnogo losije od odvojenog(hard) uredjaja koji ima isto ime i funkciju.

Ako ne mozes da nadjes javi se PP-om pa da ti posaljem.
[ marko000 @ 10.01.2004. 17:08 ] @
u pitanju je windows xp ;)
[ bzero @ 11.01.2004. 11:51 ] @
Meni je svojevremeno trebao takav program i koristio sam Serial Monitor:
http://www.hhdsoftware.com/sermon.html
koji je radio odlicno bas ono sto mi je bilo potrebno. Program nije besplatan, ali moze da se skine trial verzija. Tip: kod nekih programa (ne znam da li jos uvek ovde pali) moze da se produzi trial period ako kod instalacije pomeris vreme na racunaru...