[ ASmith @ 22.02.2010. 16:22 ] @
Imam gitaru Squier Stratocaster by Fender made in Japan. Za ove gitare na linku http://en.wikipedia.org/wiki/Squier#Japanese_Squiers pise da se seriski broj gleda prema Fenderu tako da je moja gitara iz 85 god. Gitara je veoma retka i samo sam je nasao na jednom sajtu http://en.allexperts.com/q/Ele...3419/2008/11/Squier-Guitar.htm ,a ovde je i razgovor o toj gitari i slike. Gitara nema uobicajenu plastiku napred vec je puno drvo i ima dva dupla magneta sto nije uobicajeno za Strat.
Da li neko zna koliko ova gitara vredi,napominjem da je u extra stanju i da je na njoj fabricki sve od Fendera npr. civije,deo gde se kaci termolo...?

[ Klekih-petra @ 13.03.2010. 14:01 ] @
Postovanje....Na zalost nisam imao priliku da sviram tu gitaru, ali iz prethodnog iskustva sa gitarama ( nebrojano puta kupio,prodao, pogresio) jedini savet koji imam je da nije isplativo prodavati tu gitaru...njena realna trzisna cena je oko 200 eura, tako da je i prodas 50-100 eura gore dole, apsolutno neces moci da uzmes nista sto iole valja.Ako je dobar komad drveta, sa nekim solidnim magnetom bi jos mogao da izvuces i solidan zvuk.
Nisam neki ljubitelj Fendera sa Humbovima ali u svakom slucaju Squier je u toj klasi ipak prvi, naravno zvuk je poprilicno ogranicen ali je zato i dosta univerzalan.
Npr. na Squier gitarama mi se svidja clean, i blagi overdrive, comp,...jer su skinuli fender bar 85%, tako da ja licno ne bih menjao tu gitaru za bilo koju u toj klasi...eventualno neki Epiphone, koji mozes da nadjes za 300, promenis magnet na bridzu za jos 100, stavis dobre zice 20, i eto za 420 eura poprilicno solidna gitara za koju bi ja licno u svako doba dana menjao tvoju gitaru(osim ako bas trazis fender zvuk po svaku cenu, ali tada opet mozes naci i neki Strat meksicki za 500 eura)

Bilo je konfuzno,ali od srca!!Pozdrav..