[ vladobk @ 25.02.2010. 16:37 ] @
Da li moze u winxp a se zabrani opcija prevlacenja i popdvlacenja foldera i fajlova i kako nekada mi na dvoklik zadrhti ruka i uvucem fasciklu u fasciklu a comp. ne upozorava i eeto problema pozzzzzzzzz |
[ vladobk @ 25.02.2010. 16:37 ] @
[ Shadowed @ 26.02.2010. 04:02 ] @
Ne moze, ali mozes da povecas razmak izmedju ikona pa ces smanjiti sansu da ti se to desava.
[ vladobk @ 26.02.2010. 09:52 ] @
povecao sam ikone samim tim, i razmak ali je probl. kad ucitavam file
kako da jednim potezom uvecam, sve folldere hvala ps ukapirao sam [Ovu poruku je menjao vladobk dana 26.02.2010. u 12:51 GMT+1] [ Bojan Basic @ 26.02.2010. 16:14 ] @
Može da se zabrani, ali ima jednu nuspojavu.
Promeni u HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop vrednosti ključeva DragHeight i DragWidth na 99999. Kako ovo funkcioniše? Pomenute vrednosti određuju za koliko piksela treba da pomeriš miša kako bi Windows registrovao to kao „prevlačenje“. Ukoliko postaviš te vrednosti na 99999, što je daleko veće nego rezolucija čitavog ekrana, jasno je da to rešava tvoj problem. E sad, u čemu je nuspojava? U tome što se iste ove vrednosti koriste i za određivanje da li pomeraš neki prozor. Drugim rečima, ako ih postaviš na 99999, nikad nećeš moći ni da pomeriš prozor mišem. No, čini mi se da u tvom slučaju postoji kompromisno rešenje: prosto postavi ove vrednosti na neki manji broj, ali ipak dovoljno velik da izbegneš slučajno prevlačenje. Slobodno isprobavaj vrednosti dok ne nađeš odgovarajuću (dakle, svaki put treba da proveriš da li je vrednost dovoljno velika da spreči slučajno prevlačenje — ali i da li je dovoljno mala da te ne ometa previše pri pomeranju prozorâ; tako se igraj dok ne nađeš kompromis). Drugo (potencijalno) rešenje: navodno program WINSelect omogućuje ovo što tebi treba. Ipak, nemam nikakva iskustva s njim, pa ne mogu garantovati radi li to kako valja. [ vladobk @ 26.02.2010. 18:14 ] @
e! ok to bi bilo tto meni treba 1cm
jedan folder iiznad i isspod na detalis ajd po 100 pixela sad je 4 po difoltu valjda je pixela hvala puno Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|