[ Popudopulus @ 26.02.2010. 19:50 ] @
Kupio sam ruter Kingnet KN-WR720, prethodni AP mi je crkao, na internet se konektujem preko wireless provajdera. Provajder mi daje dve IP adrese, jedna je za ruter a druga za kompjuter, posto imam dva kompjutera, zeleo sam oba da povezem sa ovim ruterom ali mi nikako ne uspeva. Oba su prikacena LAN kablovima u dva od cetiri LAN porta na ruteru, naravno ostala dva i WAN su prazni. Ruter sam postavio u bridge mode, WAN-u sam dao IP adresu koju sam koristio na starom AP-u a LAN-u drugi IP koji sam koristio za kompjuter. Ostavio sam deafault IP od rutera za DHCP Client Range i izbacuje mi gresku Invalid DHCP Client Range. Trenutno ga koristim samo na jednom kompjuteru a WAN i LAN mi imaju istu IP adresu koju je stari ruter imao a kompjuter isto stari drugi IP. Da li moze neko da mi objasni kako ovo da podesim? Inace imam problem kad se nesto menja kod pristupne tacke provajdera na koju sam prikacen, moj ruter prestaje da reaguje, na kompjuteru mi se pojavi crveni X preko ikonice za mrezu u taskbar-u i pise da je kabal izvucen. I tako satima radi, ne mogu mu nista i onda odjednom sam proradi, najgore je sto mi je na odzaku pa ne mogu antenu da mu otkacinjem da ne prima signal kad ga restartujem! |