[ minickg @ 27.02.2010. 14:49 ] @
E ovako,
Potrebno mi je da u wordu odradim sledecu stvar.

Primer:

TextTextTextTextTextText<Text Box>TextTextTextTextTextText,<Text Box>
TextTextTextTextTextText<List Box>TextTextTextTextTextTextTextText.


Naravno Text mora da mi bude statican , sto znaci da korisniku ovog obrasca ne bi trebalo da bude onemoguceno bilo sta sem da unosi tekst u kontrolu text box.
E sad, u OpenOffice Writer-u postoji mogucnost Anchor (usidravanje , ucvrscivanje), da li ova mogucnost postoji i u MS Wordu?
Jos nesto, kada se odstampa ovaj obrazac ne sme da se stampa kontrola text box, potrebno je odstapati samo statican tekst i tekst unet u kotrolu text box.
Dosli smo do resenja u OpenOffice Writer-u ali stampa se kontrola zajedno sa tekstom.
S obzirom da znam da 100% postoji mogucnost da se u MS Wordu kontrola ne odstampa , da li iko moze da mi resi ovaj problem.
Takodje mora da postoji jedno dugme koje ce da izbrise iz svih text box kotrola text odnosno da postavi vrednost na " ".
[ stemark @ 25.03.2010. 18:51 ] @
Naravno da postoji rešenje. U Wordu možeš ovako TextTextTextTextTextText pa staviš polje teksa u Wordu je to oznaka "ab!" (polje teksta) TextTextTextTextTextText. A kada praviš TextTextTextTextTextText List box (pored onoga što želiš da daš kao izbor u jednom novom polju samo kucni sa razmaknicom na tastaturi da nemaš tekst tako da možeš da biraš da li ćeš da umetneš tekst ili nećeš).
[ maliradoznalac @ 26.03.2010. 09:50 ] @
ako sam dobro shvatio sta ti treba naravno da postoji nekoliko nacina da napravis to sto zelis.
Najbitnije je da moras napraviti formu za unos podataka koja ti omogucava da samo odredjena polja editujes dok ostali tekst bude "zakljucan".
Ako ti je jako bitno da raspored tih polja ne moze biti promenjen kao kod stampanih formulara napravi tabelu gde ce u jednoj celiji biti tekst koji se nece menjati a u drugu celiju postavi polje u koje ces dozvoliti unos.
Da bi ovo napravio koristi toolbar Forms odakle imas da izaberes polje za unos, padajucu listu, chekbox...