[ Sapphire @ 27.02.2010. 16:51 ] @
Zanima me - koje opcije imam za migraciju / uvoz velikog broja podataka iz excel tablica? Konkretno, imam file u kojem su vođene količina stanja na lageru proizvoda - a u tom fileu / tabeli redovi su "sirovine" (jednostavni proizvodi), kolone su složeni proizvodi, a cross-povezanosti predstavljaju normative, gdje se količina koliko čega ide za koju stavku normativa izražava kroz formule za određena polja. Evo primjer: recimo red 15 je kamilica (sirovina) - dok je kolona J neki čaj koji kao sastojke ima recimo 30gr. kamilice, 1KOM filter vrećice itd... To je napravljeno da na polju J13 ima formula "=J4 * 30", gdje je J4 trenutna količina proizvedenih gotovih proizvoda (recimo tog čaja). Znači sam "normativ" za taj proizvod se može dobiti ili "čupanjem" pog zadnjeg broja u formuli, ili djeljenjem J13 sa J4. Kako bi ove podatke najbolje mogao prebaciti na sql server 2005 express (dvije su tabele - Artikli i Normativi)? Koje sve opcije dolaze u obzir (osim naravno ručnog prepisivanja? ) Može li se iskoristiti SSIS na neki način kroz recimo Sql Server Developer edition? Kakva mi je opcija možda da "obradim" taj excel file kroz C# / ili neku T-SQL skriptu? Hvala puno na pomoći ... P.S. temu postavljam ovdje na .NET jer mislim da sve opcije dolaze u obzir, a ne samo recimo kroz SSIS ili nešto vezano direktno za SQL Server... |