[ ivankrv @ 28.02.2010. 13:56 ] @
Ljudi, stvarno ne znam da li sam pogodio podforum za ovo pitanje. Ispravite me ako nisam. E ovako. Zivim u selu gde nemam mogućnost uvođenja adsl. Nema ni 3G mreze pa ne mogu ni neki internet preko mobilnih operatera. Nekolicina ljudi je dobaila internet brzine 256 kbit ali oni imaju optičku vidljivost sa predajnikom telekoma Srbija. Ako se ne varam to je xdsl ili tako nesto. E ja nemam uslove ni za tu mogućnost jer nemam ptičku vidljivost. U senci sam nekih 350 metara. Znaci prijemnik bi bio toliko udaljen od kuce a odatle bi morao kablom da vodim signal. Kazu da bi telefon radio na takvžav način ali ne i internet jer bi gubici bili veliki. Da li je to tacno ako neko zna o cemu pricam? E sad kakva mi je mogućnost da takav signal beyicnim putem sprovedem do mene. U toj situaciji bih uveo tu liniju kod mog ujaka koji ima opticku vidljivost sa predajnikom, a ja imam opticku vidljivost sa njim. On je udaljen od mene nekih 700-800 metara vazdusnom linijom. Sta bi od opreme trebalo i koliko bi me to zadovoljstvo kostalo? i naravno da li je efikasno? Hvala unapred Pozdrav |