[ magionicar @ 03.03.2010. 09:22 ] @
| Prvi put pisem na nekom forumu.Imam hiljadu pitanja u vezi sa hiljadu stvari oko racunara.
hteo sam da pitam imam adsl internet 1m/s.,burazer kod sebe kuci nema mogucnost za internet jer nema kapaciteta vise na telefonskoj centrali.Da li postoji mogucnost i kakva da se on preko mog racunara poveze na internet a udaljenost je 30 km, znaci verovatno je neki G6 sistem iako ga ima uopste???????????Hvala unapred na bilo kakvom odgovoru,nezamerite sto nemam pojma 
A da to ne znaci postavljanje repetitora ili tako nesto,vec da kazem neka wireless opcija? |
[ anon68680 @ 03.03.2010. 16:40 ] @
Previse je to velika udaljenost da bi se bilo sta u 'home' varijanti uradilo. Potrebna je profesionalna oprema a i opet je pitanje da li postoji opticka vidljivost i da li bi mogli da se povezete. U svakom slucaju za 1mbps internet se to sigurno ne isplati..
[ magionicar @ 03.03.2010. 17:18 ] @
Hvala na odgovorima,znam kako funkcionise povezivanje preko repetitora i da je potrebna opticka vidljivost medju svakim od predajnika,nego mi cisto pade na pamet ova ideja pa reko da pitam mozda postoji nacin a ja ga ne znam.Hvala u svakom slucaju.ovi forumi mi se svidjaju svasta moze da se nauci kroz iskustva drugih
[ opmo @ 03.03.2010. 20:11 ] @
Pogledaj WiMAX (ieee802.16) rešenja, njima ne treba optička vidljivost (LOS) između stanica da bi radili i mogu da izguraju do 70Mb/s teorijski i na fizičkom sloju naravno :) - ali tebi će to da vrši posao - ako imaš i želiš toliko da izdvojiš para za isti...
po3
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.