[ NinicaBg @ 03.03.2010. 17:47 ] @
| Zamolila bih nekoga da mi pomogne.
Moram da uradim neke tabelice tako da stalno prebacujem neke cifre iz word-a u excel i obrnuto. Problem se pojavio kada sam instalirala office 2010.
Kada prebacujem cifru iz word-a koja je napisana u hiljadama bez decimale (npr. 100.500) prebacim opcijom copy-paste u excel, on tu istu cifru prikaze u excel-u kao 100,5. Ukoliko pre prebacivanja dodam decimalu cifra ce se normalno preneti ali kada ima samo tacku stalno umanjuje cifru za 100 puta.
Separatori u excelu su pravilno podeseni i kada u njemu kucam 100000 ona ostaje tako upisana tj ne razdvoji je sa tackom dok ne odem sama na format cells.
Probala sam da menjam jezike u setup-a ali ni to nije pomoglo.
Pomazite ako znate jer stvarno nemam vremena da svim ciframa u word-u dodadjem decimale :((( |
[ Catch 22 @ 03.03.2010. 19:04 ] @
Kako su ti u Control Panel / Regional Settings podešene postavke za "Decimal Symbol" / "Digit Grouping Symbol" i ostale... ?
[ dekster2 @ 03.03.2010. 19:21 ] @
Probao sam kod sebe i sve je ok.Probaj da to uradis iz NOT PEDA ILI TEKST PEDA da li je isto.
Ili reinstaliraj office.
[ NinicaBg @ 04.03.2010. 09:03 ] @
Catch22, sva podešavanja u kontrol panelu su u redu.
Dekster2, probala sam iz word pad-a i onda je sve normalno. Kako kucam tako i prenese.
Dakle, izgleda da je problem u word-u a ne u excelu. Verovatno nešto treba podesiti u wordu ali ne znam šta :(
Da li postoji možda postoji neka opcija da mogu da namestim word na default settings. Ako bih ga ponovo instalirala ne znam kako bih dobila onaj ključ koji daju na osnovu prvog registrovanja.
Hvala drugari
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.