[ Uzhekiel @ 05.03.2010. 10:18 ] @
| Pozdrav ljudi,
zanima me da li je iko imao iskustva s ovim:
Postavljam ISA 2006 server. Želim da se korisnici moraju autenticirati svojim domenskim imenom/šifrom. ISA je dodana u domenu. Sada me interesuje kako to podesiti na ISA serveru?
Hvala ljudi unaprijed... |
[ isana @ 15.03.2010. 12:32 ] @
1. Zašto bi dopustio korisnicima da ti čačkaju po ISA-i?
2. Za omogučiti pristup ISA serveru s nekog računala moraš u Network Objects =>Computer sets => Remote Management Computers dodati ip adrese računala koja imaju pravo RDP-om se spojiti na ISA server
[ Uzhekiel @ 23.03.2010. 10:17 ] @
Pozdrav Isana,
nisam mislio na dopuštanje korisnicima Domene da čačkaju po ISA serveru, nego da ne mogu koristiti usluge ISA-e ukoliko nisu članovi domene, tipa ne mogu izaći na net. Ovo sam riješio, doduše BASIC autentikacijom (slanje korisničkog imena/šifre u tekstualnom obliku) ali se mogao i koristiti i DIGEST način (hashiranje).
Ukoliko ima zainteresovanih mogu napisati neki tutorijal za ISA server na našem jeziku, kako sam postavio ISA-u u kompletu zajedno sa Publishiranjem stranica (port forwardingom), VPN konekcijom, do jedne stvari odnosno naredbe koju volim koristiti ukoliko ne mogu pristupiti RDP-om serveru (Windows-ove naredbe qwinsta/rwinsta). Ukoliko ima zainteresovanih javite.
Puno pozdrava...
[ valjan @ 23.03.2010. 11:46 ] @
Nedavno sam stelovao jedan ISA 2006 u jednoj skolskoj mrezi u Norveskoj (nekoliko stotina radnih stanica u mrezi) pa ti mogu dati par hintova. Posto kazes da su svi u domenu, preporucujem da preko polise na sve klijente instaliras ISA-in Firewall Client, i onda imas punu kontrolu nad pristupom mreznim resursima maltene za svakog pojedinacnog korisnika u domenu. Potrebno je malo stelovanja DHCP i DNS servera u domenu, ali nakon toga imas mnogo manje glavobolje oko odrzavanja celog sistema...
[ Uzhekiel @ 02.04.2010. 12:43 ] @
Pozdrav Valjan,
Hvala na odgovoru. Čitajući kamaru nekih tutorijala skontao sam da se jedino pristupi mogu kontrolisati preko ISA klijenta. Svejedno, hvala na odgovoru :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.