[ bttp @ 05.03.2010. 23:52 ] @
Kolike realne brzine ostvarujete prenoseći fajlove preko Wireless-G rutera?

Meni to ide suviše sporo, ne stigne ni do 1MB/s u jednom smeru. To je negde između 15-16% od deklarisanih 54Mbps.

Nema nikakve enkripcije niti bilo kakvih drugih smetnji da bi protok bio bar 50% od 54Mbps.

Transfer se vrši sa jednog uređaja na drugi i to je nekih max 900KB/s.

Ima li neka fora da se to ubrza, jer ovo kako je meni sada je praktično Wireless-B?

Ovo je isprobano na dva različita računara/rutera i rezultati su isti. Fajlove prebacujem sa iPhone-a na PC.
[ tox master @ 06.03.2010. 00:05 ] @
Ja sam uspeo da izvucem maksimalno 20mbit sa odlicnim signalom i to je neki maksimum (mozda sa nekom boljom karticom moze jos 2-3mbit da se dobije)
[ bttp @ 06.03.2010. 19:11 ] @
U mom slučaju nema problema sa signalom, jer se radi o kućnoj wireless mreži. Tj. kablovski Internet modem je prikačen na WiFi ruter, kako bih imao wireless u stanu. Znači signal je pun, a oprema je deklarisana na Wireless-G.

Zašto onda tako i ne radi?
[ tox master @ 06.03.2010. 23:08 ] @
Ako jedan uredjaj ne podrzava g standard onda se drugi prilagodjava tome to jest ja sumnjam da iphone iz nekog razloga "koci".
Meni se desavalo slicno sa nekim nekvalitetnim karticama iako su bile deklarisane na g mod.
Probaj sa nekim laptopom da vidis kako ide onda.
[ bttp @ 08.03.2010. 23:17 ] @
iPhone podržava 802.11b/g tako da ne bi trebalo da je toliko sporo. Bilo bi glupo da podržava veće brzine preko 3G HSDPA nego preko wirelessa.

Probaću sa laptopom ali sumnjam da je do toga.