[ HIRURGG @ 06.03.2010. 00:57 ] @
Trazio sam bas puno na netu i nigde ni jednog primera TOEFL sertifikata polozenog u srbiji, pa me zanima jel bi mogao neko da okaci kako on izgleda. Hvala unapred
[ sanja2010 @ 06.03.2010. 03:35 ] @
TOEFL nije bas sertifikat. Ne znam zbog cega polazes, ali kad polazes npr. za fakultete, svaki ima svoj kod koji dajes ETS-u (agencija koja ga organizuje) i onda im oni salju tvoje bodove. Znaci nema tu pass/fail i diploma, samo dobijes odredjeni broj bodova, kao na svakom testu. Koliko se secam, svaki test vazi 2 godine. Nesto se pricalo da ce se skratiti na jednu, tako da ne smem da garantujem da to i dalje vazi.

Ja sam polagala pre 2 i po godine i detaljno ispisala kako ide sve ovde (ako se racuna kao reklama, modovi reagujte). Verovatno je nesto outdate-ovano, ali mozes da steknes generalnu sliku.
[ HIRURGG @ 06.03.2010. 10:48 ] @
Hvala ti puno Sanja na informacijama, jako detaljno i podobno objasnjeno. Posto se pominje na puno mesta "TOEFL sertifikat"ja sam shvatio bukvalno da i jeste sertifikat odnosno list papira ili sta vec..
Zanima me da li postoji neki test engleskog priznat na fakultetima koji ja mogu da uzmem u ruke kao naprimar sertifikat, diploma i sa njim zapalim na fax..
Prvenstveno mi treba za upis na fakultet a onda i stipendiju, imam sve uslove za oboje ali taj test engleskog mi je velika prepreka trenutno jer konkurs za upus na fakultet prolazi za desetak dana, bukvalno mi gori pod nogama ako ne upisem sad onda tek za godinu dana.
Hvala unapred
[ sanja2010 @ 06.03.2010. 17:47 ] @
Ne verujem da mozes uopste da se prijavis bez nekog vec polozenog testa, ali ne znam ni o kojoj zemlji se radi ni o kom fakultetu (dosta njih ima specificne uslove) tako da nista ne mogu da tvrdim.
[ Miroslav Jeftić @ 07.03.2010. 00:12 ] @
Postoje Cambridge sertifikati, gde zaista dobiješ diplomu i koji nemaju "rok trajanja". Međutim, za deset dana ne možeš dobiti apsolutno nikakav sertifikat koliko znam. Najbolje da vidiš sa tim fakultetom da li ima neko rešenje za takav slučaj.