[ johnnyc @ 06.03.2010. 15:55 ] @
Ova bi tema mozda mogla i u PHP sekciju, ali hajde da je za pocetak postavimo ovde... Imam web formu, i na njoj dva option-select polja. Sve radim koristeci Ajax i CakePHP, i tutorijal koji mozemo naci na sledecem linku: http://bakery.cakephp.org/articles/view/dynamic-select-boxes-with-ajax-jquery Ono sto zelim da napravim je da kada se selektuje odredjeno polje u prvom selectu, da se izlistaju pripadajuca polja u drugom select boxu. Velik problem mi pravi ono sto se desava kada selektujem neku vrednost u prvom select polju... Naime, na Insert funkciji (add.ctp), sve je okej, i sve radi kako treba. Ali, kada radim Edit, vraca mi se kompletan HTML sadrzaj moje forme, bukvalno od pocetka fajla edit.ctp, pa sve do kraja. Dakle jQuery funkcija: Code: $("#BookCategory").bind('change', function() { $.post('/books/listTitleByCategory/' + $(this).val(), function(data) { $("#BookTitle").empty().append(data); }, 'html'); }); ... odnosno varijabla data, vrati kompletan sadrzaj edit.ctp fajla, odnosno HTML koji on generise. Sve ovo o cemu pricam, desava se kada promenim seletovano polje u prvom select boxu. I to samo na strani kroz koju radim insert novog recorda. Sta bi moglo da bude problem, i da li mozete da mi kazete gde gresim? VELIKO hvala unapred!!! [Ovu poruku je menjao johnnyc dana 06.03.2010. u 17:07 GMT+1] |