[ Skuffman @ 07.03.2010. 20:27 ] @
Prije svega lijep pozdrav, Pokusavam kreirati bazu za vodenje evidencije ali toliko sam "izgorio" da vise ne znam gdje mi je glava :( Naime želim voditi evidenciju o klijentima i njihovim kopirkama Naime postoji klijent 1 koji ima naprimjer 3 kopirke i za svaku kopirku zelim voditi evidenciju (znaci dodavati beskonacno evidencija na odredeni datum za kopirku 1 koja pripada klijentu 1) evo neke sheme odprilike : klijent 1 | kopirka 1 kopirka 2 | evidencija 1 za kopirku 2 (datum, stanje tonera, broj kopija itd...) evidencija 2 za kopirku 2 (datum, stanje tonera, broj kopija itd..) Napravio sam uspjesno bazu koja ima klijenta i evidenciju ali ne podrzava da klijent ima vise kopirki, to je izgledalo ovako : klijent (id,ime,prezime) evidencija(id,id_klijenta,datum, broj_kopija,toner...) id klijenta je bila null vrijednost i onda sam iz php-a pamtio id klijenta i kopirao ga u evidencija.id_klijenta i tako sam postigao identifikaciju koja evidencija pripada kojem klijentu.. Naime tek sam krenuo sa bazama i php-om tako da svaka pomoc je dobrodosla ;) Hvala unaprijed na odgovorima |