[ Konstantin91 @ 07.03.2010. 20:53 ] @
Idem u ETS Rade Koncar, smer Elektrotehnicar Elektronike. Za maturski rad sam odabrao hardver, tacnije graficke kartice. Da li biste mogli da mi pomognete i date neke upute i izvore (linkove) na ovu temu. Procitao sam temu kako treba pisati maturske radove, u kojem licu itd.... Sad mi treba nesto odredjenije i kako bih pisao o grafickim karticama (osnovne stvari znam, nove tehnologije koje primenjuju nvidia i ati, osnovne stvari o GPU i CUDA programiranje nesto sam citao i o tome, koriscenje graficke za Physx PPU...)
Dobro bi mi dosla pomoc o tome kako da pisem na ovu temu, da li treba potencirati na arhitekturi procesora, memorija i kako to sve radi ili na necemu sto je vise privrzeno softveru??? Sto se tice Maturskih radova nemam nikakvo iskustvo ni predstavu kako uraditi nesto na ovu temu pa bi mi trebala vasa pomoc.
[ golden eye @ 07.03.2010. 21:36 ] @
pa sad na wikipediji imas sve o vga

ovo je primer semiraskog rada koji ti mozda pomogne
seminarski radeon
kako rade kartice
wiki o vga
wiki graphic card


scridb
[ Konstantin91 @ 08.03.2010. 18:45 ] @
Hvala na linkovima, zaista su korisni sa puno informacija slika i opisa, valjda se to i trazi za jedan maturski rad...
Ono sto meni treba sada je plan kako da napisem taj maturski tj neki predlog. Da li akcenat treba staviti na arhitekturu graficke, kako ona radi i sta tacno radi, kako radi gpu, memorija, izlazi na grafickoj (dvi, tvout.....) sta bi sve trebalo ubaciti u taj maturski i u kojoj meri (od svega po malo ili tacno odredjeno nesto). Da li da detaljno pisem kako radi gpu (ALU, CU, cash...) i o njegovoj vezi sa memorijom graficke???